شنبه 4 دی 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

علی اکبر صالحی: فرار مغزها يک حقيقت است، برخی اساتيد را نبايد به کشور بازگردانيم، ايلنا

هرچند در سالهای اخير پيشرفتهای علمی در ايران صورت گرفته اما اگر بگوييم امکانات و شرايط تحصيلاتی آمريکا را در ايران داريم ، قطعا به گزاف و غلو سخن گفته ايم.


ايلنا :‌علی اکبر صالحی دراولين نشست تخصصی بررسی دستاوردهای دومين همايش ايرانيان خارج از کشوربه مساله فرار مغزها اشاره کردو گفت: اگربه اين مساله را به عنوان يک حقيقت بپنداريم ،بحث اين خواهد بود که چگونه بايد اين سرمايه را به بهره مندی از اين مغزها تبديل کنيم.
به گزارش خبرنگار ايلنا ، رييس کارگروه کنسولی در نشست تخصصی بررسی دستاوردهای دومين همايش خارج از کشور ادامه داد: با توجه به تحولات جهانی با در نظر گرفتن موقعيت‌های روز بايد اين فرار مغزها را به گونه‌ای مديريت و نگاه کرد تا باايجاد شرايطی حداکثر بهره مندی را از ايرانيان خارج از کشور انجام دهيم.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


سرپرست وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد : اگر به آنها به ديده اندوخته‌های خود نگاه کنيم شايد يک راه همراهی برای انتقال علم و تکنولوژی برای کشور به وجود بيايد.

صالحی با بيان اينکه ايران کشوری آزاد بوده و مساله مهاجرت يک امر ارادی است که نمی‌توان مقابل آن را گرفت اظهار کرد: مسائل اجتماعی، سياسی و فرهنگی از موجبات مهاجرت انسان است و اساس مهاجرت يک امر سلبی نيست.
صالحی در ادامه افزود :‌ هرچند در سالهای اخير پيشرفتهای علمی در ايران صورت گرفته است اما اگر استادی را در دانشگاه بين المللی از جمله هاروارد داريم ، چرا بايد او را به ايران بياوريم ؟ اگر بگوييم امکانات و شرايط تحصيلاتی آمريکا را در ايران داريم ، قطعا به گزاف و غلو سخن گفته ايم .
وی سپس باطرح اين پرسش که چگونه می‌توانيم از فرار مغزها بهره برداری لازم را کنيم ، گفت: در زمانی که در وزارت علوم بودم در خصوص اساتيد ايرانی خارج ازکشور طرحی ارائه و حتی اجرا شد و بر اين اساس اساتيد که در دانشگاه‌های خارجی مشغول به تدريس هستند طی ضوابطی ساليانه يک ماه الی دو ماه به کشور آمده و در داخل از آنها استفاده کنيم.

رييس کارگروه کنسولی بر طبقه بندی ايرانيان خارج ازکشور تاکيدکرد و گفت: اگر ايرانيان خارج از کشور رابه صورت اساتيد، ‌دانش آموزان، تجار، هنرمندان و جوانان طبقه بندی کنيم می‌توانيم شيوه‌هايی را برای آنها اتخاذ کنيم و يا پيشنهاداتی را مقابل آنها بگذاريم تا اتصال آنها به کشور بيشتر شود که در اين صورت ما برنده هستيم.

وی در ادامه به حضور هنرمندان ايرانی در خارج از کشور اشاره کرد و گفت: هنرمندان ايرانی در خارج ازکشور وجود دارد استعدادهای بالای خدادادی دارند اما از ديدگاه ما رها هستند. اگر بتوانيم شيوه‌هايی را بيانديشيم که طبقه هنرمند خارج ازکشور را به صورت مطلوب و عقلانی مديريت کنيم رسما در اين زمينه می‌توانيم بهره‌های بسياری ببريم.

سرپرست وزارت خارجه به جوانان ايرانی خارج از کشوراشاره کردوگفت: نبايد به گونه‌ای عمل کنيم که در داخل کشور اين تصور پيش بيايد که جو انانی که به خارج از کشور می‌روند از احترام بيشتری برخوردارند.

اگر جوانان داخل بايد به خدمت سربازی بروند به اين معنا نيست که جوانان خارج ازکشور هم به خدمت بروند اما بهتر است که با طراحی و برنامه‌ريزی شرايطی به وجود بيايد که جوانان ايرانی خارج از کشور حداقل چند ماهی را به ايران آمده و دردرون دستگاه دولتی آموزش‌های لازم را ببيند تا اين تصور پيش نيايد که آنها از خدمت سربازی معاف هستند.

صالحی خاطرنشان کرد: در سال‌های اوليه بعد از انقلاب تصور اين بود که کسانی که به خارج از کشورکردند شايد همه آنها همراه انقلاب نباشند اما در سال‌های اخير تصور خوبی از اين قشر در داخل کشور به وجود آمده است.
وی تاکيد کرد: مقابل دگرگونی وتحول را نمی‌توان گرفت اما بايد از اين مسائل چنان پيش افتاد که چالش‌های بين‌المللی را مديريت وآنها را به فرصت تبديل کنيم.

ريس کارگروه کنسولی نيز شناسايی و جذب نخبگان ايرانی در خارج از کشور ومعرفی آنها به نهادهای زير بط، ايجاد مجتمع قضايی ويژه ايرانيان خارج از کشور، برگزاری ۲۶ همايش در نقاط مختلف جهان، ايجادتسهيلات ويژه دانشجويان برای سفر به کشور را ازخدمات وزارت خارجه در ارتباط با ايرانيان خارج ازکشورعنوان کرد.

صالحی در پايان گفت: وزات خارجه در حد وزارت خود در ارتباط با ايرانيان خارج از کشور همه وظيفه و هم تکليف دارد و اميدوارم در آينده به طرح‌هايی بيانديشيم تا با عملياتی کردن آنها بتوانيم علاقه آنان را نسبت به گذشته بيشتر کنيم.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016