چهارشنبه 30 اردیبهشت 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

خريد رأی در انتخابات لبنان با کمک‌های مالی ايران و عربستان، دويچه وله

به زودی انتخابات پارلمانی در لبنان برگزاری می‌شود. گفته ‌می‌شود برخی کشورهای خارجی دست به حمايت مالی از جناح‌های نزديک به خود در اين کشور پرمناقشه‌ی خاورميانه زده‌اند. رسانه‌ها از ايران و عربستان سعودی نام می‌برند.


در آستانه‌ی انتخابات پارلمانی در لبنان که در ۷ ژوئن / ۱۷ خردادماه برگزار خواهد شد، در رسانه‌ها گزارش‌هايی درباره‌ی خريد آرای مردم بازتاب يافته‌اند. روزنامه‌ی اتريشی "استاندارد"، از گزارش‌هايی خبر می‌دهد حاکی از اينکه، جناح‌های رقيب سياسی در لبنان رقم‌های بسيار بالای کمک مالی از دو کشور عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ايران دريافت می‌کنند.

نيروهای سکولار مخالف سوريه و طرفدار غرب به رهبری سعد حريری در اردوگاه موسوم به "جبهه‌ی آينده" به اتحاد رسيده‌اند. سعد حريری، فرزند نخست وزير پيشين لبنان رفيق حريری است که در سال ۲۰۰۵ به قتل رسيد. عربستان سعودی از اين جبهه حمايت مالی می‌کند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


در اردوگاه ديگر نيروهای ائتلافی به رهبری حزب‌الله شيعه‌ی لبنان قرار دارند. "جنبش آزاد ميهن‌پرستی" به رهبری ژنرال مسيحی، ميشل عون نيز در جبهه‌ی نيروهای ائتلافی حزب‌الله لبنان است. جمهوری اسلامی ايران از اين جبهه حمايت مالی می‌کند.

به گزارش "استاندارد"، شيوه‌ی خريد رأی از طريق کمک به دستمزد و حقوق، پرداخت شهريه‌ی مدرسه، تأمين نيازهای پزشکی و يا کمک مالی برای سفر و غيره صورت می‌گيرد.

چارلز خارطونی، استاد رشته‌ی علوم سياسی دانشگاه بيروت در اين زمينه می‌گويد که «اين شيوه‌ی جمع‌آوری رأی اگر در کشورهای غربی صورت گيرد، حتما به لغو کل روند انتخابات می‌انجامد».

در عوض طارق ميتری، وزير اطلاعات لبنان می‌گويد، اين يک سنت قديمی است و او فکر نمی‌کند برگزاری اين انتخابات تفاوتی اساسی با دوره‌‌های پيشين داشته باشد.

کمک‌های جنسی و نقدی

بولوس داهر، شهروند ۴۲ ساله ‌‌‌از شهر عکار در شمال لبنان می‌گويد: «خوشبختانه ما حريری را داريم. يکی از کانديداهای او به طور مرتب برای ما مواد غذايی می‌فرستد». پسرعموی ۳۷ ساله‌ی او بنام مارک، سپاسگزار حزب حريری است که برای همسرش امکان شغلی فراهم کرده است.

از سوی ديگر، عماد که يک شرکت دارد و نمی‌خواهد نامش را فاش سازد، سپاسگزار حزب‌الله لبنان است زيرا ۵۰ هزار دلار برای اجرای يک پروژه زيرساختی در روستايش در مناطق جنوبی در اختيارش گذاشته است.

کمک‌های مالی اتحاديه‌ی اروپا

اتحاديه‌ی اروپا قصد دارد با يک کمک ۴ ميليون دلاری از برگزاری انتخابات در لبنان حمايت کند. هم‌اکنون ترکيب پارلمان لبنان از ۶۴ مسلمان و ۶۴ مسيحی تشکيل شده است.

در مجموع ۱۸ جماعت دينی در لبنان وجود دارد که شيعيان، سنی‌ها و مسيحی‌های مارونی بزرگترين آنها هستند. نهادهای اجرايی و قانونگذاری نيز ميان نمايندگان مهمترين گروه‌های دينی تقسيم شده است. رئيس جمهوری يک مسيحی مارونی است، رئيس دولت يک مسيحی است و رئيس مجلس از ميان مسلمانان شيعه انتخاب شده است.

سال گذشته پس از توافق جناح‌های متخاصم لبنان بر سر انتخاب ژنرال ميشل سليمان به عنوان رئيس جمهور، در بيروت کابينه‌ای با شرکت تمامی احزاب به رهبری فواد سنيوره تشکيل شد که در آن گروه حزب‌الله نيز شرکت دارد.

قانون انتخابات عمومی در لبنان حدود يک سال پيش در پی مذاکرات سران گروه‌های سياسی و متخاصم اين کشور، زير نظر دولت قطر در دوحه به تصويب رسيد.

بر اساس اين توافق، مقرر شد که انتخابات جديد بر اساس قانون مصوب سال ۱۹۶۰ برگزار گردد.

در عين‌حال سران گروه‌های سياسی به توافق رسيدند که در اين قانون اصلاحاتی صورت گيرد، به گونه‌ای که شهرستان به عنوان حوزه‌ی انتخابيه تعيين و شهر بيروت به سه حوزه تقسيم شود.





















Copyright: gooya.com 2016