پنجشنبه 28 اردیبهشت 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

بشار اسد وعده داد: نمايش تصاوير مزدوران خارجی در سوريه

راديو زمانه ـ بشار اسد، رئيس جمهور سوريه وعده داد سربازان مزدور خارجی را که نيروهای سوريه دستگير کرده‌اند، نشان خواهد داد و دولت‌های غربی را متهم کرد که نسبت به خشونت‌های دشمنان او بی‌توجه هستند و به آن اعتراض نمی‌کنند.

به گزارش گاردين، اسد در نخستين مصاحبه خود در اين چند ماه اخير، شب گذشته، ۲۷ ارديبهشت (۱۶ ماه مه) در مقابل دوربين تلويزيون دولتی روسيه حاضر شد و گفت، مخالفان حکومت در جريان انتخابات پارلمانی اخير سوريه و تحريم آن ثابت کردند که چقدر بی‌تأثيرند.

او اظهار داشت: "چطور می‌توانيد از تحريم مردمی صحبت کنيد که خود را نماينده آنان می‌ناميد؟ من فکر نمی‌کنم که آن‌ها [مخالفان] هيچ وزن و اهميتی در سوريه داشته باشند."



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


در همين حال مخالفان حکومت سوريه می‌گويند که تنها در روز گذشته (چهارشنبه) ۳۰ تن در سراسر کشور کشته شده‌اند.

کميته‌‌های محلی هماهنگ‌کننده اعتراضات ‌در سوريه گزارش دادند که در اين روز ۲۱ تن در شهر حمص، چهار تن در درعا، دو تن در دمشق، دو تن در ادلب و يک تن نيز در ديرالزور کشته شدند.

در مجموع گفته می‌شود که در اين ۱۵ ماه اعتراضات عليه حکومت حدود ۱۰ هزار تن کشته شده‌اند.

اسد همچنين گفت برخی کشورها در ناآرامی‌های سوريه نقش دارند و به آن‌ها هشدار داد، اگرچه اسم اين کشورها را نبرد، اما به نظر می‌رسد که منظور او عربستان سعودی و قطر باشند که خواستار مسلح کردن شورشيان در سوريه شده‌اند.

او اظهار داشت: "برای رهبران اين کشورها آشکار می‌شود که آن‌چه [در سوريه] رخ می‌دهد، «بهار» نيست، بلکه هرج‌ومرج است. اگر شما بذر هرج‌ومرج در سوريه بکاريد، شايد دامن خودتان را هم بگيرد و آن‌ها به‌خوبی اين مسئله را درک می‌کنند."

حکومت سوريه از آغاز قيام مردم اين کشور ادعا کرده ‌است که با گروه‌های تروريستی مسلح مبارزه می‌کند و نه گروه‌هايی صلح‌طلب. قيام مردم سوريه نيز اگرچه در آغاز شکلی مسالمت‌آميز داشت، اما در ماه‌های اخير مسلحانه و خشونت‌آميز شده ‌است.

بشار اسد در ادامه مصاحبه خود از گروه‌های افراطی مذهبی و اعضای القاعده نام برد که در خارج از سوريه هستند، اما در حوادث اين کشور ايفای نقش می‌کنند. او گفت: "مزدوران خارجی به اين‌جا آمده‌اند که برخی از آن‌ها را دستگير کرده‌ايم و می‌خواهيم آن‌ها را به جهانيان نشان دهيم."

دولت سوريه پيش از اين فهرستی از ۱۲ تروريست خارجی منتشر کرده بود که در سوريه کشته شده‌اند. سه تن از آن‌ها شهروندان فرانسه، بريتانيا و بلژيک هستند.

ايالات متحده آمريکا و ديگر دولت‌های غربی حضور القاعده يا يک گروه جهادی را در اين کشور تأييد می‌کنند. ايمن الظواهری، رهبر القاعده از همه مسلمانان مؤمن خواسته ‌است که با رژيم "سرطانی اسد" مبارزه کنند.

به‌تازگی چندين تونسی در سوريه کشته شده‌اند و گفته می‌شود مبارزان اسلام‌گرای ليبيايی از طريق ترکيه وارد استان ادلب سوريه شده‌اند. برخی ديگر از مبارزان نيز از کشورهای همسايه لبنان و عراق به سوريه رفته‌اند، اما آن‌ها کم‌شمارند و به شکل فردی اقدام به اين کار کرده‌اند.

با اين حال به‌نظر می‌رسد که بشار اسد از روی قصد اين مسئله را بسيار بزرگ‌تر از آن‌چه هست جلوه می‌دهد، چنان‌چه يک ديپلمات غربی در اين‌باره می‌گويد: "دولت سوريه تلاش می‌کند ابعاد نفوذ مبارزان خارجی در کشور خود را بزرگ جلوه دهد، اما مشکلات امنيتی سوريه ريشه در خود اين کشور دارد و نه در خارج."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016