پنجشنبه 23 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی قطعنامه عليه ايران را تصويب کرد

شورای حکام آژانس بين‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را با ابراز "نگرانی جدی" در مورد افزايش فعاليت‌های غنی‌سازی اورانيوم در ايران، به تصويب رساند. روسيه و چين نيز با اين قطعنامه موافقت کردند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


راديو زمانه ـ به گزارش خبرگزاری فرانسه، شامگاه امروز، پنج‌شنبه ۲۳ شهريورماه (۱۳ اوت) در وين، اين قطعنامه که توسط گروه ۵+۱ شامل آمريکا، چين، روسيه، بريتانيا، فرانسه و آلمان تهيه شده بود با اکثريت قاطع ۳۱ رأی موافق از ۳۵ عضو شورای حکام به تصويب رسيد.

کوبا به اين قطعنامه رأی منفی داد و اکوادور، مصر و تونس به آن رأی ممتنع دادند.

رابرت وود نماينده آمريکا در آژانس بين‌المللی انرژی اتمی امروز در برابر خبرنگاران گفت: "امروز شورای حکام پيام روشنی را فرستاد. اين قطعنامه فشار بر ايران را حفظ خواهد کرد تا به تعهدات خود عمل کند." وی افزود: "انزوای ايران بيشتر می‌شود."

علی‌اصغر سلطانيه، نماينده ايران در آژانس نيز تصويب اين قطعنامه را که دوازدهمين قطعنامه در ۹ سال اخير درباره ايران است، "غيرسازنده" دانست و گفت: "[تصويب اين قطعنامه] راه درستی برای حل مسئله هسته‌ای ايران نيست."

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در گزارش اخير خود در پايان ماه اوت اعلام کرد که ايران تعداد سانتريفوژهای خود به‌منظور غنی سازی اورانيوم را در سايت زيرزمينی فردو بيش از دو برابر کرده است. با اين حال اين گزارش افزوده بود که سانتريفوژهای جديد ايران هنوز عملياتی نشده‌اند.

تأسيسات فردو در اعماق کوهی در نزديکی شهر مذهبی قم ساخته شده است تا از حملات خارجی احتمالی مصون بماند.

آژانس گفته بود ايران قطعنامه‌های سازمان ملل را که در آنها از اين کشور خواسته بود فعاليت غنی‌سازی اورانيوم خود را متوقف سازد، ناديده گرفته است.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی در قطعنامه خود آورده است که جمهوری اسلامی ايران برای بازسازی اعتماد جهانی نسبت به فعاليت هسته‌ای خود به‌طور "جدی و فوری" با آژانس همکاری کند.

اين قطعنامه همچنين در مورد امتناع ايران از موافقت با بازرسی مناطق مورد نظر آژانس از جمله پايگاه نظامی پارچين در نزديکی تهران، موضع‌گيری کرده است.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی به ايران مظنون است که در اين پايگاه آزمايشات انفجاری مربوط به برنامه هسته‌ای خود را انجام داده است.

بازديد از پارچين يکی از موارد مورد اختلاف در مذاکرات جمهوری اسلامی و آژانس بين‌المللی انرژی اتمی می‌باشد.

چند ماه پيش تصاوير ماهواره‌ای از پارچين منتشر شد و اعلام گرديد که ايران در حال پاکسازی مواد هسته‌ای از اين پايگاه است. ايران تاکنون با رد اين موضوع بازديد از پارچين را به دليل آنکه آن را ربطی به برنامه هسته‌ای خود نمی‌داند نپذيرفته است.

قطعنامه جديد آژانس به‌شکلی روشن بر راه‌ حل ديپلماتيک در رابطه با مسئله هسته‌ای ايران تأکيد کرده است. اين در حالی است که اسرائيل همچنان ايران را به حمله نظامی تهديد می‌کند و در اين‌باره با متحد خود آمريکا اختلاف نظر دارد.

دولت باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا راه حل نظامی را در شرايط کنونی نمی‌پذيرد و بر گسترش تحريم‌ها عليه ايران پافشاری می‌کند.

برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ايران از سوی کشورهای غربی به ديده ترديد نگريسته می‌شود. اين کشورها احتمال می‌دهند که ايران تحت لوای برنامه هسته‌ای صلح‌آميز در صدد دستيابی به سلاح هسته‌ای است، ادعايی که جمهوری اسلامی آن را رد می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016