سیپک برای ایرانیان تبعیدی کار خود را با هدف افزایش فشار بر جمهوری اسلامی آغاز کرد
ایران اینترنشنال - کنفرانس اقدام سیاسی محافظهکاران آمریکا، موسوم به سیپک (CPAC)، از راهاندازی پروژهای با عنوان «سیپک برای ایرانیان تبعیدی» خبر داده و آن را بستری برای ارتباط مستقیم ایرانیان مهاجر با مقامهای ارشد دولت ترامپ با هدف تشدید فشارها بر جمهوری اسلامی خوانده است.
این ابتکار عمل با همکاری سازمان اتحاد علیه ایران هستهای (UANI) آغاز شده و ماموریت اصلی آن، بسیج جامعه ایرانیان خارج از کشور برای حمایت از حقوق بشر، آزادی مذهبی و اعمال فشار هرچه بیشتر بر حکومت جمهوری اسلامی عنوان شدهاست.
مت شلپ (Matt Schlapp)، برگزارکننده کنفرانس سیپک، در گفتوگو با ایراناینترنشنال گفت: «میخواهیم همه این صداهای مهم از جامعه ایرانیان تبعیدی را گرد هم بیاوریم تا یک نقطه واقعی فشار بر رژیم ایران ایجاد کنیم. باید بین کسانی که به آزادی، مدارا و حقوق بشر باور دارند، اتحاد گستردهای شکل بگیرد تا بتوانیم فشار مؤثری بر ایران وارد کنیم.»
شلپ افزود که سیپک مصمم است تا نسخهای تازه از کارزار «فشار حداکثری» دولت ترامپ علیه تهران را بازآفرینی کند.
مت اشلپ، رییس «سیپک» در گفتوگو با آرش اعلایی، خبرنگار ایراناینترنشنال از ایده شکلگیری «سیپک برای ایرانیان در تبعید» گفت: «میخواهیم تمامی صداهای فوقالعاده ایرانیان در تبعید را گرد هم جمع کنیم. فکر میکنم اتحاد زیادی باید برقرار کنیم بین همه دوستداران آزادی، طرفداران بردباری... pic.twitter.com/YenJmAv31f
-- ايران اينترنشنال (@IranIntl) May 23, 2025
ترامپ در در دوره اول ریاستجمهوری خود در سال ۲۰۱۸ بهطور یکجانبه از توافق هستهای دوره اوباما، موسوم به «برجام» خارج شد و تحریمهای گستردهای را علیه جمهوری اسلامی اعمال کرد؛ تحریمهایی که صادرات نفت ایران را تا حدود ۱۵۰ هزار بشکه در روز کاهش داد.
اما در دوره ریاستجمهوری بایدن، فروش نفت ایران به سطحی بالغ بر ۱.۵ میلیون بشکه در روز بازگشت. با این حال، ترامپ در فوریه سال جاری بار دیگر کارزار فشار حداکثری را با هدف «کاهش صادرات نفت ایران به صفر، بستن تمام مسیرهای دستیابی ایران به سلاح هستهای، و مقابله با نفوذ مخرب تهران در منطقه» احیا کرد.
از ابتدای آوریل، ایران و آمریکا پنج دور مذاکره غیرمستقیم با میانجیگری عمان برای حلوفصل اختلافات هستهای داشتهاند و طبق اعلام مقامهای آمریکایی، دور ششم مذاکرات نیز بهزودی برگزار خواهد شد.
همکاری ایرانیان تبعیدی با دولت ترامپ
سازمان اتحاد علیه ایران هستهای که در راهاندازی پروژه سیپک برای ایرانیان تبعیدی نقش کلیدی داشته، در بیانیهای اعلام کرد این برنامه، بستری را برای «بحث و گفتوگوهای مدنی و محترمانه» در میان طیف متنوعی از ایرانیان مهاجر فراهم میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: «این گروه دسترسی مستقیم به سیاستگذاران، از جمله مقامهای ارشد دولت ترامپ، را ممکن میسازد و از آن دسته از اعضای جامعه ایرانی خارج از کشور که با ایدئولوژی اسلامگرایانه حاکم مخالفت دارند و از تمامیت ارضی ایران حمایت میکنند، پشتیبانی خواهد کرد.»
جیسون برادسکی، مدیر سیاستگذاری سازمان اتحاد علیه ایران هستهای نیز در گفتوگو با ایراناینترنشنال گفت: «پروژه سیپک برای ایرانیان تبعیدی، بستری منحصربهفرد برای جامعه ایرانیان مهاجر فراهم میکند تا با مقامهای ارشد دولت ترامپ و سیاستگذاران آمریکایی در واشینگتن درباره سیاستهای مرتبط با ایران و آیندهای بدون آیتاللهها گفتوگو کنند.»
مارک والاس، رییس سازمان اتحاد علیه ایران هستهای نیز گفت: «مردم ایران که ۴۶ سال است زیر سلطه آیتاللهها رنج میکشند، تاکنون تریبون پیوسته و ثابتی برای شنیده شدن صدایشان نداشتهاند. این ابتکار تلاشی است برای تغییر این وضعیت؛ تلاشی برای آنکه صدای مردم نهتنها شنیده شود، بلکه در فرآیندهای تصمیمگیری نیز مورد توجه قرار گیرد.»
وبسایت رسمی این ابتکار جدید، آن را «فرصتی تعیینکننده برای مردم ایران در مبارزه شجاعانهشان برای پایان دادن به حکومت استبدادی آیتالله و اطرافیانش» توصیف کرده و افزوده است: «همه ما متعهد هستیم که شاهد پایان دیکتاتوری اسلامگرایانه و تمامیتخواه آیتاللهها باشیم.»
برنامهریزان پروژه اعلام کردهاند که نخستین نشست رسمی «سیپک برای ایرانیان تبعیدی» قرار است در سال جاری میلادی در شهر واشینگتن دیسی، با حضور مقامهای ارشد دولت ایالات متحده و سیاستگذاران آمریکایی برگزار شود.

چهار خواهرزاده خاتمی در دولت پزشکیان پست گرفتهاند