شنبه 13 مرداد 1386

سعيد ابوطالب: کودتای خزنده ربطی به رسانه ندارد، چرا "سايت‌های دولت ساخته" در حاشيه امن، هر تهمتی می‌زنند؟ ايسنا

*دوستان دچار توهم توطئه هستند

خبرگزاری دانشجويان ايران - تهران
سرويس: مجلس

سعيد ابوطالب آيين‌نامه دولتی خبرگزاری‌های غيردولتی را غيرقانونی دانست و گفت: به نظر می‌رسد، دولت در تو‌هم توطئه است.

نماينده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی ايسنا اظهارکرد: وقتی مسايل بين‌المللی با داخلی با چالش‌هايی مواجه می‌شود، بيش‌تر از گذشته به مطبوعات که نقش اطلاع‌رسانی دارند احتياج است.

وی با بيان اين که منظورم از رسانه، مطبوعات و رسانه‌های آزاد است، افزود: احساس می‌شود که اين مفهوم برای برخی از دوستان در دولت برعکس جا افتاده، يعنی در شرايط سخت بين‌المللی و داخلی به جای کمک به رونق رسانه‌های مستقل داخلی به انسداد رسانه‌يی رو می‌ آورند که اين انسداد موجب می‌شود که افکار عمومی نيازهای اطلاعاتی خود را از منابع غيررسمی و نامطمئن و يا مجاری خارجی تامين کند.

ابوطالب تصريح کرد: افکار عمومی به دنبال خبر و تامين نيازمندی‌های اطلاعاتی خودش است؛ وقتی دستگاه دولتی انسداد ايجاد می‌کند، مردم هم به منابع خارجی و هم به سوی رسانه‌های غيردولتی و زيرزمينی مثل وبلاگ‌ها و سايت‌ها و هم‌چنين شايعات روی می‌آورند.

اين عضو کميسيون فرهنگی مجلس گفت: هر قدر، مسايلمان پيچيده‌تر می‌شوند، رسانه‌های دولتی بايد با قدرت بيش‌تری کار کنند. اين در حالی است که اين اواخر دولت به سمت انسداد می‌رود و توقيف يک خبرگزاری مثل ايلنا يا سايت پر مخاطبی همچون بازتاب و توقيف روزنامه هم‌ميهن و غيره، نشانه آن است. ضمن اين که متاسفانه عباراتی از مديران ارشد قوه مجريه می‌شنويم که اين‌ها مربوط به حوزه رسانه نيست.

وی تصريح کرد: برای مثال عبارت کودتای خزنده مفهوم خاص خودش را دارد که هيچ ربطی به عالم رسانه ندارد.

ابوطالب افزود:‌ به نظر می‌رسد که دوستانمان در دولت دچار توهم توطئه هستند و به خاطر همين تو‌هم است که بلند فرياد می‌زنند، يک توطئه سازمان يافته عليه دولت در حال شکل‌گيری است.

اين عضو کميسيون فرهنگی مجلس با بيان اين که روزنامه‌ها، خبرگزاری‌ها و سايت‌های مسدود شده در پارادايم نظام حرکت می‌کردند گفت: قرار نيست هر کسی در قدرت بود جلوی هر نقدی را بگيرد و‌ اسم توقيف روزنامه‌ها و فيلترينگ سايت‌ها و خبرگزاری‌ها را بايد کودتا بگذاريم.

ابوطالب اظهار کرد‌ که ما در حال تجربه مردمسالاری دينی و آزادی هستيم و افزود:‌ هر چه قدر مواضع مسوولان شفاف باشد، در واقع در همدلی مردم با دولتمردان موثر خواهد بود. اگر دولت برخورد حقوقی با سايت‌هايی که به هر دليلی مورد اقبال قرار گرفته‌اند می‌کند، به اين دليل است که از قدرت و نفوذ آن‌ها نگران است.

تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 

ابوطالب با اشاره به آيين‌نامه‌ای که در دولت اجرا می‌شود و مستمسک برای برخورد با خبرگزاری‌ها شده است، گفت: اين آيين‌نامه تحت عنوان "آيين‌نامه خبرگزاری‌های غيردولتی" وجهه قانونی ندارد و اين در حالی است که وزارت ارشاد با استناد به همين آيين‌نامه برخورد می‌کند.

به گفته ابوطالب، حتی اين آيين‌نامه‌ی غيرقانونی نيز يک‌سويه اجرا می‌شود به طوری که "سايت‌های دولت ساخته" که هر کدام از سوی بخشی از دولت حمايت می‌شوند، بخشی از حاکميت را تخريب می‌کنند و براساس مفاد همين آيين‌نامه اين سايت‌ها بايد فيلتر شوند؛ اين آيين‌نامه برای دفاع از حريم دولت تصويب نشده بلکه برای دفاع از حريم همه شخصيت‌های حقيقی و حقوقی شکل گرفته است.

وی در پايان اين پرسش را مطرح کرد که چطور برخی از اين "سايت‌های دولت ساخته" به خود اجازه می‌دهند که هر نوع تهمتی را به هر کدام از اجزای حاکميت بزنند ولی در حاشيه امن باشند، اما از سوی ديگر با يک خبرگزاری هم‌چون ايلنا که تخلفش بسيار کم‌تر است برخورد می‌شود؟

Copyright: gooya.com 2016