جمعه 26 آبان 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

دیپلمات‌ها: ایران آماده سرعت بخشیدن به برنامه هسته‌ای خود است

رادیو فردا: خبرگزاری آسوشيتدپرس به نقل از «سه دیپلمات» می‌گوید که ايران در آستانه رسيدن به توانايی لازم برای توليد اورانيوم برای ساخت سلاح هسته‌ای است. اين در حالی است که اسرائيل اخيرا اعلام کرده بود که ايران روند فعاليت هسته‌ای خود را کند کرده است.

آسوشيتدپرس در گزارشی که روز پنج‌شنبه، ۲۵ آبان‌ماه منتشر کرده، می‌گويد که «ايران از نظر فناوری قادر است در مدت زمان فقط چند روز توليد اورانيوم غنای ۲۰ درصدی را در سايت فردو با به‌کارگيری حدود ۷۰۰ سانتریفیوژ افزايش دهد. اين امر زمان برای توليد اورانيوم لازم برای ساخت بمب اتمی را به نصف، يعنی کمی بيشتر از سه ماه، تقليل می‌دهد».

اين گزارش در حالی منتشر شده است که وزير دفاع اسرائيل اوایل آبان‌ماه گفته بود که «ايران به طور موقت از تلاش برای توليد سلاح هسته‌ای دست کشيده است». اين اقدام جمهوری اسلامی، به گفته وی، «دستيابی ايران به سلاح اتمی را تا ده ماه آينده به تأخير می‌اندازد».



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


اهود باراک گفته بود جمهوری اسلامی اخيرا «بيش از يک سوم» از اورانيوم با غنای ۲۰ درصد خود را به مصرف غيرنظامی رسانده است و بر اين اساس رسيدن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی به نقطه بحرانی «هشت تا ۱۰ ماه» به تأخير افتاده است.

در همین حال دو ديپلمات ديگر به آسوشيتدپرس گفته‌اند که تعداد ۷۰۰ سانتريفیوژ را نمی‌توانند تائيد کنند، ولی ايران تعداد قابل توجهی سانتریفیوژ به سايت فوردو اضافه کرده است.

متخصصين در این باره توافق دارند که تهران قادر است در مدت زمان کوتاهی اورانيوم لازم برای ساخت سلاح هسته‌ای را توليد کند، ولی اين امر فقط يک قدم در راه ساخت سلاح هسته‌ای است. آنها می‌گويند ايران به نظر می‌رسد «سال‌ها» از ساخت بمب اتمی فاصله دارد.

آژانس بين‌المللی انرژی اتمی ماه اوت گذشته اعلام کرد که تهران تعداد سانتریفیوژهايش در سايت فوردو را به بيش از دو هزار افزايش داده است. در همین حال برخی ديپلمات‌ها نیز تعداد سانتريفیوژها در فوردو را حدود دو هزار و ۸۰۰ اعلام کرده‌اند، ولی از آغاز سال جاری ميلادی فقط حدود ۷۰۰ سانتريفیوژ فعال بوده‌اند.

ايران غنی‌سازی ۲۰ درصدی اورانيوم را با توجيه استفاده برای ساخت صفحات سوخت هسته‌ای برای رآکتور آزمايشگاهی اميرآباد تهران از سال ۲۰۱۰ آغاز کرد، اما اين پروژه با راه‌اندازی سايت زيرزمينی فوردو و آغاز به کار سانتريفیوژ‌ها در قلب کوه‌های نزدیک شهر قم با سرعت بيشتری ادامه يافت، موضوعی که باعث افزايش نگرانی کشورهای مظنون به برنامه اتمی ايران از جمله آمریکا شد.

شورای امنيت با تصويب چهار قطعنامه تحريمی از ايران خواسته غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند، ولی تهران تاکنون به اين دستور سازمان ملل توجه نکرده و بارها غنی‌سازی را حق خود اعلام کرده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016