Sunday, Jul 20, 2025

صفحه نخست » سفیر پیشین ایران در آذربایجان به یورونیوز: نمی‌شود که رفاه مردم فدای غنی‌سازی اورانیوم شود

safir.jpgسفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان در گفتگو با یورونیوز تاکید که ایران در موقعیت کنونی باید تصمیمات سختی بگیرد چون که به باور او «نمی‌شود که رفاه مردم، امنیت ملی، یکپارچگی کشور و منافع ملی فدای غنی‌سازی اورانیوم شود.»

یورونیوز - آنتونی بلینکن اخیرا گفت که ایران پیش از حمله آمریکا آماده توافق با اروپایی‌ها بر سر غنی‌سازی «زیر یک درصد» بود. با وجود تکذیب وزارت خارجه روسیه، برخی رسانه‌های آمریکایی نیز گزارش دادند که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه نیز پس از برقراری آتش‌بس در جنگ ۱۲ روزه میان ایران و اسرائیل، به جمهوری اسلامی توصیه کرده غنی‌سازی صفر را بپذیرد.

در شرایطی که مقام‌های مختلف جمهوری اسلامی تاکید دارند که آتش‌بس برقرار شده، شکننده است؛ ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا خواستار بازگشت ایران به میز مذاکره و حصول توافقی جامع و پایدار هستند که به نگرانی‌های جهانی و منطقه‌ای در مورد برنامه هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای ایران پایان دهد.

با این وجود، ایران تاکید دارد که غنی‌سازی اورانیوم خط قرمزی است که در هیچ مذاکره و توافقی قابل عبور نیست.

با توجه به این شرایط، آیا جمهوری اسلامی برای پرهیز از جنگی که می‌تواند به کشته‌شدن مهم‌ترین مقام‌های سیاسی و نظامی‌اش بینجامد، توافق مد نظر دونالد ترامپ را می‌پذیرد یا همچنان آماده است که موجودیتش را برای حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم به خطر بیندازد؟

افشار سلیمانی، سفیر اسبق جمهوری اسلامی ایران در باکو، در پاسخ به این سوال، با یادآوری تحولات رخ داده طی ماه‌های اخیر از جمله برگزاری گفتگو‌های هسته‌ای میان ایران و آمریکا و نیز حملات نظامی رخ داده به ایران توسط اسرائیل و آمریکا گفت: «واقعیت این است که ایران در برابر دنیای قدرت ضعیف است.»

او افزود: «به نظر من عقلانیت حکم می‌کند که به هر شیوه‌ای ایران، منافع ملی، امنیت ملی، یکپارچگی کشور و رفاه مردم فدای غنی‌سازی نشود، نمی‌شود هم که بشود؛ هر چند که گفتن این جمله با این همه هزینه‌ای که شده سخت باشد.»

👈مطالب بیشتر در سایت یورونیوز

آقای سلیمانی خاطر نشان کرد: «امکان دارد به جایی برسیم که بگویند یا غنی‌سازی و یا این که مملکت را هم به باد بدهید. به هر حال در این شرایط باید تصمیمات سختی گرفت.»

سفیر پیشین ایران در جمهوری آذربایجان احتمال داد که اسرائیل هم رضایت دهد که ایران غنی‌سازی زیر ۱ درصد را داشته باشد. او با ابراز خوشبینی به مذاکرات آتی تروئیکای اروپایی با ایران، احتمال داد که این مذاکرات با به تعویق افتادن بکارگیری مکانیسم ماشه توسط سه کشور اروپایی حاضر در برجام و افزایش فاصله میان خواسته‌های دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، منجر به توفق دیپلماسی بر افزایش تنش نظامی قدرت‌های جهانی با ایران شود.



Copyright© 1998 - 2025 Gooya.com - سردبیر خبرنامه: [email protected] تبلیغات: [email protected] Cookie Policy