سه شنبه 27 تیر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا


گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

بانک بریتانیایی به "معاملات مشکوک" از جمله با ایران متهم شد

بی بی سی ـ یک بانک معتبر بریتانیایی به ارتباط با معاملات مشکوک با چند کشور از جمله ایران متهم شده است.

"کمیته فرعی دایم برای تحقیقات" که یکی از کمیته های مجلس سنای آمریکاست، با انتشار گزارشی گفته است که "فرهنگ آلوده و فراگیر سازمانی" در بانک اچ اس بی سی HSBC از بانک های بزرگ بریتانیایی، باعث شده است تا این بانک به مشتریانی خدمت کند که "به نقل و انتقال منابع مشکوک مالی از خطرناکترین و مرموزترین نقاط جهان مانند مکزیک، ایران، جزایر کیمن، عربستان سعودی و سوریه" مبادرت کرده اند.

اشاره این گزارش به عواید حاصل از معاملات مواد مخدر در مکزیک، منابع تامین مالی گروه های اسلامگرای تندرو از طریق عربستان سعودی، و لغو تحریم های مالی علیه ایران و سوریه است.

جزایر کیمن، واقع در دریای کارائیب که از سرزمین های متعلق به بریتانیاست، هم از مراکز مهم فعالیت نهادهای مالی جهان محسوب می شود و کمیته فرعی سنای آمریکا این احتمال را مطرح کرده است که از تسهیلات موجود در این سرزمین به منظور پولشویی و یا فرار از مالیات سوء استفاده شده باشد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


اگرچه طی حدود ده سال گذشته، گاه گزارش هایی از بی توجهی بسیاری از بانک های بزرگ بریتانیایی به نقل و انتقالات مشکوک مالی منتشر شده، اما گزارش کمیته فرعی سنای آمریکا بر گسترده بودن این "فرهنگ آلوده" در بانک اچ اس بی سی و همچنین ناتوانی "اداره نظارت بر نقل و انتقال ارز"، وابسته به دولت آمریکا، در نظارت بر فعالیت این بانک تاکید دارد.

گزارش کمیته فرعی حاصل یک سال تحقیقات شامل بررسی حدود یک و نیم میلیون سند و مصاحبه با دهها تن از کارکنان بانک اچ اس بی سی و مقامات سازمان های نظارتی مالی ایالات متحده است.

این گزارش از جمله به نقل و انتقال مبلغی حدود پانزده میلیارد دلار بین سال های ٢٠٠٦ و ٢٠٠٩ اشاره می کند که به صورت نقد و بدون رسیدگی و نظارت های لازم از طریق این بانک بریتانیایی صورت گرفت و دلیل آن، ظاهرا کمبود کارمند در مقایسه با پرونده های ارجاعی به واحدهای نظارت بر انطباق فعالیت های بانک با مقررات مربوطه بوده است.

همچنین، بین سال های ٢٠٠٧ و ٢٠٠٨، مشتریان مکزیکی حدود هفت میلیارد دلار را از طریق اچ اس بی سی جابجا کردند در حالیکه مقامات آمریکایی و مکزیکی هشدار داده بودند که چنین مبالغی تنها می تواند حاصل فعالیت گروه های دست اندرکار در تجارت مواد مخدر باشد.

کمیته فرعی سنای آمریکا در گزارش خود به ارتباط بانک اچ اس بی سی و یک بانک عربستان سعودی نیز اشاره دارد که به گفته تدوین کنندگان این گزارش، ممکن است با برخی گروه های تروریستی ارتباط داشته باشد و در زمینه نقل و انتقال منابع مالی آنها فعالیت کند.

ارتباط با ایران

این گزارش همچنین ارتباط بانک اچ اس بی سی با ایران را نیز مطرح کرده است.

در گزارش کمیته فرعی سنای آمریکا آمده است که بخشی از پول هایی که از طریق این بانک نقل و انتقال یافته است، به ایران و کشورهایی دیگری تعلق داشته که مشمول تحریم های تجاری و مالی ایالات متحده هستند.

این گزارش به چندین هزار فقره نقل و انتقال پول اشاره کرده و گفته است که احتمال دارد بسیاری از این نقل و انتقالات قوانین تحریم ایالات متحده علیه ایران را نقض کرده باشد.

در گزارش کمیته فرعی سنای آمریکا آمده است که مدیرعامل بانک اچ اس بی سی به نشانه های متعدد حاکی از وجود "آلودگی مالی" در بانک توجه نکرد و به این ترتیب اجازه داد تا "مسایل مرتبط با پولشویی به یک مشکل عظیم در این سازمان مبدل شود."

در واکنش به گزارش کمیته فرعی سنای آمریکا، بانک اچ اس بی سی گفته است که "این گزارش شامل درس هایی عبرت آموز برای تمامی دست اندرکاران بخش مالی و بانکی است تا از ورود معاملات غیرقانونی به نظام مالی جهان جلوگیری کنند."

همچنین، رئیس اداره نظارت بر نقل و انتقال ارز نیز با اظهار این نظر که "جلوگیری از پولشویی برای مبارزه آمریکا با فعالیت گروه های تبهکار و تروریسم جنبه حیاتی دارد" گزارش سنای آمریکا را حاوی پیشنهادهایی مفید دانسته و گفته است که سازمان زیر نظر او خواهد کوشید تا این پیشنهادها را به کار گیرد.

وی همچنین خواستار تدوین قوانین و مقررات لازم برای جلوگیری از تکرار این قبیل مشکلات در آینده شده است.

گزارش سنای آمریکا در مورد بانک اچ اس بی سی در حالی انتشار می یابد که اخیرا بانک بارکلیز، یکی دیگر از بانک های بزرگ بریتانیا، به دلیل "تخلفات" بانکی در ایالات متحده و بریتانیا، ناگزیر به پرداخت جریمه سنگین در هر دو کشور شد و برخی منابع، احتمال اقدام مقامات قضایی آمریکا در پیگرد قانونی این بانک را بعید ندانسته اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 



















Copyright: gooya.com 2016