دوشنبه 12 دی 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

با تحريم گسترده انتخابات فرمايشی به ديکتاتوری "نه" بگوئيم! بيانيه شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)

انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی، انتخاباتی است مديريت شده و امنيتی. جريان حاکم به رهبری خامنه ای تصميم گرفته است نهاد انتخابات را که حوزه تاثيرگذاری مردم در سطح کلان بر سياست ها و تصميم های حکومت است، بی اثر سازد.

در جمهوری اسلامی انتخابات غيرآزاد و غيردمکراتيک است و جائی برای مشارکت نيروهای اپوزيسيون در آن وجود ندارد و انتخابات بين جناح های حکومتی صورت می گيرد. جناح های حکومتی در انتخابات بر سر تقسيم بخشی از قدرت به رقابت با هم برمی خيزند. اما همين انتخابات در گذشته در مواقعی فرصت هائی را برای برآمد اعتراضی مردم و ارسال پيام خود به حکومت فراهم می آورد. حکومت در واهمه از تاثيرگذاری رای مردم، دايره نيروهای "خودی" را تنگ و تنگتر کرده، راه را حتی بر مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات مسدود نموده و تصميم گرفته است که انتخابات غيرآزاد و غيردمکراتيک را به صورت مديريت شده برگزار کند تا کانديداهای مورد نظر خود را از صندوق های رای بيرون بيآورد.

انتخابات دوره نهم مجلس شورای اسلامی نخستين انتخابات بعد از برآمد جنبش اعتراضی است که برگزار می شود. رژيم نگران کنش گری جنبش اعتراضی و پديد آمدن حرکت اعتراضی در جريان انتخابات و يا امتداد يافتن نزاع های درون حکومت به ميان مردم و خيابان ها در انتخابات مجلس است. وضعيت منطقه خاورميانه، خيزش مردم کشورهای عربی عليه ديکتاتورها، بحران سوريه و تاثير "بهار عربی" برکشور ما از يکسو و از سوی ديگر افزايش خطر حمله نظامی و تشديد تحريم های اقتصادی و تاثيرات آن بر اقتصاد و زندگی مردم، بر ميزان نگرانی حکومت ايران می افزايد. به همين خاطر حکومت به برگزاری انتخابات مديريت شده اکتفا نکرده و می خواهد انتخابات را در فضای سنگين امنيتی برگزار کند تا انتخابات به حرکت اعتراضی راه نبرد.

ولی فقيه از گرم کردن تنور انتخابات صرفنظر کرده است. گرم کردن تنور انتخابات، الزامات خود را دارد که حداقل آن رقابتی کردن انتخابات و باز کردن فضای قبل از انتخابات است. در حالی که ولی فقيه نگران است که باز کردن کردن فضای قبل از انتخابات، به حضور پرتوان جنبش اعتراضی بيانجامد و صحنه انتخابات را تغيير دهد.

در انتخابات قبلی تلاش می شد که بلوک قدرت ليست واحد ارائه دهد. اما مدت ها است که بلوک قدرت شکاف برداشته و جدال به درون آن انتقال يافته است. برای اولين بار در انتخابات، جريان های اصول گرا در مقابل هم قرار می‮گيرند و چالش در انتخابات اين بار نه بين اصلاح طلبان و اصول گرايان، بلکه بين جريان های اصول‮گرا کانونی می شود. نزاع بين احمدی نژاد و تيم او با ولی فقيه، مجلس و راست سنتی بالا گرفته است. احمدی نژاد دستگاه اداری و بودجه کشور را در اختيار دارد و می تواند با تکيه به پرداخت يارانه ها، شعارها و اقدامات عوام فريبانه و تقابل غيرمستقيم و پوششی با خامنه ای، رای گروه هائی از مردم را اخذ کند. خامنه ای، فرماندهان سپاه و راست سنتی نگران دست بالا پيدا کردن احمدی نژاد و تيم او در مجلس آتی هستند. دست بالا داشتن در مجلس می تواند راه را برای پيروزی اين گروه در انتخابات آتی رياست جمهوری باز کند. احتمال دارد که در جريان انتخابات مجلس، جدال های درون حکومت حدت يابد و فضای سياسی کشور را متاثر سازد.

بلوک قدرت که قادر نشده است اصول گرايان را متحد کند، می کوشد در صفوف نيروهای جنبش اعتراضی بر سر انتخابات شکاف و چند دستگی بيندازد. آن ها با پيغام رسانی، مراجعات متعدد، ليست جعلی درست کردن، اعمال فشار بر حلقه های ضعيف اصلاح طلبان و تهديد برخی فعالين جنبش سبز، می خواهند به هدف خود دست يابند ولی تاحال حاضر در کار خود ناکام مانده اند. سازمان های سياسی اصلاح طلب و چهره های شاخص جنبش سبز هم چنان در مواضع خود پايدار مانده و بر عدم ارائه ليست انتخاباتی و عدم شرکت در اين دوره انتخابات مجلس تاکيد دارند.

اين بار صحنه انتخابات شاهد شکاف جدی در درون بلوک قدرت از يکسو و از سوی ديگر همسوئی و اشتراک نظر در بين نيروهای اپوزيسيون است. نيروهای جنبش اعتراضی در ارزيابی از انتخابات آتی و اتخاذ موضع نسبت به آن، اشتراک نظر دارند و مشارکت در چنين انتخاباتی را مجاز نمی شمارند و حاضر نيستند که به انتخابات مديريت شده و امنيتی تن دهند. می توان اميدوار بود که گسترده ترين همسوئی و همراهی بين نيروهای اپوزيسيون در نفی انتخابات فرمايشی مجلس و خواست برگزاری انتخابات آزاد شکل گيرد. همسوئی نيروهای جنبش اعتراضی در عدم شرکت در انتخابات مجلس و خواست برگزاری انتخابات آزاد، ضربه جدی به رژيم ايران و فرصتی مغتنم برای اپوزيسيون به حساب می  آيد که آن را به دستمایه ای برای همراهی و همکاری نیروهای جنبش اعتراضی فراروياند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


مواضع سازمان در انتخابات

سازمان ما انتخابات آتی مجلس شورای اسلامی را تحريم کرده و از مردم می خواهد که با عدم شرکت در انتخابات و خالی گذاشتن صندوق های رای، از انتخابات فرمايشی مشروعيت زدائی کنند.

سازمان از حق رای و کانديداتوری شهروندان و از حق مشارکت احزاب و سازمان های سياسی منتقد و مخالف حکومت در انتخابات دفاع کرده و خواهان آزادی کليه زندانيان سياسی و رفع حصر خانم زهرا رهنورد و آقايان ميرحسين موسوی و مهدی کروبی، باز کردن فضای سياسی، آزادی مطبوعات، اطلاع رسانی، اجتماعات و فعاليت آزادانه احزاب سياسی، سنديکاها و نهادهای مدنی است. سازمان ما از انتخابات آزاد که شعار مشترک نيروهای جنبش اعتراضی است، دفاع می کند.

دعوت به تحريم گسترده و "نه" به ديکتاتوری

انتخابات مجلس با انتخابات رياست جمهوری که واحد و سراسری است، تفاوت هائی دارد. در انتخابات مجلس شهرهای بزرگ از فضای سياسی کشور بيشتر متاثر است تا شهرهای کوچک. در شهرهای کوچک مطالبات، مشکلات محلی و مسائل ملی ـ قومی در آراء مردم تاثير جدی دارد و عمدتا نه گرايش های سياسی، بلکه افراد با یکدیگر رقابت می‌کنند. لذا در شهرهای کوچک، ميزان مشارکت مردم در انتخابات مجلس بيشتر از شهرهای بزرگ است.

با اين وجود برای نيروهای جنبش اعتراضی به ويژه در شهرهای بزرگ اين امکان وجود دارد که از فضای انتخابات برای برگزاری سخنرانی ها، گردهمائی ها، نشست ها، ظرفيت سازی ها، غلبه برپراکندگی ها، هم يابی ها، تقويت محافل و برای آگاه سازی بهره گيرند، با پخش اعلاميه ها و تراکت ها، با نوشتن شعار روی ديوارها و مشارکت فعال در شبکه های اجتماعی مجازی، عليه انتخابات فرمايشی به اعتراض برخيزند، مردم را به تحريم انتخابات در اعتراض به سرکوب و اختناق، تورم، بیکاری، فقر فزاینده، تعميق شکاف طبقاتی و سیاست های تنش زای رژيم در منطقه و در سطح جهان فراخوانند، دلايل عدم شرکت خود در انتخابات را به گوش جهانيان برسانند و هم صدائی و همراهی نيروهای جنبش را به نمايش بگذارند.

فرماندهان سپاه آشکارا در انتخابات دخالت می کنند. آن ها ١١هزار هادی سياسی را مامور کرده اند که نيروی سپاه و بسيج را به نفع کانديداهای مورد حمايت رهبر و سپاه وارد ميدان انتخابات کنند. لازم است دخالت سپاه و بسيج در انتخابات را افشا کرد و بازگشت سپاه به پادگان ها و عدم دخالت نظاميان در سياست و اقتصاد را به يکی از خواست های اصلی جنبش اعتراضی فراروياند.

در حالی که در تعداد قابل توجهی از کشورهای منطقه انتخابات آزاد برگزار می شود، خامنه ای می خواهد انتخابات رسوائی را بر مردم ما تحميل کند، حق انتخاب را از آن ها سلب نمايد و مجلس فرمايشی تشکيل دهد. لازم است با عدم شرکت در انتخابات فرمايشی و تحريم گسترده آن، سران رژيم را که با سیاست های تنش زا کشور ما را درمعرض تحریم های گسترده اقتصادی و خطر حمله نظامی قرار داده و نيروهای آزاديخواه کشور را به بند کشيده اند، در سطح ملی و بين المللی بی اعتبار سازيم و روز ١٢ اسفند را به روز آزمون قدرت مردم در برابر بلوک قدرت، به روز امتناع و "نه" به ديکتاتوری فرارويانيم.

شورای مرکزی سازمان فدائيان خلق ايران (اکثريت)


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016