چهارشنبه 21 دی 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نامه سرگشاده شيرين عبادی به احمد شهيد در مورد انحلال خانه سينما از سوی جمهوری اسلامی ايران

جناب دکتر احمد شهيد
گزارشگر محترم حقوق بشر سازمان ملل متحد

با سپاس از تلاش های شما در راستای تهيه گزارشات پيشين ، توجه جنابعالی را به يکی ديگر از اقسام نقض حقوق بشردر ايران جلب می نمايم.

نهاد های مدنی و صنفی در هر جامعه ای از لوازم دموکراسی بشمار می روند. طبق اصول ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران، انجمن های صنفی و اجتماعات و نهاد های مدنی و سياسی، مشروط بر اين که مغاير استقلال ، آزادی، وحدت ملی و موازين اسلامی نباشند، مجاز بوده و موجوديت آنها بايد مورد حمايت قرار گيرد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


متاسفانه در سالهای اخير خصوصأ از خرداد ۱۳۸۸ به بعد ، اکثر نهادهای صنفی و مدنی از جمله انجمن های صنفی روزنامه نگاران ، نويسندگان ، دانشجويان ، کارگران ، اتوبوس رانان شهری و... توسط مامورين امنيتی بسته شدند. آخرين نهاد صنفی که اخيرا بسته شد "خانه سينما" است.

اين نهاد صنفی در سال ۱۳۷۲ تاسيس شد و مطابق قوانين ايران ، اساسنامه آن در اداره کل ثبت شرکت های قوه قضائيه بررسی و به ثبت رسيد. "خانه سينما" دارای پنج هزار عضو و متشکل از نمايندگان ۲۹ صنف سينمايی است که برای بهبود امور صنفی و معيشتی سينما گران فعاليت می کند.

چند نفر از اعضاء اين نهاد با اتهامات واهی در طی دو سال گذشته توسط مامورين امنيتی دستگير و روانه زندان شدند که از آن جمله می توان به دستگيری هشت نفر از مستند سازان در سال ۲۰۱۱ اشاره کرد .

از آنجايی که حکومت جمهوری اسلامی ايران، از هر نوع تجمع حتی گرد هم آئی های مسالمت آميز صنفی و مدنی وحشت دارد، بلاخره در تاريخ ۱۳ دی ماه ۱۳۹۰ دستور انحلال و تعطيل "خانه سينما" را صادر کرد. اين دستور غير قانونی مورد اعتراض شديد اعضاء خانه سينما قرار گرفت.

نظر به اين که اينگونه اقدامات دولت ايران در نهايت منجر به سرکوب و از بين رفتن نهادهای مدنی و صنفی می شود ، مستدعی است با درج موضوع در پرونده دولت جمهوری اسلامی ايران، توجه مقامات مسئول را به لزوم استقلال و حمايت از نهاد های مذکور جلب نمائيد.

با احترام
شيرين عبادی
وکيل دادگستری و مدافع حقوق بشر
۱۹ دی ماه ۱۳۹۰ برا بر با ۹ ژانويه ۲۰۱۲

رونوشت : خانم پيلای ، کميسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد
آقای بان کی مون، دبير کل سازمان ملل متحد
گزارشگر ويژه آزادی بيان


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016