شنبه 22 بهمن 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

خبرهای حقوق بشری شنبه: احضار و بازجویی دوباره ۱۲ زندانی سیاسی از بند٣۵٠ اوین

خبرهای این صفحه مرتبا به روز می شوند


احضار و بازجویی دوباره ۱۲ زندانی سیاسی از بند٣۵٠ اوین، ندای آزادی

ندای آزادی : در آستانه انتخابات مجلس نهم عده‌ای از زندانیان سیاسی بند ٣۵٠ اوین به انحاء مختلف به دادسرای اوین یا بند امنیتی ٢٠٩ این زندان احضار و بازخواست شدند.

به گزارش خبرنگار "کلمه"، علیرضا رجایی عضو شورای ملی مذهبی‌ها، امیرخسرو دلیرثانی از اعضای جنبش مسلمانان مبارز و محمدرضا معتمدنیا نماینده ویژه میرحسین در دوران نخست وزیری به دادسرای شهیدمقدسی زندان اوین احضار شدند و در مورد بیانیه‌های انتخاباتی و اعتراض به حصر موسوی و کروبی و رهنورد مورد سوال قرار گرفتند.

این احضار‌ها در پی نامه وزارت اطلاعات به شعب مختلف این دادسرا مبنی بر رسیدگی به آنچه “اقدامات غیرقانونی” این زندانیان خوانده شد، صورت گرفته است. در این نامه‌ها از شعب بازپرسی خواسته شده است تا با این زندانیان برخورد قضایی صورت گیرد.

پرونده سازی‌های جدید برای زندانیان سیاسی که نیمی از حبس خود را گذرانده و یا در آستانه آزادی قرار دارند به یک سنت در روش برخورد با معترضان تبدیل شده است.

همچنین هفته گذشته ابوالفضل عابدینی و شاهین زینعلی به بند ٢٠٩ اطلاعات احضار و در مورد بیانیه‌های ضد جنگ، حمایت از مردم بحرین و طرح پرسش از سید محمد خاتمی مورد بازخواست قرار گرفتند.

تهدید شاهین زینعلی به تبعید تنها چند روز پس از این تهدید عملی شد و وی در میان همدلی سایر زندانیان برای گذراندن حبس خود در تبعید (زندان رجایی شهر) بدرقه گردید.

حسین رونقی ملکی زندانی سیاسی بیمار و وبلاگ نویس منتقد در زندان اوین نیز به دادسرا احضار شد و نسبت به مصاحبه‌های پدرش و همچنین نامه به سید محمد خاتمی و بیانیه حمایت از نسرین ستوده مورد بازخواست و تهدید قرار گرفت.

اعضای جبهه ملی همچون دکتر علی رشیدی و حمیدرضا خادم نیز از دیگر زندانیانی بودند که هفته گذشته به بند ٢٠٩ منتقل و مورد بازجویی قرار گرفتند.

بهمن احمدی امویی نیز هفته گذشته به بند ٢٠٩ برده و درمورد بیانیه ٣٩ زندانی سیاسی در اعتراض به ادامه حصر موسوی و کروبی مورد بازجویی قرار گرفت.

سما نورانی، عارف درویش و مهدی خدایی نیز از فعالان حقوق بشری بودند که در خصوص بیانیه حمایت از نسرین ستوده و طرح پرسش از خاتمی به دادسرای مقدسی احضار و مورد بازجویی قرار گرفتند.

همچنین پیش از آن ابوالفضل قدیانی عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی که تنها چند روز به آزادی‌اش در آبانماه سال جاری باقی بود، به دادسرا احضار و با اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق انتشار نامه به رهبری مواجه شد. اتهامی که مانع از آزادی این زندانی بیمار و سالخورده شد.

پیش‌تر نیز محسن میردامادی دبیرکل زندانی جبهه مشارکت و فیض الله عرب سرخی از اعضای شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی از سوی مامورین ٢الف سپاه احضار و در خصوص بیانیه ٣٩ زندانی سیاسی پیرامون انتخابات مورد بازجویی و فشار قرار گرفتند.


وضعیت وخیم محمدرضا معتمدنیا در بند ۳۵۰ زندان اوین، خانه حقوق بشر ایران

با وجود تاکید پزشکی قانونی بر ضرورت انتقال به بیمارستان محمدرضا معتمدنیا مقامات دادستانی تهران با اعزام معتمدنیا به بیمارستان خارج از زندان مخالفت می کنند.

تارنمای کلمه گزارش داده است که محمدرضا معتمدنیا زندانی سیاسی محبوس در بند ٣۵٠ اوین به دلیل نامشخص انگشتان دست راستش بی حس و فلج شده است وی همچنین به علت عفونت شدید لثه دچار خونریزی های مکرر شده است.

معتمدنیا بارها به بهداری زندان اوین مراجعه کرده که پزشکان این مرکز نتوانستند دلیل بی حس شدن انگشتان محمدرضا معتمد نیا را تشخیص دهند و عنوان کردند که درمان وی باید در خارج از زندان انجام شود.

علیرغم تاکید پزشکی قانونی بر ضرورت انتقال به بیمارستان و این نکته که این زندانی سیاسی از بیماری های قلبی و نخاعی رنج می برد، مقامات دادستانی تهران با اعزام معتمدنیا به بیمارستان خارج از زندان مخالفت می کنند.

معتمدنیا از مسئولان پشتیبانی جنگ دوران دفاع مقدس و نماینده ویژه نخست وزیری در دوره های رجایی، باهنر و مهندس میرحسین موسوی در بخش صنعت و معدن بوده است.

وی در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال ٨٨ در تاریخ ٨ تیرماه توسط اطلاعات سپاه احضار و بازداشت شد و پس از ٢ ماه انفرادی با قرار وثیقه آزاد شد.

معتمدنیا در شعبه ٢۶ دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی پیرعباسی به اتهام تبلیغ علیه نظام محکوم و در تاریخ ٢١ مرداد ماه ٩٠ برای سپری کردن دوران محکومیتش روانه زندان اوین شد.

این عضو ستاد میرحسین موسوی به دلیل فشارهای روحی و شرایط نامناسب دوران بازداشت در بند ٢الف به بیماری لثه و آسیب های نخاعی دچار شده است.


زخمی شدن یک شهروند پاوه ای براثر انفجار مین، موکریان

یک شهروند پاوه ای بر اثر انفجار مین در نزدیکی نوسود به شدت زخمی شد.

براساس اخبار رسیده به آژانس خبری موکریان، روز گذشته براثر انفجار مین در حوالی پاسگاه قدیمی پرچم، واقع در 5 کیلومتری نوسود، یک شهروند کرد به نام سیوان بهلولی فر که مشغول جمع آوری هیزم برای آتش بود، به شدت زخمی و به بیمارستانی در کرمانشاه منتقل شد.

شایان ذکر است علیرغم تلاش های صورت گرفته جهت پاکسازی زمین های آلوده به مین در کشور، انفجار مین و مواد منفجره به جاى مانده از جنگ در برخی مناطق كردستان و کرمانشاه تا كنون منجر به زخمی و کشته شدن صدها نفر شده است.


یک شهروند اهل اشنویه به زندان محکوم شد، موکریان

یک شهروند اهل اشنویه توسط دادگاه انقلاب اسلامی به زندان محکوم شد.

هم بندی این شهروند در تماس با خبرنگار آژانس خبری موکریان اظهار داشت: این شهروند که حمید فتحی زرزا نام دارد از طرف دادگاه انقلاب اسلامی ارومیه به اتهام همکاری با یکی از احزاب مخالف نظام به تحمل یک سال حبس محکوم شد.

گفتنی است حمید فتحی زرزا که مدتی را در زندان اشنویه بسر برده، هم اکنون در زندان مرکزی ارومیه دوران محکومیت خود را سپری می نماید.


اکبر امینی از حامیان جنبش سبز بازداشت شد، خانه حقوق بشر ایران

نیروهای امنیتی با هجوم به خانه اکبر امینی پس از تفتیش خانه پدری وی بازداشت و به نقطعه نامعلومی انتقال داده شد.

بازداشت کنندگان با استناد به حکم قاضی رشته احمدی و به دلیل مصاحبه اکبر امینی در طی روزهای گذشته با رسانه‌ها اقدام به بازداشت دوباره وی کرده اند.

به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» اکبر امینی اولین بار در تاریخ ۲۵ بهمن ماه سال گذشته در اعتراض‌های خیابانی در یکی از خیابان‌های تهران با نماد سبز بالای یک جرثقیل رفته و توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بود.

امینی به مدت شش ماه در بندهای ۲۰۹ و ۳۵۰ زندان اوین در بازداشت به سر برد. سرانجام و در زمانی که او به قید وثیقه آزاد شده بود در دادگاهی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی از همه اتهامات خود تبرئه شده بود.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


وضعیت نامناسب جسمانی احسان هوشمند، خانه حقوق بشر ایران

احسان هوشمند شب گذشته، پنج شنبه ۲۰ بهمن ماه طی تماسی با خانواده خود خبر از وضعیت نامناسب جسمانی خود داده است.

احسان هوشمند زندان سیاسی و فعال ملی مذهبی طی تماس شب گذشته خود اعلام کرده است که به میزان ده کیلوگرم از وزن عادی خود را از دست داده و از افت قندخون شدیدی هم رنج می برد.

به گزارش «خانه حقوق بشر ایران» احسان هوشمند در تاریخ ۱۷ دی ماه سال جاری در منزلش در تهران بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. مأموران با تفتیش گسترده منزل و ضبط کامپیوتر شخصی وی، وی را دستگیر کرده و با خود بردند.

احسان هوشمند۴۳ ساله، زاده شهر بیجار در کردستان؛ کارشناس ارشد رشته جامعه شناسی، روزنامه نگار و پژوهشگر مطالعات قومی است. این فعال ملی – مذهبی علاوه بر فعالیت های روزنامه نگاری، انجام پژوهش های فراوانی را در زمینه تحلیل و بررسی مسائل اجتماعی و به ویژه مسائل اقوام، هویت ملی، توسعه ایران و آسیب های اجتماعی در کارنامه خود به ثبت رسانده است.
هوشمند پیش‌تر همراه همسرش در تاریخ ۲۹ دی ماه ۱۳۸۸ بازداشت و یک هفته بعد در تاریخ ۸ بهمن ماه آزاد شده بود.


هر ۶۵ دقیقه یک نفر در استان یزد زندانی می‌شود، خانه حقوق بشر ایران

سید حشمت الله حیات الغیب مدیر کل زندان‌های استان یزد گفت: «سه هزار و ۱۷۲ نفر در شهر‌های یزد، اردکان و طبس زندانی‌اند که ۷۶ درصد زندانیان مواد مخدری هستند.»

مدیرکل زندان‌های استان یزد با اشاره به ورود به طور میانگین یک نفر زندانی در هر ‌۶۵ دقیقه به زندان‌های استان یزد، گفته است که «تعداد زندانیان استان طی ‌٩ ماهه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ‌۶/١٧درصد رشد داشته است.»

به گزارش ایسنا سیدحشمت‌الله حیات‌الغیب در بین خبرنگاران گفت که «استان یزد دارای سه زندان مرکزی یزد، اردکان، طبس و یک کانون اصلاح و تربیت در مرکز استان است که هم‌اکنون سه هزار و ‌١٧٢ زندانی را در خود جای داده است و به طور متوسط روزانه ‌٢٢ زندانی و یا به عبارتی هر ‌۶۵ دقیقه یک زندانی وارد زندان‌های استان می‌شود که در مقابل روزانه حدود ‌١٧ نفر نیز خارج می‌شوند.»

وی با بیان این که دو هزار و ‌١٧٠ نفر از این زندانی‌ها محکوم و یک‌هزار و دو نفرشان متهم هستند، خاطرنشان کرد: «از مجموع زندانیان استان یزد بیش از ‌۵٩ درصدشان فاقد سابقه هستند.»

حیات‌الغیب با اشاره به نسبت ‌٢٩ درصدی جمعیت کیفری استان یزد به کل جمعیت این استان، یادآور شد: «از مجموع زندانیان استان ‌٨/۴۵ درصدشان یعنی تعداد یک‌هزار و ‌۴۵۴ نفر بومی استان و مابقی غیربومی هستند. هم‌چنین ‌٩۶ درصد آنها را مرد و حدود چهار درصدشان را زن تشکیل می‌دهد.»

وی مهم‌ترین جرایم زندانیان استان یزد را با فراوانی بیش از ‌٧۶ درصد مربوط به مواد مخدر و سرقت عنوان کرد و افزود: «البته بیشتر زندانیان مواد مخدر استان غیر بومی هستند.»

وی گفت: «هم‌اکنون حدود ‌١٠٠ نفر به جرم مهریه در زندان‌ یزد به سر می‌برند.»


شاهرخ زماني و محمد جراحي همچنان در بند قرنطينه، کانون مدافعان حقوق کارگر

بر اساس اخبار رسيده از زندان تبريز، وضعيت زندانيان كارگري آقايان شاهرخ زماني و محمد جراحي در بند قرنطينه ي تبريز بسيار تاسف بار است. اين دو زنداني علاوه بر فشارهاي زندان بانان و شرايط نامساعد غذايي و نبود امكانات اوليه در زندان، دو بار نيز مورد حمله و ضرب و شتم تعدادي از زندانيان عادي تحريك شده قرار گرفته اند.
اين زندانيان تحريك شده با حمله به محمد جراحي و شاهرخ زماني آنان را از تخت خود بيرون كرده و محل خواب آنان را خود اشغال كرده اند. و در نتيجه آنان مجبورند روي زمين بخوابند. با اين همه مسئولان زندان از انتقال آنان به بند عمومي خو د داري كرده و آنان را همچنان در بلاتكليفي نگه داشته اند .


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016