یکشنبه 17 اردیبهشت 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

ابراز نگرانی ایران نسبت به امضای پیمان استراتژیک افغانستان و آمریکا

به گزارش بی بی سی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نسبت به امضای پیمان (استراتژیک) همکاری‌های راهبردی بین آمریکا و افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته است: "ابهام در وضعیت آینده پایگاه‌های نظامی آمریکا در افغانستان و عدم‌شفافیت در نحوه وظایف امنیتی آمریکا از محورهای نگرانی ایران و کشورهای منطقه است."

به گزارش اداره کل اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه ایران، رامین مهمانپرست گفته است که به باور ایران "استقرار صلح و امنیت در افغانستان با خروج کامل نیروهای خارجی و تعطیلی پایگاه‌های نظامی و نیز 'گفت‌وگوهای بین‌الافغانی' در چارچوب شورای عالی صلح امکان‌پذیر خواهد بود."

او گفته است: "امضای پیمان استراتژیک با آمریکا نه تنها مشکلات امنیتی افغانستان را حل نمی‌کند، بلکه همانند ده سال گذشته، روند ناامنی و بی‌ثباتی در این کشور را تشدید خواهد کرد."



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


موافقتنامه استراتژیک همکاری‌های افغانستان و آمریکا در سفر غیرمنتظره باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا به کابل در روز چهارشنبه، دوم ماه مه (۱۳ اردیبهشت) امضا شد.

به دنبال امضای این موافقتنامه، حامد کرزی، رئیس‌جمهور افغانستان گفت که در آن "به منافع افغانستان، حاکمیت ملی و برابری و مساوات بین دولت‌های آمریکا و افغانستان" تاکید شده است.

به گفته آقای کرزی، احترام به قوانین افغانستان و این که از خاک افغانستان علیه هیچ کشور دیگری استفاده نمی‌شود، از شرایط اصلی برای امضای این پیمان بوده است.

او همچنین گفت که در این موافقنامه تاکید شده است که ناتو و آمریکا از افغانستان "در برابر تهدیدهای بیرونی حمایت خواهند کرد."

رئیس‌جمهور افغانستان اضافه کرد که این کشور "حالا در جمع کشورهای بیرون از پیمان ناتو، یک متحد بزرگ آمریکا قلمداد می‌شود و از تمام امتیازاتی که متحدان آمریکا دارند، برخوردار است."

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا نیز گفته است که طبق این توافقنامه، افغان‌ها خود مسئول حفظ امنیتشان هستند، ولی در عین حال، نیروهای آمریکایی آموزش نیروهای افغان برای عملیات ضدتروریستی را به عهده خواهند داشت.

طبق برنامه‌ریزی‌ها، قرار است آمریکا تا سال ۲۰۱۴ میلادی، نیروهای خود را از افغانستان خارج کند، ولی بر اساس موافقتنامه‌ای که امضا شد، روابط نظامی و غیرنظامی دو کشور برای دست‌کم ۱۰ سال ادامه خواهد داشت.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016