شنبه 4 مهر 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ايران در واکنش به ناآرامی های داخلی ممکن است به معامله با جامعه بين المللی متمايل شده باشد، صدای آمریکا

واشنگتن پست زير عنوان " حرکت، بدون زمينه ای روشن برای توافق با ايران" می نويسد در عرف و زبان ديپلماتيک وقتی صحبت از برداشتن گامی کوچک در اينجا و آنجا، آنهم در مسيری ميشود که پايان آن مبهم و نا مشخص است ، اشاره ای به حرکت است. احتمالا اين حرکت اکنون در تلاش هائی بين المللی آشکار شده است که با هدف اطمينان از عدم دسترسی ايران به ساختن بمب اتمی انجام ميگيرد.

واشنگتن پست می نويسد پس از يک هفته جلسات و گفتگوهائی که هدف آنها مقابله با جاه طلبی های اتمی ايران بود نشانه هائی اميدوار کننده از حرکت ميان آمريکا و شرکايش، و حتی علائمی حاکی از تمايل و آمادگی از سوی ايران پيدا شده است. اما دشوار است که به اين زودی شاهد زمينه ای برای توافق باشيم.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


واشينگتن پست می نويسد مقامات ايران پس از سالها مقاومت در مورد مذاکره سرانجام موافقت کرده اند هفته آينده در ژنو با مقامات آمريکائی و پنج قدرت ديگر ملاقات و گفتگو کنند. مسائل اتمی در دستور مذاکرات است، هرچند که ايران ميگويد برنامه اتمی اش جزو آن نيست.

واشنگتن پست می نويسد پرزيدنت اوباما همچنين موردی از حمايت روسيه را، دست کم بطور شفاهی، برای وضع تحريم های شديد تر بين المللی بمنظور وارد ساختن فشار به ايران در ماههای آينده در صورتيکه مذاکرات ژنو به ثمر نرسد کسب کرده است.

واشنگتن پست می نويسد اما چين که همکاری اش برای اجرای تحريم ها اهميتی اساسی دارد، در اظهار نظرهای علنی با تحريم های تنبيهی مخالفت کرده است .

واشنگتن پست می نويسد چين که برای نيمی از نفت مورد نياز خود به واردات متکی است، به ايران به عنوان سومين تامين کننده عمده نفت خود نگاه ميکند. چين در عين حال فروشنده تسليحات به ايران است و پنتاگون اوايل سال گفته بود بعضی از اين تسليحات به دست گروههای تروريست در عراق و افغانستان افتاده است.

واشنگتن پست می نويسد حتی در شرايطی که حمايت از تحريم ها مبهم است بنظر ميرسد ايران در اين هفته در جريان مجمع عمومی سازمان ملل متحد لحنی نرم تر داشت. محمود احمدی نژاد به خبرگزاری آسوشيتدپرس گفت دولت او با بحثی آزاد و علنی در باره مسائل اتمی در مذاکرات ژنو مخالفتی ندارد.

واشنگتن پست می نويسد او يک روز بعد برای نخستين بار از آمادگی تهران برای ملاقات کارشناسان اتمی ايران با دانشمندان غربی سخن به ميان آورد. اعتراض های مقابل هتل احمدی نژاد نشانه ای از يک عامل قوی در انعطاف پذيری ناگهانی ايران است و رژيم ممکن است با توجه به ناآرامی های داخلی، که کماکان پس از انتخابات مورد اختلاف رياست جمهوری در ماه ژوئن، و سرکوبی های متعاقب آن توسط دولت جريان دارد، بيشتر متمايل به معامله باشد.

واشنگتن پست می نويسد زمان برای تمامی طرف ها اهميت اساسی دارد. طولانی تر شدن بن بست يا روياروئی به معنای نزديک تر شدن ايران به ظرفيت و توانائی ساختن بمب اتمی است، هر چند که تهران تاکيد ميکند آمريکا و ديگران در مورد مقاصد اتمی آن در اشتباه اند.

* روسيه علائمی متفاوت و ضد نقيض ابراز ميکند


وال استريت جرنال زير عنوان "آیا مسکو در مورد تحريم های ايران همکاری ميکند؟" می نويسد در حاليکه رهبران آمريکا، فرانسه و بريتانيا ، در کنفرانس سران کشورهای گروه بيست در پيتسبورگ، برای طرح اتهام مرتبط با ساختن دومين واحد غنی سازی اورانيوم توسط ايران در کنار هم بودند، ديپلماسی ايران توجه خود را به رهبری معطوف ساخته است که غيبت او کاملا مشهود بود: دميتری مدودوف رئيس جمهوری روسيه.

وال استريت جرنال می نويسد در هفته های اخير روسيه علائمی کاملا متفاوت و ضد نقيض در مورد آمادگی اش برای دور ديگری از تحريم ها عليه ايران ابراز داشته است.

وال استريت جرنال می نويسد اوايل اين ماه سرگئی لاوروف وزير امورخارجه روسيه با قاطعيت گفت دولت متبوع وی از تحريم های جديد جانبداری نميکند و جدول زمانی پيشنهادی آمريکا برای پاسخ دادن ايران تا ماه آينده به خواست های غرب برای متوقف ساختن غنی سازی اتمی را رد کرد.

وال استريت جرنال می نويسد اما مدودوف در اين هفته کاملا نظری متفاوت را ارائه داد. او پس از ملاقاتی که در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نيويورک با پرزيدنت اوباما داشت بنظر ميرسيد که باب همکاری کرملين را در مورد ايران باز ميکند. رئيس جمهوری روسيه گفت تحريم ها به ندرت ثمر بخش اند اما در بعضی موارد توسل به آنها اجتناب ناپذير است.

وال استريت جرنال می پرسد چرا چنين تغييراتی در اظهار نظرهای علنی رخ داده است؟ يک احتمال آن می تواند تغيير جهت آمريکا در سياستی باشد که بنظر ميرسد ربطی به مسئله نداشته است: تصميم کاخ سفيد در کنار گذاشتن يک طرح دوران بوش برای استقرار سيستم دفاع موشکی در لهستان و جمهوری چک، که کرملين را خشمگين ميساخت. اين تصميم يک هفته پس از اظهار نظر رد کننده لاوروف ، و يک هفته پيش از اظهار نظرآشتی جويانه مدودوف، اعلام شد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016