شنبه 26 فروردین 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

شكست مقاومت سلول‌هاي سرطاني نسبت به دارو با نانوذرات

محققان با استفاده از نانوذرات موفق به غلبه بر مقاومت سلول‌هاي سرطاني نسبت به داروي سرطاني شدند.

به گزارش سرويس علمي ايسنا، يکي از روش‌هايي که در آن سلول‌هاي سرطاني از داروي ضدسرطان فرار مي‌کنند، توليد پروتئيني است که داروها را قبل از اينکه بتوانند اثرات سلول‌کشي خود را اجرا کنند، به خارج سلول پمپ مي‌کند.

يک گروه تحقيقاتي از دانشگاه نورث‌وسترن پي برده است که نانوذرات زيست‌سازگار اکسيد آهن – دي‌اکسيد تيتانيوم مي‌توانند از اين پمپ فرار کرده و داروهاي ضدسرطان مخرب DNA را قادر به رسيدن به هسته‌هاي سلولي کنند.

«گايله ولوشاک» که عضو مرکز مزاياي فناوري ‌نانو سرطان در دانشگاه نورث‌وسترن است، رهبري گروهي را که نانوذرات مذکور را توسعه داده‌اند، برعهده دارد.

هدف اين کار دومنظوره است؛ شناسايي نانوذره‌اي که بر مقاومت دارويي وابسته به پمپ فائق آيد و نيز بتواند همزمان در نقش عامل تصويربرداري تومور عمل کند. اين پژوهشگران نانوذره‌اي با يک هسته اکسيد آهني که با پوسته دي‌اکسيد تيتانيومي احاطه شده است، انتخاب کردند. هسته اکسيد آهني در نقش يک عامل کنتراست تصويربرداري تشديد هسته‌اي (MRI) رفتار مي‌کند، در حالي‌که پوسته دي‌اکسيد تيتانيومي مي‌تواند از طريق يک پيوند شيميايي که در محيط‌هاي اسيدي درون سلول سرطاني مي‌شکند، به عامل‌هاي ضدسرطان مانند دوکسوروبيسين متصل شود.

اين پژوهشگران سلول‌هاي سرطان تخمدان مقاوم در برابر دارو را با اين نانوذره‌ي پرشده از دوکسوروبيسين درمان کرده و نشان دادند که اين نانوذره به سهولت به درون سلول‌ها نفوذ مي‌کند. مهم اينجاست که اين نانوذرات محموله دارويي خود را آزاد کرده و دوکسوروبيسين را قادر به رسيدن به هسته سلولي مي‌کنند.

دوکسوروبيسين سلول‌ها را از طريق فرايندي که شامل برقراري پيوند با DNA در هسته است، مي‌کشد. با استفاده از اين ترکيب دارو- نانوذره سلول‌هاي مقاوم شش برابر تجمع دارويي بيشتر در مقايسه با دوکسوروبيسين تنها نشان دادند.




تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 





جالب اينجاست که اين پژوهشگران پي بردند که هنگامي که آنها حتي نانوذرات خالي را بدون دوکسوروبيسين با ترانسفرين، مولکولي که در ترابرد آهن نقش دارد، مديريت مي‌کنند، شاهد دريافت بيشتري از ترانسفرين توسط سلول‌ها مي‌شوند. اين مشاهده مهم است، زيرا بسياري از گروه‌هاي پژوهشي در پي ساخت نانوذراتي هستند که ترانسفرين را براي تشديد دريافت سلولي بر روي سطوح قرار دهند. در اين سناريو، انجام درمان همزمان با اين نوع ذرات خالي سودمند است.

اين پژوهشگران، جزئيات نتايج کار تحقيقاتي خود را تحت عنوان «نانوحامل‌ها، دريافت دوکسوروبيسين را در سلول‌هاي سرطان تخمدان مقاوم در برابر دارو افزايش مي‌دهند» در مجله‌ي «Cancer Research» منتشر کرده‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016