جمعه 12 فروردین 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

مخالفان حکومت سوريه باز هم به خيابان‌ها آمدند، راديو زمانه

با وجود سخنان اخير بشار اسد در مجلس اين کشور و وعده‌ اصلاحات از سوی وی، مخالفان امروز هم در چند شهر اين کشور به خيابان‌ها آمدند.

به گزارش تارنمای روزنامه ليبراسيون در فرانسه، هم‌زمان با برگزاری تجمع‌های اعتراضی در چند کشور عربی، تظاهرکنندگان سوريه‌ای امروز پس از نماز جمعه در مخالفت با حزب حاکم بعث گرد آمدند.

اين گردهمايی‌ها نه فقط در شهرهای درعا و دمشق، پايتخت سوريه، که در چند شهر بزرگ ديگر از جمله بانياس، التل و لاذقيه برگزار شد.

همچنين گزارش‌هايی از اعتراضات در اطراف شهر قميشلی که بيشتر ساکنان آن را کردها تشکيل می‌دهند نيز منتشر شده است.

بنا بر گزارش شبکه تلويزيونی العربيه، صدها نفر در خيابان‌های دمشق و اطراف آن دست به تظاهرات زدند.

ساکنان دوما، واقع در حومه دمشق، از شليک گاز اشک‌آور توسط نيروهای امنيتی به منظور پراکنده ساختن تظاهرکنندگان خبر دادند.

نيروهای امنيتی و طرفداران بشار اسد به تعداد زياد در بيرون مسجد دوما حضور داشتند. به گفته يک شاهد عينی، نيروهای امنيتی مردم را به سوی مسجد هدايت کرده و در آن‌جا با محاصره آنان به مردم حمله‌ور شدند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


خبرگزاری فرانسه از چهار کشته در دوما (دمشق) خبر داده است اما رويترز کشته‌شدگان را سه نفر اعلام کرد. بر اساس اين گزارش پليس سوريه برای پراکنده ساختن تظاهرکنندگان با گلوله‌های واقعی به روی آن‌ها شليک کرده‌اند.

يک شاهد عينی به خبرگزاری فرانسه گفت: «ده‌ها نفر زخمی و ده‌ها نفر بازداشت شده‌اند.»

يکی از فعالان مخالف حکومت گفت: «حکومت تاکتيک تازه‌ای را به کار می‌برد. ديگر تنها نيروهای امنيتی در برابر تظاهرکنندگان ظاهر نمی‌شوند بلکه طرفداران ديگر رژيم نيز حضور دارند و همه نيز برخوردهای خشونت‌آميزی دارند.»

همين خبر‌ها از بانياس و لاذقيه نيز گزارش شده است. در شهر درعا نزديک به دو هزار نفر تظاهرات کرده‌اند.

ويسام تعريف، فعال حقوق بشر، از برخورد خشن نيروهای امنيتی در دمشق گفت و اعلام کرد که پليس معترضان بسياری را مورد ضرب و شتم قرار داده و بازداشت کرده است.

وی افزود: «ما نام ۱۹ نفر از دستگيرشدگان را داريم اما تعداد بازداشت‌شدگان بسيار بيشتر از اين رقم است.»

اين فعال حقوق بشر گفت: «من نتوانستم به ميدان بنی‌اميه که در آن مسجد اصلی شهر قرار دارد بروم. تمام محله پر بود از پليس.»

فراخوان برای شرکت در تظاهرات امروز پيش از اين در فيس‌بوک منتشر شده بود. اعتراضات امروز آزمونی بر توانايی مخالفان در سازمان‌دهی عمومی تظاهرات، با وجود افزايش سرکوب‌ها، به‌ويژه پس از سخنان اخير بشار اسد بود.

بشار اسد، رئيس جمهوری سوريه روز چهارشنبه طی سخنانی در مجلس گفت رويدادهای اين کشور «توطئه‌ای» است که توسط گروهی «اقليت» رهبری شده است.

اسد همچنين گفت پيش از ناآرامی‌ها در جنوب کشور «شبکه‌های ماهواره‌ای مردم را تحريک کردند» و با «دستکاری در تصوير و صدا» مردم را به جان يکديگر انداختند.

وی در همين حال وعده داد که به فساد و بی‌کاری در کشور رسيدگی کند.

روز گذشته نيز اعلام شد بشار اسد از يک کميته حقوقی خواسته است تا موضوع لغو قانون وضعيت فوق‌العاده در سوريه را مورد بررسی قرار دهد. اين کميته می‌بايست کار خود را تا روز ۲۵ آوريل به پايان رساند.

اين قانون در پايان سال ۱۹۶۲ تصويب شد و حزب بعث بر اساس همين قانون زمانی که در ماه مارس ۱۹۶۳ به قدرت رسيد در سوريه اعلام وضعيت فوق‌العاده کرد.

لغو قانون وضعيت فوق‌العاده در سوريه يکی از خواسته‌های اصلی تظاهرکنندگان مخالف دولت بشار اسد است که از دو هفته پيش به خيابان‌ها آمده و خواهان اصلاحات سياسی و پايان بخشيدن به فساد در دولت شده‌اند.

برای بازگرداندن آرامش به کشور سه روز پيش محمد ناجی عطری، نخست وزير سوريه که از سال ۲۰۰۳ دولت اين کشور را هدايت می‌کند استعفا کرد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016