شنبه 5 شهریور 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

حجت‌الاسلام ماندگاری خواستار شد: صدا و سیما صریحا عذرخواهی کند، جهان

حجت‌الاسلام و والمسلمین ماندگاری، از اساتید مطرح اخلاق و معارف اسلامی، اخیرا در برنامه ای تلویزیونی انتقادات صریحی را به صدا و سیما و برنامه "خنده بازار" وارد کرد.

ه گزارش جهان، وی که روز ۲۵ مرداد ماه در برنامه دینی و اخلاقی "سمت خدا" حاضر شده بود، در پاسخ به سوال یکی از ببیندگان برنامه با بیان دلایل متعدد دینی، از مسئولان صدا و سیما خواست که به دلیل ساخت برنامه های خلاف شرع "صریحا عذرخواهی" کنند.

باید توبیخ بشود

یک ببینده "سمت خدا"، بدون نام بردن از برنامه "خنده بازار" از آقای ماندگاری پرسیده بود: بالاخره ما تکلیف خودمان را با برنامه های صدا و سیما نفهمیدیم . یک برنامه ای مثل سمت خدا بیننده را به سمت خدا و بندگی و ترک گناه هدایت می کند. جالب است که در یکی از برنامه های شما آثار تمسخر توضیح داده می شود و باز جالب است که در این ماه و در همین تلویزیون برنامه ی دیگری مردم را به گناه و تمسخر به انسانها سوق می دهد و ظاهر طنز هم به آن می دهد. واقعا کدامیک ما را به سمت خدا سوق می دهد؟

پاسخ حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری به این سوال قابل تامل و شنیدنی بود. او نیز از برنامه خنده بازار نامی نبرد اما گفت: هر تهیه کننده و کارگردانی که این برنامه را ساخته، ما برای او استغفار می کنیم. گناه گناه است و اگر برادر من هم این کار را کرده باشد باید توبیخ بشود.

گناه را تحقیر کنید نه گناهکار را

این استاد اخلاق افزود: این درست نیست که در ماه مبارک رمضان گناه کبیره قطعی آن هم در صدا و سیما انجام بشود. آیه صریح در مورد مسخره کردن داریم که همدیگر را مسخره نکنید. پیامبر هم می فرماید: گناه را تحقیر بکنید نه گناهکار را . یعنی بین ذات و فعل طرف یک فاصله بیندازید. بفرض کسانی را که می خواهیم سر به سر آنها بگذاریم خطا کرده اند، خطای او را بد بدانید، چشم چرانی بد است، عصبانیت بد است ولی شخص عصبانی را بد ندانید.

او در پاسخ به این سوال که "آیا ما می توانیم با گناه ، ادخال سرور بکنیم؟"، عنوان کرد: ما می توانیم یک لطیفه بگوییم و بدی را تمسخر بکنیم . مثلا ما می توانیم تکبر را در شخصی به نمایش در بیاوریم و تکبر را به استهزاء بکشانیم ولی نمی توانیم آن فرد را مسخره کنیم. من واقعا از وقوع این موضوع غصه می خورم.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


نمی توان به کسی اجازه گناه داد

حجت الاسلام ماندگاری همچنین درباره این موضوع که مسئولان برنامه می گویند از کسانی که ادای آن را در می آوریم یا غیبت شان را می کنیم اجازه می گیریم، تصریح کرد: گناه غیبت، تمسخر و مردم آزاری دو تا گناه است. یکی حق الناس است و یکی حق الله. من نمی توانم اجازه گناه به کسی بدهم. نمی توانم به کسی اجازه بدهم که در تلویزیون ادای من را در بیاورد. چون حق الله است. من از طرف خدا نمی توانم به کسی مجوز گناه بدهم.

این استاد معارف اسلامی افزود: مثلا خدا گفته دروغ در جایی جایز است که جان یک انسان در خطر است. ولی من نمی توانم برای هزارتومان دروغ بگویم و اسم آنرا دروغ مصلحتی بگذارم. مثلا فرض کنیم فرد اجازه می دهد که پشت سر او غیبت یا تمسخرش کنیم، حالا اون از حق خودش گذشت اما پس خدا چه؟

سیمای جمهوری اسلامی صریحا عذرخواهی کند

او در پایان خطاب به مسئولان صدا و سیما گفت: من خواهش می کنم سیمای جمهوری اسلامی از این برنامه صریحا عذرخواهی کند و مانع پخش آن شود. باید جلوی اینگونه برنامه ها گرفته بشود. در شأن صدا و سیمای جمهوری اسلامی نیست که به خاطر خنداندن مردم، گناه بکنند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016