جمعه 17 شهریور 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


خواندنی ها و دیدنی ها
در همين زمينه
25 آذر» سه میلیون زوج نابارور در ایران، مهر
بخوانید!
پرخواننده ترین ها

۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت کشور نابارورند

رئیس پژهشگاه رویان گفت: به نظر می‌رسد ۱۰ تا ۱۵ درصد از جمعیت کشور به ناباروری مبتلا هستند.

حمید گورایی در گفتگو با خبرنگار ایلنا درمورد آمارناباروری درکشور گفت: یکی از مراکز تحقیقاتی جهاد دانشگاهی و پژوهشگاه ابن سینا به صورت فراگیر بررسی ناباروری در کشور را انجام داده‌اند که تنها نتایج اولیه آن منتشر شده است و انشاالله پژوهشگاه ابن سینا قصد دارد به صورت کامل‌تر این نتایج را منتشر کند.

رئیس پژوهشگاه رویان خاطرنشان کرد: به نظر می‌رسد ۱۰ تا ۱۵ درصد یک آمار نسبتا قابل تکیه‌ای برای میزان ناباروری در کشور باشد.

وی در پاسخ به این سوال که ابتلا به ناباروری بیشتر در بین خانم‌ها شایع‌تر است یا آقایان، گفت: آنچه که تاکنون مشاهده کرده‌ایم به صورت مساوی بوده است اما برخی موارد است که ناشناخته باقی می‌ماند به طوری که مشاهده می‌شود پارامتر‌های مربوطه هم برای خانم‌ها و هم برای آقایان نرمال است اما باروری رخ نمی‌دهد.

رئیس پژوهشگاه رویان تصریح کرد: عوامل ناشناخته را شاید بتوان گفت که یک ۱۰ درصدی را تشکیل می‌دهند.

گورایی با اشاره به اینکه تفاوت در میزان ناباروری در بین استان‌های مختلف وجود دارد افزود: در برخی از کارهای تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده است این تفاوت‌ها دیده شده است.

وی در مورد علت ناباروری در بین خانم‌ها و آقایان گفت: در خانم‌ها تخمدان پلی کیستیک و همچنین مساله آندومتریوز که بافت‌های نابه جای آندوم‌تر در محل‌های دیگری همانند تخمدان و یا لوله‌ها وجود دارد، خیلی شایع است.

رئیس پژوهشگاه رویان عوامل آناتومیک را از دیگر عوامل ناباروری عنوان کرد و افزود: به این معنا که به لحاظ اندازه و شکل رحم ناباروری به وجود می‌آید که البته دو مورد اولی شایع‌تر است.

وی با اشاره به اینکه شاید در خانم‌ها علل ناباروری و چگونگی درمان آن‌ها تنوع بیشتری داشته باشد، افزود: در آقایان ظاهر قضیه این است که تعداد اسپرم، کم یا زیاد است و یا اصلا وجود ندارد و شاید مسائل پیچیده‌ای هم وجود داشته باشد که کمتر روش‌های درمانی برای آن وجود دارد.

گورایی خاطرنشان کرد: وقتی که در درمان ناباروری از روشهای کمک باروری استفاده می‌شود بیشتر خانم‌ها هستند که دچار معضلات گرفتن دارو و عوارض سوء آن‌ها نسبت به آقایان می‌شوند.

به گفته وی شاید آقایان در این پروسه کمترین زحمت را متحمل می‌شوند و خانم‌ها بیشتر در معرض مشکلات درمان ناباروری هستند و همچنین آقایان معمولا داروهایی که اثرات سو داشته باشند خیلی کمتر مصرف می‌کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 




رئیس پژوهشگاه رویان در مورد تاثیرگذاری زمان ازدواج در ابتلا به ناباروری گفت: هر چه زمان ازدواج عقب‌تر می‌افتد مشکلات ناباروری نیز بیشتر بروز می‌کند و درمان آن نیز سخت‌تر است به طوری که با افزایش سن خانم‌ها لانه گزینی جنین دشوارترمی شود.

گورایی افزود: و همین طور تخمک‌هایی که از یک خانم با سن بالای ۳۵ سال گرفته می‌شود با یک خانم ۲۵ تا ۳۰ سال بسیار متفاوت خواهد بود و ممکن است ناهنجاری‌های کرومزومی در آن‌ها وجود داشته باشد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016