جمعه 24 آبان 1387   صفحه اول | درباره ما | گویا


"سياست دانشگاهی" بر مبنای "مشارکت انتقادی"، عبدالله مؤمنی

عبدالله مؤمنی
حرکت فعالين دانشجويی به سمت ترميم رابطه با بدنه و سازماندهی تشکيلاتی از طريق توجه به مشکلات صنفی و دفاع از حقوق و آزادی های آکادميک در کنار تبديل کردن دانشگاه به فضايی برای گفتگو و "پارادايم سازی" می تواند نقشه راه را پيش روی دانشجويان قرار دهد ... [ادامه مطلب]

آن ها درخت ها را هم می کشند! شکوه ميرزادگی

شکوه ميرزادگی
ما نيز به شکنجه و اعدام انسان ها اعتراض می کنيم اما اعدام درخت و آب و خاک را نيز دست کم نمی گيريم. ما از يک سو نابودی انسان را محکوم می کنيم و از سوی ديگر، نابودی هويت و فرهنگ و تاريخ او را؛ و معتقديم که، در اين ميان، تنها موجودات بی نصيب از درک اهميت فرهنگ و تاريخ و پديده های طبيعی و بشری می توانند چنين ويران کنند و بکشند و بسوزانند ... [ادامه مطلب]

بخوانید!
پرخواننده ترین ها

گفتگو با رضا شاه حسينی،عضو جبهه ملی ايران - آلمان در پيرامون موضوع جنگ و فعاليت های اتمی ايران، ميلاد آريايی

در حاشيه کنفرانس صلح و حقوق بشر در ايران


مصاحبه کننده: ميلادآريايیM_ariyaei2006@yahoo.com

در حاشيه "کنفرانس صلح و حقوق بشردر ايران" که بتاريخ ۳ اکتبر۲۰۰۸ در شهر اسن آلمان برگزار شد طی گفتگو با سخنرانان و تنی چند از برگزارکنندگان آن به طرح سوالات خود پرداختم و آنان نيزضمن همکاری و استقبال از برگزاری چنين کنفرانس هايی به ارائه نظرات خود پرداختند.
در همين رابطه گفتگويی با آقای رضا شاه حسينی و از اعضای با سابقه جبهه ملی ايران داشتم که هم اکنون در آلمان اقامت دارند، متن اين گفتگو عينا از گفتار به نوشتار تبديل شده است و سر تيترمطالبی که در اين گفتگو آقای شاه حسينی به آن اشاره کرده است عبارتند از:



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


- مساله فعاليت های اتمی ايران
- جنگ و دمکراسی در جامعه مدنی ايران
- حمايت برخی گروههای سياسی از جنگ و دلايل آن

- آقای شاه حسينی خواهش ميکنم بطور خيلی کوتاه خودتان را معرفی کنيد .
من رضا شاه حسينی هستم متولد تهران و ۳۶ سال است که در آلمان زندگی ميکنم .

- سابقه فعاليت سياسی شما چقدر و تمرکز فعاليت های سياسی شما اکنون چگونه است ؟
تقريبا از ۴۵ سال پيش به اين طرف يعنی همزمان با اولين سال دوران دبيرستان در سال ۱۳۴۲ وارد فعاليت های سياسی شدم و اکنون بيشترين تمرکز فعاليت سياسی را در جامعه مدنی داخل خاک ايران می بينم چرا که جامعه مدنی ما پيش شرط استقرار يک نظام دمکراسی در ايران است .

- شما با چه هدفی در (کنفرانس صلح و حقوق بشر در ايران ) شرکت کرديد؟
من دقيقا در همين راستا برای تقويت جامعه مدنی ايران در خارج کشور حول محور صلح و حقوق بشر در اين کنفرانس شرکت کردم.

- با توجه به برنامه های ايران و تلاش برای پيشرفت در دانش غنی سازی، آيا اين موضوع ميتواند عاملی برای ايجاد جنگ عليه يک کشور خارجی از جمله ايران محسوب شود؟
اين موضوع مساله بسيار پيچيده ای است. پيچيدگی موضوع به آن علت است که آمريکا و غرب آمده و از اين موضوع بهره برداری سياسی کند و همين امر باعث ميشود جامعه مدنی ايران در فشار مضاعفی قرار گيرد و ابن نگرش نسبت به مسايل اتمی ايران چيزی را تاييد نميکند و چيزی را هم تغيير نميدهد بلکه باعث پيشرفت حضور همين رژيمی ميشود که شما شاهد اش هستيد.

- يعنی شما معتقديد جنگ عليه ايران، هيچ ارمغانی برای دمکراسی در ايران ندارد بلکه باعث ميشود دمکراسی در ايران به تعويق بيفتد آيا درست متوجه شدم؟
گرچه به نظر من دقيقا جنگی اتفاق نخواهد افتاد و طبق آخرين تحليل هايی که "انستيتو رايز" که مشاور وزارت دفاع است اعلام کرد که به محض جنگ عليه ايران نفت به بشکه ای ۲۵۰ دلار خواهد رسيد و روزانه درآمد نفت ايران به يک ميليارد دلار خواهد رسيد و در عرض چهار سال و نيم ميتواند صنعتی همپای امروز ايتاليا برقرار کنند. چه کسانی بهای اين را می پردازند جز مصرف کننده غرب ؟ پس بنابراين چنين چيزی در دنيا اتفاق نخواهد افتاد.

- با توجه به اين نکته ای که شما فرموديد بعضی از گروههای سياسی ، نهادها و حتی شخصيت ها از اينکه خاک ايران تحت يورش نظامی قرار گيرد دفاع ميکنند ، نظر شما در مورد اين گروهها و سازمانها چيست؟
گروهها و سازمانها هم همينطور آنها هم ميتوانند از جنگ بهره برداری سياسی خودشان را بکنند . ما دو جور گروه سياسی داريم يکی اينکه ميگويد آقا تو برو کنار، بگذار من بکشم ، من ميخواهم قدرت داشته باشم تو نداشته باش . من از ريش تو خوشم نمياد يا اينکه عمامه ات افتضاح است . من با فوکول و کراوات ميخواهم بيايم . يک وقت اين است ، يک وقت شما ميخواهيد استقرار دمکراسی در ايران داشته باشيد آن موقع هست که می گوييم اين جنگ مضر است برای آن دمکراسی . ولی اين جنگ خوب است برای اينکه آقای آ- برود و آقای ب- بيايد .

- با توجه به فعاليتهای خانم شيرين عبادی که پيرامون شعار صلح و حقوق بشر در داخل ايران سازماندهی ميشود، شما اين فعاليت ها را چگونه ارزيابی ميکنيد و چه پيشنهادی برای حمايت کنندگان سياسی ان در خارج کشور داريد؟
همانطورکه در ابتدای صحبت ام اشاره کردم اگر بخواهد در فردای ايران دمکراسی بوجود بيايد تمامی نهادهای مدنی تقويت شوند چد در داخل و چه خارج کشور . خانم عبادی و ديگران هم همينطور باعث تقويت دمکراسی آينده خواهد بود .پيشرفت دمکراسی آينده ايران در گرو تقويت جامعه مدنی است و تمام سياسيونی که فکر ميکنند اپوزيسيون و دمکرات هستند به نظر من بايد جامعه مدنی ايران را تقويت کنند.

ميلاد آريايی: بسيار سپاسگزارم از فرصتی که در اختيار من گذاشتيد.
من هم سپاسگزارم .

نوامبر ۲۰۰۸





















Copyright: gooya.com 2016