پنجشنبه 1 مرداد 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعتصاب غذا در حمايت از معترضان ايرانی وارد دومين روز خود شد، راديو فردا

اعتصاب غذای ده‌ها تن از روشنفکران، هنرمندان، فعالان سياسی و مدافعان حقوق بشر که روز چهارشنبه در مقابل ساختمان سازمان ملل متحد در نيويورک آغاز شد وارد دومين روز خود شد.

در هفته‌های اخير، تظاهرات گسترده‌ای در شهرهای ايران در اعتراض به نتايج انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد صورت گرفته که با حمله نيروهای انتظامی، امنيتی و لباس شخصی بيش از دو هزار نفر دستگير، دست‌کم به گفته مقام‌های دولتی بيش از ۲۰ نفر کشته و بنا بر برخی گزارش‌ها نزديک به پنجاه نفر مفقودالاثر شده‌اند.

معترضان در اين تظاهرات، با نتايج رسمی اعلام شده مخالفت کرده و آن را غيرواقعی می‌دانند و خواستار ابطال نتايج انتخابات رياست جمهوری شده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پيشتر، ۲۶ تن از روشنفکران، فعالان سياسی و مدافعان حقوق بشر با انتشار نامه‌ای اعلام کردند که به نشانه همبستگی با معترضان و در حمايت از بازداشت‌شدگان در برابر ساختمان سازمان ملل متحد در نيويورک دست به اعتصاب غذا خواهند زد.

از جمله امضاکنندگان اين نامه عبدالعلی بازرگان، حسين بشيريه، نيره توحيدی، فاطمه حقيقت جو، کاظم علمداری، منصور فرهنگ، احمد کريمی حکاک، مهرانگيز کار، اکبر گنجی و مهرداد مشايخی هستند.

«پشتيبانی از جنبش سبز مردم ايران و محکوم کردن تقلب گسترده در انتخابات، سرکوب بی‌رحمانه اعتراضات مردمی و بازداشت غير قانونی صدها شهروند و فعال سياسی و اجتماعی» از جمله اهداف اعتصاب غذای امضاکنندگان نامه در مقابل سازمان ملل متحد در نيويورک است.

امضاکنندگان اين نامه، با اشاره به آنچه «کودتای دولت حاکم بر ايران» عليه مردم ناميده‌اند، نوشته‌اند: « ... دولت برآمده از کودتا در برابر موج اعتراضات گسترده، اما آرام و صلح‌جويانه مردم نسبت به نقض آشکار حقوق اساسی شان دست به سرکوبی بسيار خشونت‌آميز و بی‌رحمانه زده است.»

در اين حال، شمار ديگری از هنرمندان و نويسندگان ايرانی چون رضا براهنی، گوگوش، ابی، منيرو روانی پور، شهريار قنبری و شاهين نجفی نيز در روزهای اخير اعلام کرده بودند که در اين اعتصاب غذا شرکت خواهند کرد.

در اين ميان، ده‌ها تن نيز حمايت خود را از اين حرکت اعتراضی ابراز داشته‌اند.

اين نامه در ابتدا از سوی طاهر احمدزاده، يرواند آبراهاميان، مهرزاد بروجردی، شهرنوش پارسی‌پور، عبدالکريم سروش، علی کشتگر، محسن مخملباف، رضا معينی، اکبر موسوی خوئينی‌ها و حسن يوسفی اشکوری مورد حمايت قرار گرفت.

پس از آن نيز چهره‌های سرشناسی همچون نوام چامسکی، نوسينده سرشناس آمريکايی، و رابرت ردفورد، هرنپيشه هاليوود، حمايت خود را از اين حرکت اعتراضی اعلام کرده اند.

در همين حال، ۲۶ تن ديگر از اساتيد دانشگاه، فعالان مدنی و مديران گوگل نيز روز دوشنبه با انتشار بيانه‌ای به جمع حاميان اعتصاب غذای سه روزه پيوستند.

از جمله اين افراد، مارتا نسبام، جوشوا کوهن، عباس ميلانی، بتسی کوهن و جوآن لاندی هستند.

در اين بيانيه آمده است: « ... در پاسخ به انتخابات رياست جمهوری ۲۲ خرداد، جنبش سبز دموکراتيک ايران سر بر آورد. در واکنش به سرکوب اين جنبش از سوی جمهوری اسلامی، اکبر گنجی دراقدامی هماهنگ، همه را به شرکت در اعتصاب غذا فرا خوانده است تا جنبش سبز ايران مورد حمايت جهانی قرار گيرد.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016