چهارشنبه 10 اسفند 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سازمان ملل: روزانه یکصد تن از شهروندان غیر نظامی در سوریه کشته می شوند، راديو فردا

ناوی پیلای، کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل متحد روز سه شنبه اعلام کرد باید در به سرعت «آتش بس بشردوستانه» در سوریه برقرار شود تا بتوان جلوی کشتار مردم غیرنظامی را گرفت و به آسیب دیدگان، کمک کرد. معاون سیاسی کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل هم گفت: «گزارش های موثقی در دست است که نشان می دهد روزانه یکصد تن از شهروندان سوریه کشته می شوند که خیلی از آن ها زنان و کودکان هستند.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم پیلای در جریان جلسه اضطراری شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت که «جهان باید وارد عمل شده و همه موظف هستند جلوی کشتار مردم غیرنظامی و انجام اقدامات غیرانسانی توسط نیروهای امنیتی و نظامی سوریه را بگیرند.»

وی همچنین از دولت سوریه خواست به سرعت حملات نظامی را متوقف کرده و اجازه دهد ناظران بین المللی وارد کشور شوند و بدون داشتن هیچ گونه مانع و محدودیتی، بتوانند به حمص و دیگر مناطق حمله شده، دسترسی داشته باشند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


اين گزارش حاکی است اظهارات خانم پيلای، واکنش شديد نماينده سوريه در سازمان های بين المللی در ژنو را به همراه داشت. «فيصل خباز الحموی»، تمامی کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل (۴۷ کشور عضو) را متهم به حمايت از گسترش تروريسم در سوريه کرد و گفت: «اين گونه جلسات اضطراری و فقط به ادامه بحران در سوريه و استمرار آن کمک می کند.»

وی افزود: «چنین برنامه ها و چنین جلسات اضطراری، بخشی از برنامه ای از پیش تعریف شده است که هدف آن حمله به دولت حاکم و نهادهای قانونی در سوریه، به بهانه نیازهای بشردوستانه است.»

طبق گزارش شورای حقوق بشر سازمان ملل، تاکنون بيش از هفت هزار و ۵۰۰ تن از شهروندان سوريه در جريان تظاهرات ۱۱ ماه گذشته توسط خشونت های دولت حاکم کشته شده اند.

«لین پاسکو»، معاون سیاسی کمیسرعالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: «گزارش های موثقی در دست است که نشان می دهد روزانه یکصد تن از شهروندان سوریه در روز کشته می شوند که خیلی از آن ها زنان و کودکان هستند.»

آلن ژوپه، وزیر خارجه فرانسه هم روز سه شنبه اعلام کرد مشغول رایزنی با اعضای شورای امنیت سازمان است تا پیش نویس قطعنامه ای برای «آتش بس سریع و دسترسی کمک های بشردوستانه در سوریه» را آماده رای گیری کند. وزیر خارجه فرانسه گفت: «خیلی جدی از کشورهای روسیه و چین می خواهم جلوی قعطنامه جدید را نگیرند.»

روسیه و چین تاکنون دو قطعنامه مرتبط با سوریه را در شورای امنیت وتو کرده اند. قطعنامه اول با محکوم کردن حمله ها، خواستار توقف کامل کشتار و سرکوب غیرنظامیان شده بود. قطعنامه دوم که با پیشنهاد اتحادیه عرب نوشته شده بود، از دولت سوریه خواسته بود خشونت ها را متوقف کند، بشار اسد از قدرت کنار رود و دولتی ائتلافی با حضور تمامی گروه های مخالف، تشکیل شود.

یک دیپلمات آمریکایی در جلسه اضطراری روز سه شنبه شورای حقوق بشر سازمان ملل، از کشورهای حامی بشار اسد خواست ارسال کمک های مالی و نظامی به سوریه را متوقف کنند.

روسیه و چین هر دو از حامیان حکومت بشار اسد هستند و به رغم تحریم های آمریکا و اتحادیه اروپا به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و کشتار مردم غیرنظامی در سوریه، هنوز کمک های مالی و تسلیحاتی خود به دولت اسد را ادامه می دهند.

«استر بریمر» مشاور وزیر خارجه آمریکا گفت: «به هیچ شکل نمی شود این مسئله را رد کرد که حاکمیت بشار اسد در حال افزایش کشتار و شکنجه و دستگیری و بمباران و حمله به هزاران مرد و زن و کودک است و هر روز هم تعداد بیشتری کشته می شوند. بدون توقف کشتار و تضمین دسترسی کمک های بشردوستانه، این رژیم مطرود حاکم تا زمانی که این برگ شرمسار تاریخ ورق بخورد، به کشتارهای و فجایع خود ادامه خواهد داد.»

خانم پیلای در سخنان خود به گزارش کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در هفته گذشته اشاره کرده و تاکید کرد دولت سوریه و نیروهای امنیتی و نظامی، مرتکب «جنایت علیه بشریت» در سوریه شده اند.

این موارد اتهامی عبارت است از «حمله به شهروندان غیرنظامی، اعدام کسانی که از اجرای دستورات نظامی سرباز می زنند و شکنجه بازداشت شدگان.»

گروه کارشناسی حقوق بشر سازمان ملل همچنین در گزارش خود فهرستی از اعضای ارشد حاکمیت سوریه تهیه کردند که ممکن است به دلیل ارتکاب به جنایت علیه بشریت، تحت تعقیب قرار گیرند.

ناوی پیلای از دادگاه کیفری بین المللی مستقر در لاهه خواست وارد عمل شده و «جلوی اعمال شنیعی که هر لحظه در حال اجراست» را بگیرد.

خانم پیلای گفت: «بیش از هر زمان دیگری حالا وقت آن رسیده که جامعه جهانی به فجایع و کشتارهای سوریه واکنش نشان داده و جلوی آن را بگیرد و تاکید کند چنین اعمالی بدون پاسخ نخواهد ماند وکسی نمی تواند بدون مجازات از آن فرار کند.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016