جمعه 6 مرداد 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

حمایت بیشترایران از تروریسم، نگرانی جدید آمریکا

حمایت ایران از تروریسم بین المللی در نقاط مختلف جهان در صورت دسترسی تهران به تسلیحات اتمی بیشتر خواهد شد. این نظری است که چهارشنبه در جلسه رسیدگی یکی از کمیته های فرعی سنای آمریکا مطرح شد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


آمریکا مدت هاست که دولت ایران را یک دولت حامی تروریسم در جهان می شناسد.

به گزارش صدای آمریکا بمب گذاری انتحاری هفته گذشته در بلغارستان که به کشته شدن پنج توریست اسرائیلی منجر شد، مجددا مسئله حمایت تهران از تروریست ها را مطرح ساخته است.

مقامات اسرائیلی می گویند این بمب گذاری با حمایت ایران انجام گرفته است، و مقامات ایران تکذیب می کنند، و حتی مدعی اند که اسرائیل برای بدنام ساختن ایران خود در این بمب گذاری دست داشته است.

سناتور دمکرات رابرت کیسی (Robert Casey) از ایالت پنسیلوانیا معتقد است فعالیت های فعلی ایران، هر چه که باشد، در صورت مسلح شدن به تسلیحات اتمی جسورانه تر خواهد شد.

به گفته او «یک ایران مسلح به اتم احساس خواهد کرد قادر است حملات تروریستی بیشتری علیه آمریکا و اسرائیل انجام دهد، کمک های قتاله بیشتری در اختیار گروه های ستیزه گر حزب اللهی و فلسطینی بگذارد، و نیروی قدس را از آزادی عمل بیشتری برای حمایت از گروه های تروریستی در سراسر خاورمیانه برخوردار کند» .

ماتیو لویت (Matthew Levitt) کارشناس انستیتوی بررسی امور ضد تروریسم در واشنگتن، تصویری به مراتب خطرناک تر ارائه می دهد. به گفته او «اگر ایران به قابلیت های تسلیحاتی اتمی دسترسی پیدا کند در آن صورت اقدامات افراطی اش افراطی تر خواهد شد».

اما آیا ایران تا آن حد جلو می رود که تسلیحات اتمی را هم در اختیار تروریست ها بگذارد؟
دانیل بیمن (Daniel Byman) از انستیتوی تحقیقاتی بروکینگز در واشنگتن می گوید "خبر خوب – اگر بتوانیم آن را خبری خوب توصیف کنیم – این است که ایران در چارچوب شرایط و اوضاع و احوال کنونی به احتمال قوی تسلیحات اتمی را در اختیار گروه های تروریستی نمی گذارد. یک نشانه محتاط بودن ایران هم این است که تسلیحاتی کمتر کشنده تر از تسلیحات اتمی، نظیر تسلیحات شیمیائی را ، در اختیار گروه های ترویستی نگذاشته است – هر چند که بیش از بیست و پنج سال است که چنین تسلیحاتی را در زرادخانه خود دارد».

هدف تحریم های بین المللی علیه ایران جلوگیری از تحقق یافتن جاه طلبی های اتمی تهران است، نه ممانعت از حمایت آن از تروریسم بین المللی.
دانیل پلتکا (Danielle Pletka) از انستیتوی اینترپرایز معتقد است گرچه تحریم های اقتصادی این احتمال را بوجود آورده است که تهران ممکن است در چندین زمینه دیگر از جمله در مورد حمایت از تروریسم نیز محدود شده باشد، اما این تحریم ها ارتباط با گرو های تروریستی را قطع نمی کند.

فعلا هر دو مجلس نمایندگان و سنای آمریکا، البته هریک بطور جداگانه لوایحی را در جهت تشدید تحریم های آمریکائی علیه ایران تصویب کرده اند، اما هنوز روشن نیستاین دو مجلس چگونه می توانند متنی واحد را به تصویب برسانند که با امضای پرزیدنت اوباما بتواند ضمانتی قانونی پیدا کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016