جمعه 4 آذر 1390   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

چرا با حمله نظامی به ایران مخالف هستم؟ رضا علوی

دلباختگان جنگ:

پنجم نوامبر ۱۹۷۹، تهران ، سفارت آمریکا ، گروگان گیری . خمینی ، این حرکت را انقلاب دوم خواند.

جهانیان با چهره ستیزه جو و جنگ طلب حکومت اسلامی روبرو شدند ، و از همان روز گزینه نظامی ،در روی میز پرزیدنت کارتر ، جایگاه خود را یافت.

در این سی و دو سال ، هراز گاهی ، جنگ در سایه و حاشیه ، و زمانی در متن قرار می گرفت .
در این سال ها ،رزم گران جنگ طلب حکومت اسلامی ، زمینه ساز دخالت نظامی امریکا بوده اند ، و پاره ای از سیاسیون و اپوزیسیون ، در رزمگاه مبارزه با حکومت اسلامی ، به سبب کارنامه نا کامیاب اشکال متفاوت مبارزه با فرمان روایان ، تنها راه فرو پاشیدن حکومت اسلامی را در دخالت نظامی ارزیابی می کنند .

و بدین گونه ، در طیف اپوزیسیون ،" شیفتگان دخالت نظامی " و "دلباختگان جنگ " زاده شدند .


دخالت نظامی یا دخالت های بشر دوستانه ؟

دخالت نظامی و "حمایت های بشر دوستانه مجامع بین المللی " دو مقوله متفاوت است . در صورتی که زمینه اعتراضات مردم فراهم باشد ، "حمایت های بشر دوستانه مجامع بین المللی " یاری رسان فرو پاشی دیکتاتور ها و کامیابی مردمان خواهد شد . در فرایند رشد خیزش ، و پس از به بار نشستن جنبش ، زایش گسترده تر نهاد های مردمی و دخالت کمتر مجامع بین المللی ، به پیدایش حکومت های دموکراتیک تر و مدنی کمک خواهد کرد .

پیشینه نظریه "حمایت های بشر دوستانه مجامع بین المللی " ، هرچند که سابقه ۱۹۰ ساله دارد ،( و بر می گردد به سال های ۱۸۲۰ و رهایی یونان توسط مداخله و همیاری سه کشور روسیه ، انگلیس و فرانسه ) اما پس از جنگ جهانی دوم و پیدایش سازمان ملل در ۱۹۴۵ ، مفهوم "حمایت های بشر دوستانه مجامع بین المللی " آشکارتر و پر معنا تر شد .

در دوران جنگ سرد ، حضور "دخالت های بشر دوستانه " کم سو تر شده و در حاشیه قرار گرفت . و آن به سبب هراسی بود که هر دو جبهه از وقوع جنگ دیگری داشتند .

سابقه ی اتمی اسرائیل :

یک دهه از اتمام جنگ جهانی دوم نگذشته بود ، که در سال 1955 پرزیدنت آیزنهاور ، پدر خوانده اسرائیل ،اولین رآکتور کوچک هسته ای اش را، به نوزاد دردانه اش ، اسرائیل تازه از زهدان آمریکا بار آمده ، اهدا کرد . و ۹ سال بعد ، در سال ۱۹۶۴ ، فرانسه از آمریکا دست و دل باز تر ، راکتور بزرگ تری در صحرای نقب ، برای اسرائیل بنا نهاد.

سال بعد ، سال ۱۹۶۵ سران اسرائیل بی باکانه ، به سرقت 200 پوند ( 91 کیلوگرم) اورانیم غنی شده ، از طریق جاسوسانش از کارخانه ی تجهیزات و مواد هسته ای در پنسیلوانیا ، دست زد ند .

مجله تایم می نو یسد : گلدامیر، چهارمین نخست وزیر اسرائیل، آماده ی استفاده از 13 بمب هسته ای علیه سوریه و مصر در سال 1973 بوده است .

کارشناسان تخمین زده اند که اسرائیل بیش از 400 سلاح هسته ای، از جمله سلاح های گرمایی هسته ای با برد مگاتن، و همچنین بمب نورتونی، سلاح های هسته ای تاکتیکی،...دارد. و اضافه می کنند که اسرائیل دارای سیستمهای ارسال موشکی ای با برد 11500 کیلومتر است، که محدوده ی بردش فراتر از ایران است. و نیز ، اسرائیل دارای زیردریایی هایی با توان حمله ی هسته ای و جنگنده های جتی با توان حمل محموله هسته ای است.

تنها دستاورد سلاح های هسته ای و کشتار جمعی، گرفتن جان آدمیان و نابودی منابع مالی ای است . این نوع سلاح ها همین امروز باید جمع آوری و نابود شوند. جهان ، به این نوع سلاح ها نیازی ندارد . این سلاح ها با ید از دسترس تاریک اندیشان که بر بخشی از جهان حاکمند ، بدور باشد . جهانیان نمی خواهند و " عطایش را به لقایش می بخشند . "



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


پی آمد های سایه شوم جنگ:

اگر جغد شوم جنگ بر بام خانه ما لانه کند ، می تواند پی آمد های زیر پیش اید :

۱- حکومت اسلامی ایران یک حکومت تام گرا ( توتالیتر ) هست . این گونه حکومت ها با اتکا به " مشروعیت ایدولوزیکی / اسلامی / پا بر جا هستند . و مقبولیت خود را از الله می گیرند . به گمان من ، پس از خیزش ۸۸ ، مشروعیت و مقبولیت حکومت اسلامی نا بود شده و ریزش ساختار قدرت آشکارا مشاهده میشود . و حکومت با سرکوب ، بر اریکه شکسته ، بنشسته .

وا رفتگی ، بهم ریختگی ، فساد ، جنگ طلبی ، روان پارگی و گسستگی ویژگی های فرمان روایان اسلامی ایران می باشد .

جنگ ، می تواند ، مشروعیت را (هر چند کم سو تر )، به فرمان روایان بر گرداند .

۲ - در فضای دخالت نظامی و جنگ ستیزی ، فرمان روایان می توانند ، مجوزی برای سرکوب بیشتر و کشتار گسترده تر ، بگیرند . در دوران جنگ ۸ ساله ایران و عراق ، پس از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ ، فرمان روایان ، بربرمنشانه ، پشته ای از کشته ، از اسیران وطن خواه ، ساختند . قتل عام سیا سیون و وطن خواهان ، به سبب شرایط امنیتی جنگی یک توجیه برای وابستگان حکومت شد . و نیز همین شیوه را صدام در عراق نسبت به کردها و مخالفین خود پیش برد .


۳- پاره ای از نا بخردان جامعه ، که حتی هیچ گونه دلبستگی و وابستگی به حکومت ندارند به سمت و سوی ناسیانالیسم افراطی کشیده شده و در نهایت با خواسته های حکومت همگون می شوند . و بدین گونه بخشی از مخالفین ساکت حکومت از حاشیه بیرون آمده و به قطب حامیان حکومت رانده می شوند .

۴- جنگ به عنوان یک مانع در تقابل با رشد و سامان گرفتن نهادهای دموکراتیک عمل می کند . و سامانه های مدنی که بسان نوزادی از زهدان جامعه در حال شکل گیری هستند نا بود می کند .

۵- حاکمان اسلامی و دولتمردان تضادهای درونی را به کنار گذاشته و در میدانگاه رزم به وحدت می رسند .( شکاف درونی حکومتیان به سود جنبش است. )

۶- خود کامگان ، مظلوم نمایی کرده ، ژست ضد آمپر یا لیستی بخود گرفته و حول اسلام گرایی افراطی ، پاره ای از دولت های منطقه و نهادهای ملی- مردمی کم تجربه کشورهای هم جوار را بسیج کرده ، و برای مدتی آنان را به بی راهه و انحراف می کشا نند .

۷-منطقه را به آشوب کشانده ، خود کامگان خفته را به بهانه جنگ بیدار و هو شیار کرده ، و با تدارک امکانات و ابزار جنگی برای آنان ، بهار خاور میانه را به سمت و سوی خزان رهنمود می دهند .

۸- با بستن تنگه هرمز و مانع نقل و انتقالات نفتی ، شرایط را برای کشورهای نفت خیز منطقه فراهم می آورند که با افزایش قیمت نفت ، هزینه انرژی را بالا برده و تاوان آن را به گردن مردمان جهان انداخته و بدین ترتیب فشار بیشتری بر زحمت کشان اعمال می شود .

۹-....

با این پی آمد های نا گوار ، چگونه می توان از دخالت های نظامی حمایت کرد؟

rezaalavim@yahoo.com


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016