سه شنبه 14 آذر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل: دولت ایران فوری نسرین ستوده و تمام فعالان حقوق بشر را آزاد کند

فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر
جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران
بیانیه مشترک عمومی


http://www.fidh.org/UNHCHR-calls-for-Sotoideh-s-12529?var_mode=calcul

سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، امروز در یک بیانیه[1] در باره نسرین ستوده، گیرنده جایزه حقوق بشری ساخاروف برای آزادی اندیشه، که از 26 مهر ماه در اعتراض به شرایط حبس خود و ممنوعیت سفر همسر و دختر 12 ساله اش به خارج از کشور، در اعتصاب غذا به سر می برد و با اشاره به انتقال سه هفته ای او به سلول انفرادی گفت:



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


· «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به شدت نگران حال رو به وخامت نسرین ستوده است... دولتمردان ایران مدعی هستند که حال نسرین ستوده خوب است. اما همسر وی که اخیرا با او دیدار کرده، می گوید حال او به شرایط بحرانی رسیده است. کمیسر عالی از حکومت ایران به تاکید می خواهد با لغو ممنوعیت سفر و مجازات های دیگر علیه خانواده خانم ستوده، که بر اساس حقوق بین المللی توجیه پذیر نیست، به وضعیت او رسیدگی کنند.

· «بر اساس موازین حقوق بشری سازمان ملل حبس خانم ستوده خودسرانه و ناقض اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است و دولت جمهوری اسلامی ایران عضو هر دوی این عهدنامه هاست.»

· «کمیسر عالی از این نگران است که دولتمردان ایران اغلب اعضای خانواده فعالان حقوق بشری و وکلای دادگستری را مورد آزار قرار می دهند. دادگاه انقلاب تهران در تاریخ 30 آبان 1391 خانم معصومه دهقان، همسر وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر زندانی عبدالفتاح سلطانی را به یک سال زندان تعلیقی به مدت پنج سال و پنج سال ممنوعیت از سفر محکوم کرد. اتهام او تبلیغ علیه نظام به خاطر سفر به خارج و دریافت جایزه حقوق بشر نورنبرگ از طرف همسرش بود.»

· «پیگرد و مجازات فعالان حقوق بشر و خانواده هایشان روند آزاردهنده ای است که به قصد محدود کردن آزادی بیان، عقیده و تشکل انجام می شود.»

· «کمیسر عالی به تاکید از حکومت ایران خواست فوری خانم ستوده و تمام فعالانی را که به خاطر پیشبرد مسالمت آمیز حقوق بشر در کشور دستگیر و زندانی شده اند، آزاد کند. آزادی بیان و عقیده و گردهمایی مسالمت آمیز حقوق بشری اساسی هستند که باید مورد حمایت و احترام قرار گیرند.»

· «از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در هفته های اخیر به شدت رو به افزایش بوده است. گزارش های معتبر که مورد تایید دولت نیز قرار گرفته اند تعداد اعدام ها را در فاصله 17 تا 30 آبان حداقل 32 مورد اعلام کرده اند، ولی بعضی منابع این تعداد را 81 مورد ذکر کرده اند. ما نگران این افزایش هستیم و کمیسر عالی در آغاز نشست بیست و یکم شورای حقوق بشر نگرانی خود را از افزایش اعدام های مربوط به مواد مخدر و در انظار عمومی ابراز کرد.»

عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران نیز با اشاره به بیانیه کمیسر عالی حقوق بشر گفت: «ما هم به شدت نگران حال خانم نسرین ستوده هستیم و اعتراض او به بی قانونی های لجام گسیخته دولتمردان ایران را به حق می دانیم. خوشبختانه، خانم ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با تاکید بر نقض حقوق بین المللی از سوی حکومت ایران نشان داد که کوشش های جمهوری اسلامی ایران برای دور زدن گزارشگر ویژه حقوق بشر و دعوت از کمیسر عالی تا چه حد ناموفق مانده است. دولتمردان باید به فشار بر خانواده های زندانیان پایان دهند، در برابر خواست به حق نسرین ستوده تسلیم شوند و او و تمام زندانیان عقیدتی را آزاد کنند.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016