چهارشنبه 16 دی 1388   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ديدار جمعی از فعالان سياسی و مدنی با کروبی، کروبی: راه رايزنی های ما را بسته اند، هيچ خوفی از هيچ واقعه ای ندارم، کميته گزارشگران حقوق بشر

کميته گزارشگران حقوق بشر - عصر دوشنبه ۱۴ دی ماه جمعی از فعالين سياسی و مدنی با مهدی کروبی ديدار کردند.

در اين ديدار نمايندگان خانواده های زندانيان سياسی ، کميته گزارشگران حقوق بشر ، شورای دفاع از حق تحصيل ، اعضاء دفتر تحکيم وحدت و فعالين دانشجويی دانشگاه های آزاد و سراسری شرکت نموده بودند.

اين ملاقات که با محوريت خواسته های جامعه دانشجويی و وضعيت زندانيان و فعالين سياسی اجتماعی پيش رفت نخست بيانيه ای از طرف جمع قرائت شد و سپس هر يک از حاضرين با شرح وضعيت اعضاء به طرح مطالبات و انتظارات خود از مهدی کروبی برای برون رفت از وضعيت موجود پرداختند.

در ابتدا گزيده ای از صحبت های هريک از نمايندگان و سپس صحبت های مهدی کروبی و در پايان بيانيه ای که از طرف جمع قرائت شد را خواهيم آورد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


نماينده شورای دفاع از حق تحصيل :

اکنون در تلخ ترين و پر افتخار ترين ايام به سر می بريم که با حقوق پايمال شده عموم مردم و حذف فعالين دانشجويی مواجه هستيم . دانشجويان ستاره دار و محروم از تحصيل سند زنده دوروغ پردازی نظام هستند . بدين جهت اکنون با ناجوانمردانه ترين و کثيف ترين اتهام ممکنه در بند می باشند .بعد از انتخابات برخورد شديدی با دانشجويان محروم از تحصيل صورت گرفت و با وصل کردنشان به منافقين(مجاهدين خلق) سعی در حذف کامل ايشان داشتند ، اما با اينکه از اين اتهام تبرئه شده اند هنوز از آزادی ايشان با وثيقه موافقت نشده است، در حال حاضر بد ترين برخوردها از جانب سپاه صورت ميگيرد، اما هيچکس عليه ايشان به صورت رسمی سخنی نمی گويد.

فعال دانشجويی دانشگاه آزاد:

متاسفانه برخورد با دانشجويان دانشگاه آزاد در ماه های اخير شدت گرفته است و با صدها تعليق و اخراج مواجه هستيم. همچنين بايد به برخورد بی پرده و خشونت آميز نيروهای لباس شخصی با دانشجويان در صحن دانشگاه و حرمت شکنی ايشان پرداخت. اما تنها راه برای خارج شدت از اين وضعيت رو به خشونت، رسيدن به وحدت بين گروه ها و رهبران جنبش جهت رسيدن به فضايی آرام تر و دوره ای با حدودی ميانه روی هستيم.

عضو دفتر تحکيم وحدت :

بعد از واقعه عاشورا با افزايش دستگيری ها مواجه هستيم بخصوص در ميان دانشگاهيان ، با اين وجود مبحث دانشجويان در بيانيه های اخير شما و آقای موسوی گم بود ، و چرا مبحث شورای سبز اميد که مطرح گرديد به اندازه کافی پيگيری نشد ، که می تواند با پذيرش اعضاءجديد راهی برای مذاکره باز کند.

عضو کميته گزارشگران حقوق بشر :

در اين روز ها اکثريت اعضاء اين کميته در بازداشت به سر می برند و بقيه نيز يا احضار شده و يا امنيت ندارند.چون کميته گزارشگران حقوق بشر ، خبر ها را بدون فيلتر ايدئولوژيک کار می کند و حقوق بشر را برای همه مردم می داند، قضيه مجاهدين خلق دستاويزی شده است برای متهم کردن اعضاء کميته به ارتباط با منافقين، در اين وضعيت ما از شما انتظار داريم موضع گيری حقوق بشری همچون آقای منتظری داشته باشيد.

وضعيت فعلی فوق العاده خطرناک می باشد ، از شما صراحتا می خواهيم کما فی السابق که در موارد اينچنين شجاعانه وارد عرصه شديد ، بار ديگر وارد اين کارزار خطرناک بشويد و صراحتا قبل از ادامه جنايات و فجايع جلوی فجايع بيشتر را بگيريد.

نماينده خانواده های زندانيان سياسی :

در روز های اخير برخورد با خانواده های زندانيان سياسی نيز آغاز گرديده است ، و وضعيت اسفناک خانواده های بازداشتی های روز عاشورا بسيار نگران کننده است که فرزندانشان تحديد به اشد مجازات شده اند ، انگار آقايان خود را در جايگاه امام حسين ميدانند ، که اعتراض به خودشان را اعتراض به امام حسين تلقی می کنند، ونگرانی بيشتر در مورد حکم های ناعادلانه ايست که اين روز ها صادر می شود که اکثرا بالای ۵ سال است، ما خانواده های زندانيان سياسی که تا حدی شناخته شده ترند آگاهانه و با افتخارپشت عزيزانمان هستيم اما نگرانی ما در مورد مادرانی است که صدايشان به گوش هيچ کس نمی رسد.

حجت الاسلام مهدی کروبی نيز ضمن خوش آمد گويی به حضار ۳ نکته را به عنوان ياد آوری مورد اشاره قرار دادند :

۱- جو حاضر ( چنانچه توسط نمايندگان اظهار شد ) سخت ترين شرايط برای نيروهای انفلابی در طول ۳۰ ساله اخير بوده است . چنانچه بحران سياسی و درگيری و دادگاهها تا پيش از اين با امرا و وزرای رژيم سابق بوده است . اما اکنون با نيروهای انقلاب و مردم عادی برخوردی به مراتب بدتر از سوی نظام و به اسم نظام صورت می گيرد . و اتفاقا خشونت را هم نيروهای سرکوب آغاز نموده اند برعکس سابق که خشونت از سوی نيروهای مقابل نظام بوده است و اساسا اقداماتی نظير کشتار روز عاشورا و ... بی سابقه است .

۲- گروهی معتقدند راهی به سوی برون رفت از طريق نرمش بايد يافت . اما ما ميبينيم گروهی از عمر سعد گرفته تا الی آخر را به مردم و فعالان با سابقه و شناسنامه دار سياسی نسبت داده اند که اتفاقا اينان گردانندگان اصلی مسئله خشونت و سرکوب و برخورد هستند . فلذا بايد قدری در بيانات گروه اول تامل نمود .

۳- در حال حاضر به شخصه سخت ترين شرايط را تحمل می نمايم . نه از لحاظ محدوديت و توهين و ... بلکه بخاطر مردم، بخاطر شما، بخاطرفعالان سياسی، بخاطر اينکه جمهوری اسلامی به اينجا رسيده. اصلا فکرش را هم نمی کرديم کار جمهوری اسلامی به اينجا برسد که با نيروهای خود چنين کند. همين خواهرزاده مهندس موسوی ، روزگاری به خانه ايشان می رفتيم و ۳ برادر بودند. يکی به شهادت رسيد و مادر ايشان بقيه فرزندان را به جبهه رفتن ترغيب می نمودند و حالا ما بايد يک روزی به منزل ايشان برويم و بگوييم آن يکی پسر شما در روز عاشورا توسط ... کشته شده است، ببينيد به ما چه می گذرد.

۴- الان راه رايزنی های ما بسته اند . نه صدا و سيما، نه روزنامه و هيچ. فقط اينکه اعلام موضع کنيم که مطمئنا می کنيم.

روزگاری ما به آقای خلخالی در مجلس می گفتيم چرا اين همه دعوا در مجلس بايد باشد و ايشان اذعان می داشتند « نان ما در دعواست » حالا هم دولت که خدمت رسانی اش معلوم است، چيزی ندارد. پس بايد چنين کارهايی بکند. حالا هم از خدا می خواهيم عقلا کمی بيشتر وارد معرکه بشوند . ايشان در ادامه ابراز داشتند « ما به ياد شما هستيم، التهاب هم داريم، اضطراب هم داريم، پيگيری هم داريم از وضعيت پرونده های هم با خبريم .... برای همه چيز هم آماده هستم ، هيچ خوفی از هيچ واقعه ای هم ندارم ... من وقتی می شنوم اين همه جوان از تحصيل و آزادی محروم شده اند من بيشتر از شما نگران خودتان می شوم ... دوست دارم به اين نکته تکيه کنم که به ما خيلی سخت می گذرد که حالا می بينيم حاصل عمر و جوانی و جان فشانی ما به اين روز افتاده است ....روزگاری ما می رفتيم و می گفتيم فلانی اساسا با مجاهدين رابطه ای ندارد و نه در اين حين به فرد فرصت ميداديم ولی حالا با دست خودشان به زور دلسوزان را به مجاهدين وصل می کنند و يک سازمان مرده منافق صفت را زنده می کنند، آن هم به دست خودشان.

همچنين حجت الاسلام کروبی ضمن تاکيد بر وجود اقليت پنهان در نيروهای سرکوب گر که به تشنج و جنايت و توهين دامن می زنند نسبت به حضور اين نيروها ابراز نگرانی نمودند .

در پايان ايشان در پاسخ به انتقاد نماينده شورای دفاع از حق تحصيل مبنی بر عدم موضع گيری صريح عليه سپاه از عدم همبستگی نيروهای اصيل سپاه با جريان سرکوب و جنايت خبر دادند و صراحتا از رنج نيروهای دلسوز سپاه از وضعيت حاکم و حتی سکوت آنان را دليل نارضايتی ايشان دانستند .

بيانيه:

و چنين است و بود
که کتاب لغت نيز به بازجويان سپرده شد
تاهر واژه را که معنايی داشت به بند کشند
و شاعران از بی آرِش ترين الفاظ
چندان گناه واژه تراشيدند
که بازجويان به تنگ آمده
شيوه دگر کردند
واز آن پس
سخن گفتن
نفس جنايت شد

دورانی را ميگذرانيم که به جرات ميتوان گفت تلخترين و در عين حال پرافتخارترين ايام در تاريخ آزاديخواهی و ظلم ستيزی مردم دلير ايران است.

بدون شک توضيح آنچه که در ۷ماه اخير بر ايران و ايرانيان گذشته،کاری است عبث و بيهوده،چرا که همگان ديديم و شنيديم که چه خونها ريخته شد و مردم بيگناه که درجستجوی حق پايمال شده خود بودند چگونه با دست خالی دربرابر

دژخيمان تا بن دندان مسلح ايستادند و در مقابل تمام نمايشهای دروغين و تکراری برای مرتبط ساختن منتقدين با بيگانگان و وطنفروشان از خود هوشياری نشان دادند.

دراين ميان دانشجويان و نخبگان بيش ازهر زمان ديگری آماج حمله بی کفايتانی شدند که بر کرسی قدرت تکيه زده و خود را بر آن جاودان ميپندارند.

سناريوی ننگين حذف فعالين دانشجويی و استعدادهای علمی که از اوايل استقرار دولت نهم آغاز شده بود و به اشکال مختلف از جمله ستاره دار کردن و منع از تحصيل آنان ادامه می يافت،با استقرار دولت انتسابی دهم به اوج خود رسيد،بطوريکه صدها دانشجو سال تحصيلی جديد را در سلولهای انفرادی و پشت ميله های زندان آغاز کردند بی آنکه مرتکب جرمی شده باشند.بااين وجود هر روز بر تعداد دانشجويان بازداشتی و حجم احضارها به کميته های انضباطی

افزوده ميشود. گويی که اين کابوس را سر بيداری نيست.

اينک اما نه طاقتی برايمان مانده و نه صبری. مگر نه اينکه وظيفه هر مسلمان و آزاده ای شوريدن بر ظلم است؟آيا اينان فرزندان اين آب و خاک نيستند که يکی پس از ديگری در کام اين گرداب شوم فرو ميروند؟جای آن نيست که رهبران و پيشتازان اين جنبش مردمی مسئولانه تر و با نگاهی وسيعتر به وقايع بنگرند و اقداماتی در جهت پيگيری وضعيت "دانشجويان زندانی" انجام دهند؟

بدون شک پايه های مردمی اين حرکت در ميان اقشار مختلف جامعه است،اما آيا بی توجهی بوضع نخبگان و فرهيختگان،پايه های علمی و نظری چنين گامهايی را سست نخواهدکرد.

در اين بزنگاه حساس تاريخی چشم مردم به دلسوزان دلير ايران زمين است تا با جهت گيريهای درست و تصميمهای بجا،کمکی در جهت استيفای حقوق پايمال شده عموم مردم،بويژه جوانان و فرهيختگان باشند.

امروز روزيست که سرنوشت نسل ما وچه بسا نسلهای پس از ما رقم ميخورد.باشد که با ايستادگی و پايمردی،وظايف خود را به نحو احسن انجام داده ،گامی در جهت آزادی و آزادگی برداريم و از رو سفيدان تاريخ باشيم.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016