جمعه 29 بهمن 1389   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

منوچهر متکی: از گفتن دليل عزل از وزارت امورخارجه معذورم، ايسنا

مصر نخ تسبيح خاورميانه است

وزير پيشين امورخارجه گفت: تقريبا همه اذعان کرده‏اند که منشاء تحولات اخير در منطقه توان الهام بخشی انقلاب اسلامی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه فارس، منوچهر متکی وزير پيشين امورخارجه در دولت نهم و دهم در همايش "گفتمان پيشرفت اسلامی" در جمع اعضای جامعه اسلامی دانشجويان کشور در شيراز با بيان اين‌که جنبش دانشجويی همواره يک جنبش ضد امپرياليسمی و ضد استکبار بوده است، افزود: همه مردم ايران تمام سال‏های يک قرن گذشته را مرور کنند می‏بينند جنبش دانشجويی ايران در يک صد ساله گذشته يک رسالتی داشته که آن مبارزه با سلطه خارجی و استبداد داخلی و حمايت از خواست مردم برای رسيدن به دموکراسی واقعی بوده است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وی ادامه داد: در پشت پرده يک اتفاق تلخ توسط خسارت ديدگان جنبش دانشجويی طراحی شده تا دو خصوصيت جنبش را از آن بگيرند؛ ضد امپرياليسم بودن آنچنان استکبار را اعصبانی کرد که پس از پيروزی انقلاب ايران هدف اين شد که با حفظ قالب جنبش را به سمت غرب گرائی ببرند و به صورت يک کاريکاتور از جنبش دانشجويی کار می‏کنند.

به اعتقاد متکی يک نهضت و تحول اجتماعی مثل انقلاب اسلامی که پيام‏های ماندگار دارد، اگر نتواند با محيط اطراف و دنيا ارتباط برقرار کند يک روند ميرايی را دنبال خواهد کرد، به خصوص اگر دشمن در برخورد با اين نهضت اجتماعی، اعتقادی و دينی سياست مهار را پيش بگيرد.

وی ادامه داد: برای آنکه می‏خواستند صدای انقلاب اسلامی به دنيا برسد در کشورهای اطراف فضاهای جديد راه انداختند و دست به کودتا در افغانستان و ترکيه و تشکيل شورای راهبردی خليج فارس زدند که همه اين اقدامات هم نتيجه عکس داد.

متکی با اشاره به تحولات اخير خاورميانه، تصريح کرد: تقريبا همه اذعان کرده‏اند که منشاء تحولات اخير در منطقه توان الهام بخشی انقلاب اسلامی است در حالی که در خاورميانه صدايی در ۴ دهه گذاشته شنيده نشد و بقيه صاف کردن منطقه برای اهداف خودشان بود که به واسطه‏ دخالت بيگانگان در امور کشورهايشان مردم منطقه احساس تحقيرشدگی بيشتری کردند که تبديل به عقده بزرگی شده بود.

وی ادامه داد: انقلاب تونس و مصر تنها به خاطر آتش زدن يک نفر و اتفاق ساده نبود، بلکه ريشه در اتفاقات گذشته داشت، زيرا در خاورميانه پر از کاپيتولاسيون است مثلا در رکود اقتصادی جهانی، عرب‏ها ميليون ها دلار پول در بانک‏ها امريکا داشتند که خواستند مقداری از آن را برداشت کنند اما آنها اجازه ندادند اين پول ها برداشته شود و اين همان کاپيتولاسيون است.

وزير پيشين امورخارجه در پرسش و پاسخ دانجويی، در پاسخ به سوالات دانشجويان درباره اصولگرايی دولت نهم و دهم، گفت: اينکه بگوييم اين دولت ها صرف اصولگرا بوده و مو لای درزش نمی‏رود درست نيست، زيرا اين امور نسبی است، ولی بايد با دولت‏های ديگر مقايسه کنيم همچون دولت هفتم و هشتم که با قانون به روی کار آمده بود و هرکس به سهم خود تيشه‏ای برای زدن به ريشه انقلاب به دست داشت.

وی درباره عزل خود از وزرات امور خارجه، اظهار کرد: از لحاظ اداری کار خود را انجام داده‏ام، اما کار سياسی را ادامه می‏دهم و خود را يک سرباز در پادگان انقلاب می‏دانم و در دفتری موضوعات سياسی داخلی و خارجی را ادامه خواهم دادم، اما اين سوال که دليل عزل و دليل سفر چه بود به سوالات ثابت از بنده تبديل شده که از پاسخگويی به آن معذورم و نمی‏توانم پاسخ بگويم.

دانشجويی در بين سخنان متکی از او پرسيد پاسخ يک کلمه است که آيا عزلتان به مشائی مرتبط بود يا نه؟ که متکی در پاسخ به او نيز گفت: گفتم که از پاسخ به اين سوال معذورم و نمی‏توانم پاسخ بدهم.

وی درباره رابطه با کشورهای عربی گفت: رابطه با کشورهای عربی همواره اهميت داشته است و خود اين اعراب به ديپلماسی چشم در چشم اعتقاد داشتند و اولين سفری که به اين کشورها رفتم يکی از وزرای امورخارجه گفت شما به ما حتما سر بزنيد و ارتباط داشته باشيد، زيرا به دليل حضور غرب ما کمتر می‏توانيم بياييم.

وزير پيشين امورخارجه افزود: تحولات خاورميانه تا همين الان هم به بسياری از اهداف خود رسيده تا حاکمان بدانند ديگر نمی‏شود بر پشت مردم سوار شد و به آنان زور گفت مثلا آقای حسنی مبارک آمد و گفت که صدای انقلاب مردم را شنيده، اما بايد گفت که ديگر دير شده و کلام او همچون گفته های شاه ايران در زمان سقوط بود.

وی مصر را نخ تسبيح خاورميانه دانست و تصريح کرد: تاثير مصر بر جهان عرب و خاورميانه بی شمار است و در حوادث اخير مصر شاهد تشابه به انقلاب ايران هستيم، زيرا هم انقلابيون و هم ضد انقلابيون با يکديگر شبيه هستند؛ در مصر عده‏ای معدود از ضد انقلاب ها با اسب و شتر به جان مردم افتادند و در ايران مردم در مراسم عزاداری امام حسين (ع) بودند که ضد انقلاب تصميم به آتش کشيدن کشور داشت.

متکی ادامه داد: نسبت‏های آنان نيز مثل همديگر بود در مصر اين جريان دو، سه روز توانستند کاری بکنند اما جريان انقلابی پرشور غالب بود و در ايران شما بياييد جمعيت پرشور ۹ دی را مقايسه کنيد با روز عاشورا و ۲۲ بهمن امسال را با ۲۵ بهمن که سران آنها اگر تاکنون بايد پاسخگوی سياسی باشند بعد از ۲۵ بهمن بايد پاسخگوی قضائی باشند.

وی در پاسخ به اين سوال که آيا می‏شود در مصر انتظار حکومت اسلامی داشت؟، گفت: در مصر ابتدا رهبری حرکت مشخص نبود و تنها عقده ها بود که می‏ترکيد اما به مرور چند جريان اعلام حضور کردند؛ يک جريان از ليبرال‏ها بوی کباب به مشامشان خورد و گفتند مياييم و رئيس جمهور می‏شويم اما چرخی بين مردم زدند ديدند اوضاع آنچنان که فکر می‏کردند نيست. يک جريان ريشه دار و تشکيلاتی و قوی‏ترين است که اخوان المسلمين بوده و عده‏ای هم ميدان را ميچرخانند که «شباب» نام دارند و بسيار دقيق خواسته‏های خود را مطرح می‏کنند. جهت گيری های دينی بالاترين ظرفيت ها را در مصر دارند و اگر انتخاباتی در مصر صورت بگيرد بالاترين رای به کانديدای مسلمان داده می‏شود.

وزير پيشين امور خارجه افزود: جمعه(امروز) روز سرنوشت سازی برای مصر است که اگر مردم در ميدان تحرير جمع شوند دو اتفاق رخ می‏دهد؛ اول اينکه ارتش بياييد و وارد خشونت نشود که می‏شود ۲۱ بهمن ۵۷ ايران که ارتش تسليم مردم شد، دوم اينکه به دليل اهميت مصر برای غرب ممکن است کشتاری مانند ۱۷ شهريور صورت بگيرد که اين اتفاق در صورت جمعيت بسيار زياد امکان پذير نخواهد بود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016