آرش معتمد - سورنا هاشمی، فعال دانشجويی دانشگاه زنجان که در راه افشای تلاش معاون دانشجويی اين دانشگاه برای سوءاستفاده جنسی از يک دختر دانشجو کوشيده و نتيجه کار وی و دوستانش پخش فيلم صحنه تلاش "رييس کميته ی انضباطی" برای تعرض به دختر دانشجو بود، شب گذشته و پس از يک ماه حبس با قرار وثيقه ۲۰۰ ميليون تومانی آزاد شد.
رشيد اسماعيلی فعال دانشجويی در گفتگو با روز ضمن تاييد اين خبر افزود: "دقايقی پس از آزادی سورنا با وی تلفنی صحبت کردم .نحوه ی حرف زدن سورنا حاکی از وضعيت روحی مناسب وی بود."
امير رئيسيان نيز که به همراه محمد علی دادخواه وکالت سورنا هاشمی در اين پرونده را به عهده دارد در مورد تعيين وثيقه ۲۰۰ ميليون تومانی برای سورنا هاشمی به روز گفت: "اين وثيقه بسيار سنگين و نامتناسب است."
به عقيده ی رييسيان "تعيين چنين وثيقه ای برای يک فعال مدنی که حاضر شده است با پای خودش به دادگاه برود هيچ توجيهی ندارد."
رشيداسماعيلی نيز با اشاره به صدور وثيقه های سنگين برای فعالين دانشجويی اين مسئله را "اهرم فشاری عليه خانواده ها" ارزيابی کرد که به عقيده وی "کاربست آن نه قانونی است و نه اخلاقی".
اين فعال سياسی با اشاره به سرنوشت نامعلوم آرش رائيجی، بهرام واحدی و پيام شکيبا و تعيين قرار وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی برای بهرام واحدی، دبير انجمن اسلامی دانشگاه زنجان نيز گفت: "نه تنها بايد همه اين دانشجويان آزاد شوند و از دختر قربانی در اين رسوايی اعاده حيثيت شود، بلکه بايد توجه داشت که مجازات معاون متخلف دانشگاه و کسانی که از وی حمايت کردند نيز هنوز از فهرست خواست های دانشجويان پاک نشده است."
در عين حال در آخرين ساعات شب گذشته خبرنگار روز موفق شد گفتگويی کوتاه با سورنا هاشمی انجام دهد. هاشمی با تاکيد بر اينکه به خواست خانواده فعلا قصد مصاحبه ندارد ضمن تاييد وضعيت مساعد جسمی و روحی اش افزود: "من حرفهايم را در همان مصاحبه ی پيش از بازداشت زده ام و حالا هم پس از يک ماه بازداشت بی دليل حرفی جز آنچه يک ساعت پيش از بازداشت گفتم ندارم" او با تشکر از همه ی گروههای دانشجويی و شخصيتهايی که از وی و دوستانش حمايت کرده اند افزود: "در حال حاضر آرزويی جز آزادی ساير دوستانم ندارم و همچنان به اجرای عدالت در اين پرونده اميدوارم".
گفتنی است سورنا هاشمی ساعتی پيش از بازداشت در گفتگو با خبرنگار ادوار نيوز از جمله گفته بود: "من و دوستانم در دانشگاه زنجان هر کاری که کرديم در جهت جلوگيری از اقدامات غيرقانونی و غير اخلاقی معاون دانشگاه بوده است که با سوءاستفاده از موقعيت خود به عنوان معاون دانشجويی و رييس کميته ی انضباطی به اقدامات زشت و خلاف شأن دانشگاه و دانشجو مبادرت می کرد... اگر بنا بر حاکميت قانون ومقابله با فساد بود بايد از ما تشکر هم می کردند نه اينکه حکم بازداشتمان را صادر کنند. افشای رسوايی اخلاقی زنجان تنها حاصل همبستگی دانشجويان بود و هيچ فرد مشخصی را نمی توان مسئول آن دانست. اقدام دانشجويان نه تنها قابل دفاع که حتی افتخار آميز هم بود."
به هر حال عليرغم آزادی سورنا هاشمی با وثيقه سنگين ۲۰۰ ميليون تومانی هنوز تعداد ديگری از دانشجويان دانشگاه زنجان در زندان به سر می برند و از مجازات معاون خاطی دانشگاه هم خبری نيست.