پنجشنبه 20 بهمن 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعزام احتمالی ناظر ویژه سازمان ملل به سوریه، دويچه وله

سازمان ملل درحال بررسی اعزام یک نماینده ویژه به سوریه است تا از ماموریت ناظران اتحادیه عرب پشتیبانی کند.همزمان، ترکیه، آمریکا و اتحادیه اروپا نیز در تدارک واکنش‌ مناسب به وضعیت وخیم کنونی در سوریه هستند


پس از ۱۱ ماه خشونت و خونریزی در سوریه سازمان ملل اینک در حال بررسی اعزام نیروهای ناظر به این کشور است. به گفته بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، این ماموریت احتمالا به صورت مشترک با اتحادیه عرب به اجرا درخواهد آمد. وی که روز چهارشنبه (۱۹ بهمن/ ۸ فوریه) پس از جلسه شورای امنیت در نیویورک سخن می‌گفت همچنین از احتمال اعزام یک نماینده ویژه به سوریه خبر داد.

بان کی مون ضمن اشاره به گفتگویش با نبیل العربی، دبیرکل اتحادیه عرب، گفت که وی بر بازگشت ناظران این اتحادیه به سوریه تاکید دارد و خواهان کمک سازمان ملل در این باره است. ظاهراَ اعزام احتمالی نماینده ویژه سازمان ملل به سوریه پاسخی به این درخواست است.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


ایالات متحده آمریکا پیشنهاد روسیه برای مذاکره‌ی حکومت بشار اسد و اپوزیسیون را غیر قابل قبول خواند. کاخ سفید می‌گوید این گفت‌و‌گو‌ها نمی‌توانند همزمان با «حملات وحشیانه‌ی» نیروهای امنیتی سوریه علیه مخالفان صورت بگیرند.

پیش‌تر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، پس از دیدار با بشار اسد در دمشق از تمامی کسانی که دست به اسلحه بردند – چه نیروهای دولتی و چه نیروهای اپوزیسیون – خواست سلاح‌های خود را تحویل دهند و بر سر میز مذاکره بنشینند.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، روز چهارشنبه (۸ فوریه/ ۱۹ بهمن به وقت محلی) گفت: «پیش از این رژیم اسد برای گفت‌وگو با مخالفان فرصت کافی داشت. اما حکومت ترجیح داد به جای استفاده از این فرصت به سرکوب وحشیانه شهروندانش بپردازد.»

وی با اشاره به اینکه فرصتی برای حکومت سوریه باقی نمانده، افزود: «این روشن است که اسد راهی را انتخاب کرده که نتیجه آن کشته‌شدن تعدادی زیادی از مردم سوریه از جمله کودکان است.»

وزیر خارجه آلمان هم روز چهارشنبه از این‌که «وزیر خارجه روسیه، به وضوح در طرف اشتباه ایستاده است» ابراز تأسف کرده بود.

تلاش ترکیه برای تشکیل اتحاد بین‌المللی

احمد داوداغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، نیز روز چهارشنبه (۸ فوریه/ ۱۹ بهمن) به اوضاع در سوریه اشاره کرد. وی پیش از سفر به واشنگتن به خبرگزاری رویترز گفت که بیش از این نمی‌توان منتظر ماند و شاهد کشتن‌شدن مردم بود تا جامعه جهانی به یک توافق در مورد سوریه برسد.

وزیر امور خارجه ترکیه که برای گفت‌و‌گو در مورد شرایط سوریه به ایالات متحده آمریکا سفر کرده، تأکید کرد: «ما باید یک پیام واضح به مردم سوریه بفرستیم که ما در کنار آن‌ها ایستاده‌ایم.»

به اعتقاد داوداغلو، همه گروه‌های بین‌المللی باید برای کمک به مردم سوریه با یکدیگر همکاری کنند «به ویژه برای مردمی که در حمص از یک خیابان به خیابانی دیگر نمی‌توانند بروند.» وزیر خارجه ترکیه افزود: «اگر شورای امنیت نمی‌تواند از شهروندان سوریه پشتیبانی کند، کشورهای هم‌فکر باید وارد عمل شوند و راهی برای حل بحران بیابند.»

کشورهای اروپایی در پی تحریم‌های بیشتر

کشورهای عضو اتحادیه اروپا در مورد تحریم بانک مرکزی سوریه به توافق رسیده‌اند. دیپلمات‌های ارشد اروپایی می‌گویند این تصمیم برای افزایش فشار به رژیم بشار اسد برای کنارگیری از قدرت اتخاذ شده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک دیپلمات اروپایی که نخواسته نامش فاش شود، می‌گوید: «جزئیات مربوط به این تحریم‌ها در حال آماده‌سازی است و کشورهای عضو این اتحادیه برای افزایش فشار‌ها به توافقی رسیده‌اند که به صورت رسمی در ۲۷ فوریه تایید خواهد شد.»

وی می‌افزاید اتحادیه اروپا علاقمند است به سرعت تحریم‌های جدید را عملی کند اما نگرانی‌هایی در مورد تأثیر تحریم‌ها بر تجارت غیر نظامی وجود دارد.

این دیپلمات ارشد اروپا افزود این تحریم‌ها شامل ممنوعیت واردات فسفات، الماس، طلا و سایر فلزهای گران‌بها از سوریه است. کشورهای اروپایی مشتری ۴۰ درصد از صادرات فسفات سوریه هستند. این ترکیب یکی از مهم‌ترین اقلام صادراتی سوریه است و تحریم آن می‌تواند پیامدهای جدی برای اقتصاد این کشور در پی داشته باشد.

پیش‌تر اتحادیه اروپا ورود نفت از سوریه را تحریم کرده بود. پس از وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل توسط روسیه و چین در هفته گذشته، برخی کشورهای اروپایی اعلام کردند تحریم‌های بیشتری را علیه حکومت بشار اسد در نظر خواهند گرفت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016