Sunday, Jul 13, 2025

صفحه نخست » سایه موساد بر راس هرم قدرت جمهوری اسلامی؛ به خودی‌ها هم مشکوک شده‌اند

13.jpgایندیپندنت فارسی - خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، در گزارشی به شرح جزئیات حمله موشکی اسرائیل به محل نشست مخفیانه شورای عالی امنیت ملی ایران پرداخت.

براساس این گزارش، مسعود پزشکیان، رئيس‌جمهوری ایران، هنگام فرار و تلاش برای خروج از ساختمان بمباران‌شده از ناحیه پا زخمی شده است. فارس می‌نویسد صبح دوشنبه ۲۶ خرداد و در جریان جنگ ۱۲ روزه اسرائیل و جمهوری اسلامی، جلسه شورای‌عالی امنیت ملی با حضور روسای سه قوه و دیگر مقام‌های ارشد نظام ایران در طبقات زیرزمینی یک ساختمان در غرب تهران برگزار شده بود که ناگهان ورودی‌ها و خروجی‌های این ساختمان با «شش موشک یا بمب اسرائیلی» هدف قرار گرفته شد.

می‌گویند این حمله مشابه عملیات قتل حسن نصرالله، دبیرکل پیشین حزب‌الله لبنان، طراحی شده بود و جنگنده‌های اسرائیلی با شلیک شش بمب یا موشک، ورودی‌ها و خروجی‌های ساختمان را هدف قرار دادند تا مسیرهای فرار مسدود و جریان هوا قطع شود. اما در نهایت سران ارشد نظام جمهوری اسلامی موفق شدند با استفاده از یک دریچه اضطراری خود را به بیرون از ساختمان برسانند و پزشکیان هم در همین هنگام زخمی شد.

فارس در گزارش خود تاکید کرده است: «با توجه به دقت اطلاعاتی که دشمن برای این حمله داشته، احتمال وجود عامل نفوذی در حال بررسی است. این موضوع نشان می‌دهد که دشمن از هر ابزار ممکن، حتی ترور مقامات عالی‌رتبه، برای ضربه زدن به امنیت ملی ایران استفاده می‌کند.»

مطالب بیشتر در سایت ایندیپندنت فارسی

پیش از این، مسعود پزشکیان در گفتگوی ویدیویی هفته قبل خود با تاکر کارلسون، مجری سرشناس آمریکایی، افشا کرد که اسرائیل برای ترور او هم اقدام کرده است. پزشکیان گفت: «بله، تلاش کردند. اقدام‌هایی انجام دادند، اما ناکام ماندند.»

با گذشت ۱۹ روز از پایان جنگ ۱۲ روزه میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، مقام‌های ارشد حکومتی در تهران هنوز در شرایط شبه‌جنگی زندگی می‌کنند- شرایطی که، دست‌کم تا آینده‌ نزدیک، نشانه‌ای از خاتمه آن دیده نمی‌شود.

با اینکه اسرائیل بمباران مواضع جمهوری اسلامی در کلان‌شهرهای ایران را متوقف کرده، اما ترس از ترورهای هدفمند، حملات دقیق و عملیات مخفیانه موساد، نظام جمهوری اسلامی را به شرایطی به‌شدت امنیتی وارد کرده است که نتیجه آن جز زندگی نیمه‌مخفی رهبران جمهوری اسلامی نیست.

در ۳۰ روزی که از آغاز حملات ارتش اسرائیل و کشته شدن بیش از ۳۰۰ فرمانده نظامی ارشد و میان‌رده جمهوری اسلامی گذشته است، هیچ‌یک از نهادهای حاکمیتی به روال سابق بازنگشته‌اند. دیدارها، نشست‌ها و جلسات علنی یا متوقف شده‌اند یا مخفیانه، بدون اعلام قبلی و تحت تدابیر امنیتی شدید برگزار می‌شوند. مراسم رسمی، سفرهای استانی و مراسم مرتبط با مناسبت‌ها نیز به حالت تعلیق درآمده‌اند و حاکمیت تلاش می‌کند با نمایش‌های نمادین وضعیت را «عادی» جلوه دهد، با این حال شواهدی وجود دارد که حقیقت موجود را برملا می‌کند.

یکی از مهم‌ترین این شواهد، غیبت بی‌سابقه علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در انظار عمومی است. او طی یک ماه گذشته، تنها یک‌ بار در حسینیه «بیت» خود برای شرکت در مراسم عزاداری ماه محرم حاضر شد و آن دیدار نیز کوتاه و محدود، بدون اعلام قبلی و با حضور افراد گزینش‌شده برگزار شد. از آن زمان تاکنون خامنه‌ای نه در جلسه‌ای علنی حاضر شده و نه سخنرانی عمومی داشته است.

محمدمهدی طباطبایی، معاون اطلاع‌رسانی دفتر پزشکیان، اخیرا در مصاحبه با شبکه المیادین گفته بود که اسرائیل در تلاش بوده است تا مسعود پزشکیان را ترور کند. علی لاریجانی، مشاور سیاسی علی خامنه‌ای، نیز در یک مصاحبه ویدیویی گفته بود که اسرائیل قصد داشت در جریان جنگ ۱۲ روزه ابتدا سران قوا را هدف قرار دهد و سپس سراغ رهبر جمهوری اسلامی برود. به گفته لاریجانی، حمله به محل جلسه شورای عالی امنیت ملی با همین هدف انجام شده بود اما نتیجه‌ای نداشت.

مقام‌های اسرائیلی تاکنون هیچ موضع رسمی در واکنش به این ادعا اتخاذ نکرده‌اند. عبدالله شهبازی، از مدیران سابق موسسه مطالعات و پژوهش‌های سیاسی وابسته به وزارت اطلاعات، در یادداشتی پس از پایان جنگ اخیر، به وضعیت اضطراری مقام‌های جمهوری اسلامی اشاره کرده و نوشته است که برخی مسئولان ناچارند مانند نیروهای چریکی، شبانه محل اقامت خود را تغییر دهند.

در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، در پیامی در شبکه تروث سوشال اعلام کرد که در جریان جنگ اخیر میان جمهوری اسلامی و اسرائیل از کشته‌شدن علی خامنه‌ای جلوگیری کرده است. ترامپ نوشت: «دقیقا می‌دانستم او کجا مخفی شده بود، اما اجازه ندادم نیروهای اسرائیلی یا ارتش ایالات متحده، که بی‌تردید قدرتمندترین ارتش جهان است، او را هدف قرار دهند.»

در چنین شرایطی به نظر می‌رسد فضای سیاسی و امنیتی ایران نه‌فقط به‌دلیل تهدیدهای خارجی، که به‌واسطه بحران بی‌اعتمادی داخلی، فرسایش امنیتی و شکاف میان حاکمیت و بدنه نظامی و اطلاعاتی، به‌شکل بی‌سابقه‌ای دستخوش التهاب و اختناق شده است. تحلیلگران بر این باورند که اگر این وضعیت ادامه یابد، جمهوری اسلامی وارد یک دوره بی‌ثباتی مزمن خواهد شد که ترور، افشاگری‌ها و حملات سایه‌وار، جایگزین سازوکارهای رسمی اداره کشور می‌شوند.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy