شنبه 3 تیر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

عضو کمیسیون بهداشت مجلس: معلوم نیست چه کسی پاسخگوی معضل اعتیاد در کشور است

خبرگزاری فارس: عضو کمیسیون بهداشت مجلس گفت: موازی کاری‌ها در حوزه مبارزه با پدیده اعتیاد به مشکلات دامن زنده است،معلوم نیست چه کسی پاسخگوی معضل اعتیاد است، فقط با معلول مبارزه می‌کنند و آمار دقیقی از میزان رشد و شیوع این پدیده نداریم.

امیرحسین قاضی زاده در گفت و گو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: مسئله اعتیاد یک معضل و آسیب اجتماعی است که ابعاد مختلف انتظامی، اقتصادی، اجتماعی و بهداشتی دارد و برای کنترل آن باید به تمام ابعاد آن همزمان توجه کرد.

وی ادامه داد: عوامل مختلف فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی وجود دارند که به معضل اعتیاد دامن می‌زنند. شاید مهمترین اصل ورود یک فرد به عرصه اعتیاد افسردگی و نداشتن اعتماد به نفس است به همین علت توان و قدرت حل مشکلات خود را ندارد و برای رسیدن به یک آرامش کاذب به مواد مخدر و روانگردان پناه می‌برد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:‌ تا زمانی که پدیده فقر، طلاق، طلاق عاطفی، حاشیه نشینی و معضل هویتی وجود دارد پدیده اعتیاد هم وجود دارد، شاید ریشه و وجه اشتراک همه این مسائل را بتوان در ضعف اعتقاد به خداوند تبارک و تعالی دانشت که موجب افسردگی، اختلال هویت و اعتیاد می‌شود.

نگاهی حذفی به معتادان شکست خورده است

وی ادامه داد: در سالهای اخیر مهمترین نگاهی که برای مقابله با پدیده اعتیاد در بین دستگاههای مسئول رایج بوده است، نگاه حذفی به معتاد و پدیده اعتیاد بدون توجه به ریشه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی آن بوده است به همین علت هم به نتیجه مطلوب نرسیده است.

قاضی زاده گفت: دو نگاه کلی برای کنترل اعتیاد وجود دارد، نگاه اول نگاه مجرم گونه به معتاد است و نگاه دوم نگاه بیمارگونه به فرد معتاد است که در هر دو نگاه به معلول توجه می‌شود به جای اینکه به علت بروز و ایجاد معتاد توجه شود.

وی ادامه داد: در واقع مسئولان فقط به همان یک میلیون و 200 هزار نفری که در آمارهای رسمی به عنوان تعداد معتادان کشور اعلام کرده‌اند توجه دارند و حدود 73 میلیون نفر دیگر از جمعیت کشور که در خطر بروز این پدیده و آسیبهای ناشی از آن هستند، توجه درخوری نمی‌شود.

قاضی زاده گفت: باید زیرساختهای اقتصادی،اجتماعی و فرهنگی را طوری آماده کنیم که با ایجاد آگاهی در بین مردم و از بین بردن فقر و کاهش طلاق و از جمله طلاق عاطفی و به خصوص استعمال سیگار زمینه‌های گرایش به سمت مصرف مواد مخدر و روانگردان را از بین ببریم.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: اقداماتی که وزارت بهداشت با ایجاد تعدادی مراکز درمان اعتیاد مانند سم زدایی یا متادون درمانی انجام داده است گر چه لازم است اما در مجموع مبارزه با معلول به جای علت است.

آمار دقیق از معتادان نداریم

وی در پاسخ به این پرسش که میزان رشد و ورود افراد جدید به معضل اعتیاد سالانه چقدر است، توضیح داد: متأسفانه آمار و ارقام قابل اتکایی نیز در مورد معضل اعتیاد در کشور نداریم، ستاد مبارزه با مواد مخدر معتقد است که رشد اعتیاد در کشور را کنترل کرده است اما معلوم نیست این آمار چقدر با واقعیت جامعه تطابق دارد.

قاضی زاده گفت:‌این آمار مربوط به چند سال پیش است و بعد از آن گزارش جدیدی در مورد میزان شیوع اعتیاد و رشد آن در کشور به صورت رسمی به مجلس ارائه نشده است.

شبکه مبارزه با آسیبهای اجتماعی نداریم

نماینده مردم مشهد در مجلس نهم ادامه داد:‌ شبکه گسترده‌ای برای گسترش اعتیاد در کشور فعال است بنابراین ما هم باید مانند شبکه بهداشتی و درمانی وزارت بهداشت یک شبکه مبارزه با پدیده های اجتماعی از جمله اعتیاد در کشور داشته باشیم تا به موقع برای مقابله با آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد اقدام کند.

قاضی زاده گفت: در حوزه درمان اعتیاد نیز مراکز مختلفی از جمله کلینیکها، مراکز ترک، و مراکز غیر دولتی مانند NA وجود دارند از طرفی مراکز غیر مجاز زیادی هم در حاشیه شهرها و باغها ایجاد شده است که خود آنها گرفتاریهای زیادی ایجاد می کنند و گزارشهای از موارد تخلف در این مراکز هم وجود دارد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




اثربخشی درمان معتادان زیر سؤال

وی اضافه کرد: متأسفانه جمع بندی مشخصی از میزان اثربخشی اقدامات انجام در حوزه مبارزه با اعتیاد و از جمله بخش درمان وجود ندارد و این طور به نظر نمی رسد که اقدامات انجام نشده به یک اتفاق مثبت و اثربخش در جامعه منجر شده باشد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت:‌ مسئله امروز ما شاید دیگر تریاک و مواد افیونی سنتی نیست امروز بیشتر جوانان به سمت مصرف مواد روانگردان مانند شیشه و مواد افیونی قوی تر مانند هروئین گرایش دارند، اعتیادهایی که هم درمان آنها بسیار سخت تر و گاه غیر قابل درمان هستند و هم میزان برگشت افراد تحت درمان به اعتیاد در آنها بسیار بالاست.

وی ادامه داد: در مورد میزان برگشت افراد تحت درمان به اعتیاد نیز نظرات مختلفی از 75 درصد تا 90 درصد گفته شده است و گر چه گزارش مکتوب و رسمی نیز در این حوزه نداریم اما در کل نشانه اثربخشی نه چندان مطلوب درمان معتادان در کشور است.

قاضی زاده ادامه داد: دستگاههای مختلفی از جمله وزارت بهداشت و نیروی انتظامی اقداماتی برای ساماندهی معضل اعتیاد در کشور انجام می‌دهند، ستاد مبارزه با مواد مخدر نیز خود را متولی این حوزه می‌داند اما به قدری موازی کاری و ناهماهنگی بین دستگاههای مسئول وجود دارد که نمی‌توان به صراحت اعلام کرد چه کسی مسئول معضل اعتیاد در کشور است و باید پاسخگوی این نابسامانی بزرگ در کشور باشد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016