جمعه 3 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

افزایش پارازیت‌های ماهواره‌ای از روز گذشته

صحرا عابدی در سایت کلمه گزارش داده که با وجود هشدارهای پیاپی کارشناسان و دلسوزان نسبت به خطرات پارازیت های ماهواره ای و در حالی که حتی مسئولان دولتی و نمایندگان مجلس هم می گویند نمی دانند چه کسی پارازیت ها را ارسال می کند، گزارش های حاکی از تشدید ارسال پارازیت ها در برخی نقاط و دشوار شدن دسترسی به شبکه های ماهواره ای است.

بر اساس گزارش های رسیده به کلمه، پارازیت های ماهواره ای در برخی نقاط کشور از روز گذشته به شدت زیاد شده و این وضعیت همچنان ادامه دارد. گفته شده که این پارازیت ها در مواردی کل کانال های یک ماهواره و در مواردی هم چند شبکه خبری خاص را هدف گرفته اند.

برخی گفته اند که این اتفاقا همزمان با پخش خبر انتقال میرحسین به بیمارستان در برخی کانال های ماهواره ای صورت گرفته و برخی دیگر معتقدند شدت گرفتن پارازیت ها زودتر از آن شروع شده و بدین ترتیب حدس زده اند که این محدودیت جدید با برگزاری اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران و نیاز حاکمیت به خفقان و انفعال افکار عمومی در روزهای آینده صورت گرفته است.

اما آنچه در هر حال واضح و مشخص است، بی اعتنایی حکومت به سلامتی و جان شهروندان است که ارسال پارازیت برای اختلال در دریافت امواج ماهواره ای، یک نمونه از آن است؛ حتی اگر به بهای بیماری و از دست رفتن سلامتی یا حتی جان مردم تمام شود.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


در همین باره بخوانید:

سونامی سرطان در راه است

در هفته ای که گذشت، چند روز پس از آنکه معصومه ابتکار دبیر کمیته محیط زیست شورای شهر تهران نسبت به خطر پارازیت بر سلامت شهروندان هشدار داد مسوولان دولتی نیز به یاد آوردند که باید در این باره صحبت کنند، صحبت هایی که بیشتر به افشاگری شبیه بود و از سوی تحلیلگران به نوعی رویاروی دولت و سپاه تعبیر شد و نه دلسوزی برای مردم.

رییس سازمان محیط زیست دولت اصلاحات چندی قبل با ابراز نگرانی در خصوص پیامدهای پارازیت های ماهواره و تاثیر آن بر سلامت مردم، و با بیان اینکه آثار و نتایج تشعشعات امواج پارازیت قطعی است، گفت: “اینکه امروز متخصصان می‌گویند سونامی سرطان در راه است، می‌تواند یکی از نتایج تشعشعات یا آلودگی هوا یا استرس باشد. ” این عضو شورای شهر با اشاره به ساماندهی دکل های مخابراتی در آینده ای نزدیک گفت: ” آن چه در حال حاضر برای سلامتی شهروندان تهرانی نگران کننده است ارسال پارازیت هایی است که منشا آنها نیز مشخص نیست. ”

ابتکار با مطرح کردن اینکه نگرانی که در حال حاضر وجود دارد ارسال امواجی است که بر اساس هیچ ضابطه ای نیست گفت: “مشخص نیست مسئولیت این امواج با چه کسی است تا بتوان بایت ان از کسی سوال پرسید ویا بر آن نظارت کرد.”

پس از این سخنان ابتکار بود که رضا تقی‌پور٬ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خواستار شناسایی “منبع ارسال” پارازیت های مخابراتی شد و از عواقب بسیار سوء و متعدد آن خبر داد. البته وزیر منکر ارتباط پارازیت‌های ارسالی ربطی با وزارت خانه مطبوع خود شده و می گوید این وزارتخانه به طور جدی پیگیر این مساله است.

شاید بتوان گفت این نخستین بار است که یکی از مقامات دولتی در این باره اظهار نظر به این صریحی می کند؛ هر چند که دو سال پیش مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت گفته بود “بر اساس تحقیقاتی که تاکنون انجام شده پارازیت‌های ماهواره‌ای خطری برای سلامت انسان ندارند”.

پارازیت چیست؟

در واقع آنچه که پارازیت خوانده می شود امواج الکترومغناطیسی است که با هدف از بین بردن و ایجاد اختلال در شبکه‌های ماهواره ای فرستاده می شوند و با فرکانسهای مشابه شبکه‌های هدف موجب اختلال و جایگزینی در امواج اصلی می شوند. از زمانی که امواج ماهواره به ایران رسید و مردم شبکه های خارجی را جایگزین شبکه های داخلی کردند بحث فرستادن امواج پارازیت به منظور جلوگیری از پخش شبکه های ماهواره مطرح شد. متولیان فرهنگی شبکه های ماهواره ای را تهدیدی برای فرهنگ جمهوری اسلامی ایران می دانستند و از آن به تهاجم فرهنگی یاد می کردند که قصد انقلاب را کرده و از این رو نیز از هر شیوه ایی برای مهارش استفاده کردند.

اما این پارازیت ها پس از انتخابات خرداد ۸۸ بیشتر و بیشتر شدند، اتفاقات و حوادثی که پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری رخ داد خصوصا نقش شبکه های ماهواره ای در اطلاع رسانی و انتشار اخبار بدون سانسور و حذف سبب شد تا شدت این امواج بیشتر شود. هنگامی که رسانه ملی در اختیار یک جناح بود و دروغ پشت دروغ از شبکه های متعلق به مردم پخش می شد، آمار دروغ گفته می شد، تهدید می شدند به سرکوب و شلیک و در روزهایی که صدا و سیمای ملی به واقع میلی شده بود، مردم خبرهای مربوط به اتفاقات پس از انتخابات چون اخبار مربوط به جنبش سبز، راه پیمایی های اعتراضی، بیانیه های احزاب و میر حسین موسوی و کروبی، کشته شدن و بازداشت هموطنانشان را و تمامی اتفاقات آن روز ها را از شبکه های ماهواره دنبال می کردند.

از این رو برای محدود کردن دسترسی مردم به ماهواره ارسال بسیار قوی امواج پارازیت آغاز شد به طوریکه در ۲۴ ساعت اولیه شبکه بی بی سی نه تنها در بیشتر نقاط کشور که حتی تا سواحل مدیترانه نیز قطع شد و از آن زمان فرستادن این امواج با توجه به زمان تغییر می کرده، گاهی در خرداد و بهمن زیاد می شود و در تیر و دی ماه کم، و غالبا در مناسبت های خاص هم بیشتر می شود.

فرستادن این امواج با قدرت بسیار اما فقط مردم را از دیدن شبکه های خبری و یا حتی سرگرم کننده محروم نساخت، این امواج باعث بسیاری از بیماری ها خصوصا بیماری سرطانی و بیشتر از همه سقط جنین در زنان باردار شد، به طوری که همان زمان مورد اعتراض بعضی از نمایندگان مجلس قرار گرفت و نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم در ان زمان طی مصاحبه ای نسبت به تاثیر مخرب پارازیت‌های ماهواره ای و مخابراتی بر سلامت روان شهروندان تهرانی هشدار داد.

تاثیرات پارازیت بر سلامت شهروندان

تحقیقات همچنین نشان داده که امواج پارازیت تاثیرات مخربی بر اعصاب و روان انسان بر جای می گذارند. همچنین این امواج ممکن است در اثر تداوم، ناشنوایی مزمن را به همراه داشته باشد و برای افراد التهابات پوستی را به دنبال بیاورد.

از این رو نیز معصومه ابتکار اخیرا نسبت به خطر امواج ماهواره هشدار داده و در سخنان خود خاطر نشان کرده که به عنوان اعضای شورای شهر تهران هیچ اطلاعاتی در رابطه با موضوع پارازیت‌ها و فرستنده‌های آن ندارند اما می دانند که این امواج بر سلامتی انسان و سلول‌های بدن تاثیر می‌گذارند.

این عضو شورای شهر می گوید که به عنوان یک متخصص ایمونولوژی و محقق اطمینان دارد که سر منشاء بسیاری از عوارض و بیماری‌های بدن می‌تواند این امواج باشد. رییس سازمان محیط زیست دولت اصلاحات ادامه می دهد که امروزه وقتی شاهد افزایش بیماری‌های مختلف با منشاء ناشناخته هستیم، به طور قطع و یقین می‌توانیم بگوئیم تشعشع می‌تواند موجب اختلال در سیتم ایمنی بدن شود و این موضوع قطعی است.

کارشناسان این حوزه نیز اعلام کرده اند که وجود امواج الکترومغناطیس دکل های BTS و پارازیت، افزایش پدیده جهش زایی ژنتیکی و ناباروری در شهروندان را محتمل می کند. به طوری که بیش از این نیز به گزارش خبر آنلاین دکتر محمد رضا رزاقی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به افزایش رو به تزاید شمار مبتلایان به ناباروری در کشور، قرار گیری در معرض تابش انواع امواج را از علل ناباروری در جامعه بر شمرد.

همچنین دکتر محققی رئیس مرکز تحقیقات سرطان نیز در گفت و گو با خبرآنلاین در مورد مضرات امواج پارازیتهای ماهوارهای می گوید:” اصولاً آنتن های تلفن همراه و دکل های مخابراتی و نیز تشعشعات ناشی از دکل های برق فشارقوی هر یک به نوبه خود اثر گذاری خفیف تا شدیدی روی افراد دارند و سبب ساز ناباروری شدید در افراد می شود. به عنوان نمونه در مورد دکل های برق فشار قوی طیف های مختلف امواج الکترومغناطیسی، میدان های مغناطیسی ایجاد می کنند و افرادی که در حوزه این میدان ها قرار می گیرند تحت تاثیر آثار سوء این امواج واقع می شوند. تاثیر این امواج روی کودکان می تواند باعث بروز برخی از انواع سرطان ها شود. در افراد بالغ نیز موضوع در مواردی باعث بروز مخاطرات و بیماری ها در سیستم های عصبی، قلب و عروق و دستگاه گوارش می شود و در مواردی نیز باعث ایجاد سرطان خون در این افراد شده است.”

معاون سابق محیط زیست انسانی سازمان محیط زیست می افزاید:” طی تحقیقی که در دانشگاه تربیت مدرس انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم، افراد در معرض تشعشعات دکل های تلفن همراه و پارازیت ها مبتلا به اختلال ناباروری پیشرفته هستند.”

در واقع امواج منتشر شده برای ارسال پارازیت در فضا روی سیستم مغز و اعصاب و تعادل انسان اثر می گذارد و گاهی اوقات نیز روی غدد داخلی و رحم به‌خصوص در زنان باردار تاثیر منفی دارد؛ به‌طوری که این امواج در زنان باردار باعث سقط جنین و عوارض مادرزادی و ژنتیک در نوزاد آنها خواهد شد. پزشکان معتقد هستند که در طولانی مدت نیز این امواج روی پرده گوش و سیستم شنوایی تاثیرات منفی خود را نشان خواهند گذاشت گاهی نیز این پارازیت‌ها منجر به اختلالات قلبی وعروقی خواهد شد.

بر اساس گزارش پزشکان در سال های اخیر تعداد افردای که افراد مبتلا به سردردهای شدید و عصبانیت و علائم افسردگی و همچنین تعداد کسانی که دچار حملات شدید‌ ام‌اس می‌شوند افزایش‌یافته است. این امواج می تواند نسوج نرم بدن، مانند پوست، بافت های چشم، تیروئید و نسوج و بافت های داخلی و بخصوص بافت های مغزی را بشدت تحت تاثیر قرار بدهد و باعث بروز سر دردهای میگرنی و بروز سرطان بویژه در سنین بالا در کسانی شود که مدت طولانی در معرض این امواج قرار می گیرند. دردناک تر از همه وضع کودکان، نوجوانان و زنان و بویژه زنان باردار است که هم خود و هم جنین درون رحم آنها بشدت در معرض خطر قرار دارند.

چه کسی پاسخگوست؟

معصومه ابتکار خطر این امواج را می داند و با احساس مسئولیت عنوان می کند که مصوبه شورا همه ابعاد امواج را در بر می‌گیرد. اما در حوزه امواج و مقابله با آلودگی امواج ماهواره، هیچ نهادی مسئولیت را بر عهده نمی‌گیرد و این به نگرانی‌ای که در سطح جامعه وجود دارد دامن می‌زند.

ابتکار گفته است: در جامعه‌ای که این ضوابط جدی گرفته نشود، شاهد مشکلاتی در آینده خواهیم بود. وقتی هم که به سلامتی مردم بی‌توجهی کردیم متاسفانه در آینده شاهد مشکلات دیگری خواهیم بود. موضوع تشعشع‌های مضر در کنار آلودگی هوا از جمله دلایل بسیاری از بیماری‌ها خواهند بود.

وی در ادامه افزود: با توجه و تاکیدی که چمران رئیس شورای شهر داشت، این پارازیت‌ها در تعاملی که با همه دستگاه‌ها، ارگان‌ها و نهاد‌ها برقرار می‌شود، باید ساماندهی شود. نمی‌شود گفت که این موضوع چون خیلی خیلی مهم است، باید بی‌ضابطه باشد. سازمان‌ها و دستگاه‌های مسئول باید در این موضوع ضابطه‌مند عمل کنند.

رضا تقی پور نیز در باره ارسال پارازیت ها می گوید که ارسال هر نوع فرکانس با هر میزان شدت، ارتفاع و مدت زمان باید زیرنظر و با هماهنگی سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی باشد درحالیکه مدیران این سازمان هم از منشا ارسال پارازیت ها اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

اما در مقابل اظهارات وزیر ارتباطات، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با عصر ایران، این اظهارات وزیر ارتباطات را تایید نکرد و گفت: “کمیسیون بهداشت و درمان مجلس هشتم، سال گذشته از وزیر ارتباطات دعوت کرد تا با حضور در این کمیسیون درباره پارازیت ها توضیح بدهد. ایشان در آن جلسه اعلام کرد که ما هیچ اطلاعی از منشاء پارازیت ها نداریم و از آن زمان تا کنون هم گزارش یا توضیح جدیدی به مجلس ارائه نشده و اینکه گفته شود به دفعات مکرر به مجلس و کمیسیون بهداشت گزارش دادیم، درست نیست.”

شهریاری وزارت بهداشت و درمان را مسئول بررسی عوارض ناشی از این پارازیت ها می داند و اعلام می کند که بررسی این کار شش ماه تا یک سال زمان نیاز دارد و در نتیجه تا مهرماه باید گزارش وزارت بهداشت و درمان به مجلس برسد.

رئیس کمیسیون بهداشت همچنین بر این اعتقاد است که وزارت ارتباطات می داند که منشاء ارسال پارازیت ها کجاست اما نمی خواهد این موضوع را اعلام کند و البته خود نیز می گوید که نمی توانند توضیح بیشتری درباره پارازیت ها بدهند.

همچنین معاون روابط عمومی سازمان “تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی” ، نیز در گفت و گو با عصر ایران هرگونه پاسخگویی در رابطه با موضوع پارازیت ها را به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات محول کرد و گفت: “ما نمی توانیم در این باره توضیحی ارائه کنیم و بهتر است از طریق روابط عمومی وزارت ارتباطات این موضوع را پی گیری کنید.”

این در حالی است که تنها نهاد متولی مدیریت، نظارت و هماهنگ کننده فضای فرکانسی کشور، سازمان تنطیم مقررات و ارتباطات رادیویی است و ارسال هر نوع فرکانس با هر میزان شدت، ارتفاع و مدت زمان باید زیرنظر و با هماهنگی رگولاتوری(سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) صورت پذیرد.

برخی گزارش های تایید نشده نیز از نقش برخی نهادهای زیر نظر رهبری در این ماجرا سخن به میان می آورند و مشخصا سپاه را مسئول ارسال پارازیت ها می دانند. اما هرچه هست، این مسلم است که هیچ کس مسئولیت ارسال پارازیت ها را بر عهده نمی گیرد و هیچ کس در دولت و مجلس حتی جرات معرفی مسئول ارسال پارازیت ها را ندارد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016