«ما دزد نیستیم!» و «خورد و خوراک رهبر معلوم است!»
کیهان لندن - اظهارات دونالد ترامپ درباره دزدی و فساد رهبران جمهوری اسلامی که در سخنرانی خود در سفر به عربستان مطرح کرد مقامات نظام را به واکنش و ادعاهای غیرواقعی واداشته است.
رئیس جمهوری آمریکا ۲۳ اردیبهشت ۱۴۰۴ در نخستین روز از سفر خاورمیانهای خود در ریاض، طی سخنانی به انتقاد از رهبران جمهوری اسلامی پرداخت و عملکرد آنها را با رهبران عربستان مقایسه کرد و گفت در ایران مافیایی فاسد حاکم است که کشور را ویران کرده و از مردم دزدی میکند.
اولین کسی که رسماً به این حرفها واکنش نشان داد، عباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی بود که گفت این دیدگاهها «فریبکارانه» است و تقصیر را گردن ایالات متحده انداخت و مدعی شد: «آمریکا عامل مشکلات اقتصادی ایران و خواهان یک نظام غیرمستقل است!» همزمان وزارت خارجه جمهوری اسلامی در بیانیهای رسماً حرفهای ترامپ را محکوم کرد و آن را «کذب، تفرقهافکنانه و گمراهکننده» دانست.
مسعود پزشکیان با ۴۸ ساعت تأخیر روز پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت در جریان سفر به استان کرمانشاه به این موضوع واکنش نشان داد و گفت: «رئیس جمهوری آمریکا آمده در منطقه گفته ما مسئولان ایرانی و رهبران دزدیم اما خودشان دنیا را غارت میکنند.» او البته تلویحاً دزدیها را تأیید کرد اما خامنهای را مبرا دانست و مدعی شد، «زندگی رهبر ما معلوم است. خورد و خوراکش معلوم است. زندگی آنهایی که دارند دنیا را غارت میکنند هم معلوم است.»
اغلب مقامات حکومت بر این باورند که ترامپ این صحبتها را هدفمند بیان کرده و هدف اصلی او رو در رو قرار دادن مردم و نظام است. در همین ارتباط پزشکیان گفت: «ترامپ خوابش را ببیند که نارساییها را به رخ ما بکشد.» وی افزود: «دشمنان میخواهند ما با هم دعوا کنیم ولی ما دعوا نمیکنیم!»
ادعای مصطفی پورمحمدی: سر سعودیها کلاه رفت!
برخی از مقامات نیز قرارداد بزرگ تجاری- نظامی آمریکا و عربستان را زیر سؤال بردهاند از جمله مصطفی پورمحمدی رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی گفت: «قرارداد هزار میلیارد دلاری ترامپ با عربستان سعودی نوعی تاراج داراییهای مردم منطقه است، سران این کشور شب را به پایکوبی و بدمستی میگذرانند اما فردا متوجه میشوند که چه کلاهی سرشان رفته و چه عزت و شرفی از دستشان رفته است.»
ترامپ در بخشی از سخنرانی خود به مقایسه عملکرد رهبران سعودی و رژیم ایران پرداخت و گفت: «در حالی که شما بلندترین برجهای جهان را در جده و دوبی ساختهاید، نمادهای تهرانِ ۱۹۷۹ در حال ویران شدن است و به خرابه تبدیل میشود... در حالی که شما بیابانهای خشک را به زمینهای حاصلخیز تبدیل کردهاید، رهبران [جمهوری اسلامی] ایران زمینهای سرسبز و کشاورزی را به بیابان تبدیل کردهاند، مافیای فاسد آب باعث خشکسالی، خشکشدن رودخانهها و بیآبی مردم ایران شدهاند، در حالی که آنها خودشان ثروتمند میشوند، اما چیزی نصیب مردم نمیشود.»
ترامپ تحقیر مقامات جمهوری اسلامی را در دوحه نیز ادامه داد و در جریان دیدار با شیخ تمیم بنحمد آلثانی امیر قطر گفت که رژیم «ایران باید بسیار قدردان شما [امیر قطر] باشد چون دیگران برخلاف قطر، دوست دارند که ما شدیداً به ایران حمله کنیم.»
این حرفهای ترامپ بازتاب زیادی در بین مردم داشت. سخنرانی ترامپ به ویژه در میان کاربران ایرانی در شبکههای اجتماعی با واکنش گسترده همراه شد. بسیاری میگویند ترامپ با این حرفها علی خامنهای و جمهوری اسلامی را تحقیر کرده است.
با وجود مواضع تحقیرآمیز ترامپ علیه جمهوری اسلامی و مقاماتش اما آنها قویاً برای ادامه مذاکرات و دستیابی به توافق اصرار میکنند. این اصرار با انتقاد شدید حامیان نظام روبرو شده است. حسین شریعتمداری مدیرمسئول کیهان چاپ تهران اظهارات ترامپ را «اراجیف» خوانده و در سرمقاله این روزنامه نوشته «ترامپ با چه زبانی باید اعلام کند که مذاکره را به بازی گرفته است تا باورمان شود؟!»

صحنهای دردناک برای ایرانیان از سفر ترامپ به ریاض