جمعه 11 فروردین 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

محققان کنگره آمریکا: حمله به ایران فایده ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس محققان کنگره آمریکا با اشاره به چالش های اسرائیل در اقدام نظامی علیه ایران اعلام کردند که تعدد و نامشخص بودن کارگاه‌های تولید سانتریفیوژ در ایران برنامه‌ریزی تل آویو در حمله به ایران را پیچیده می‌کند.
خبرگزاری فارس: حمله به ایران فایده ندارد/سایت «فردو» در عمق زمین است

به گزارش فارس به نقل از خبرگزاری "بلومبرگ"، بر اساس گزارش منتشر شده از سوی محققان کنگره آمریکا، کارگاه‌های تولید سانتریفیوژهای هسته‌ای و اجزای تشکیل دهنده دستگاه‌ها (ی مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای) در ایران به طور گسترده‌ای پراکنده و مخفی هستند که این امر به دشواری‌های اقدام نظامی احتمالی اسرائیل علیه تاسیسات هسته‌ای ایران می‌افزاید.

تحلیلگران در مرکز خدمات تحقیقاتی کنگره آمریکا در قالب گزارشی که پنجشنبه منتشر شده است، اعلام کردند که نه اسرائیل و نه آمریکا درباره مکان‌های تاسیسات هسته ای ایران یقین ندارند؛ در ادامه این گزارش آمده است که پراکنده بودن تاسیسات هسته ای ایران هرگونه ارزیابی از موفقیت مربوط به حمله احتمالی به این کشور را پیچیده می کند و پراکنده بودن این تاسیسات تعیین تاثیر نهایی حمله به ایران در زمینه دستیابی احتمالی ایران به تسلیحات هسته ای را در پرده ای از ابهام قرار می دهد.

محققان کنگره آمریکا به سرپرستی "جیم زانوتی" از کارشناسان امور خاورمیانه در ادامه این گزارش با اشاره به اینکه "مایکل هیدن" مدیر سابق آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) نیز در ژانویه سال جاری میلادی اعلام کرده است که نه آمریکا و نه اسرائیل از مکان تاسیسات مهم هسته ای ایران اطلاعی ندارند، آورده اند: حمله به ایران که تاسیسات تولید و تبدیل سانتریفیوژهای این کشور را دست نخورده باقی بگذارد به طور قابل توجهی زمانی را که ایران برای از سرگیری فعالیت هسته ای خود به آن نیاز دارد را کاهش می دهد.

محققان کنگره آمریکا در ادامه با اشاره به متنوع بودن ارزیابی های مربوط به تاثیر اقدام نظامی روی تاسیسات سانتریفیوژ ایران، به اظهارات ماه گذشته یکی از مقامات اجرایی ناشناس آمریکا اشاره کرده‌اند که گفته بود ایران اجزاء و سانتریفیوژهای اضافی و یدکی کافی را برای تاسیس سریع دستگاه های جدید ندارد؛ و این در حالیست که یکی دیگر از مقامات آمریکایی نیز اعلام کرده است که ایران احتمالا می تواند بیشتر کارگاه های سانتریفیوژ خود را در مدت 6 ماه بازسازی و یا تکثیر کند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


محققان کنگره آمریکا در ادامه گزارش خود به ارائه برخی از چالش های پیش روی تل‌آویو در برنامه ریزی اقدام نظامی علیه تاسیسات هسته ای ایران اشاره کرده و اعلام کرده اند: سایت فردو که عمیقا در زیر زمین قرار دارد یک چالش منحصر به فرد برای اسرائیل تلقی می شود؛ اسرائیل بمب های بتن شکن 30 هزار پوندی آمریکا را در اختیار ندارد و مهمات نفوذ کننده زمینی تل آویو نیز بیهوده و بی اثر خواهند بود.

تحلیلگران کنگره آمریکا در ادامه با اشاره به اینکه نیازی به از بین بردن یک تاسیسات برای ایجاد اختلال در عملیات آن نیست، مدعی شده اند: سانتریفیوژها به دقت زیادی برای عملکرد نیاز دارند و بنابراین حتی ایجاد یک شوک نسبتا کوچک در عملکرد آنها و یا سایر رویدادها می تواند کارایی یک سانتریفیوژ را نابود کند.

بلومبرگ در ادامه نوشت که "پیتر کریل" تحلیلگر کنترل تسلیحات و منع تکثیر سلاح های هسته ای آمریکا نیز با اشاره به اینکه تاسیسات تولید سانتریفیوژ به دلیل اینکه مکان بازسازی برنامه هسته ای هستند، دارای اهمیت می باشند، اعلام کرده است که این احتمال وجود دارد که ایران به دنبال اقدام نظامی اسرائیل بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی را اخراج کند و مستقیما شروع به غنی سازی اورانیوم مورد نیاز برای تولید تسلیحات هسته ای نماید؛ اقدامی که تاکنون مقامات ایرانی از انجام آن دوری کرده اند.

کریل در ادامه گفته است: این امر به دانشمندان ایرانی این اجازه را می دهد که هزاران سانتریفیوژ دیگر بیشتر از ده ها هزار سانتریفیوژی تولیدی حال حاضرشان بسازند و تاسیسات جدید غنی سازی را با هدف تولید اورانیوم مورد نیاز تسلیحاتی را به جای بازسازی تاسیسات هسته ای موجود مانند آنچه در نطنز است و باید نابود شود، برپا کنند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016