دوشنبه 27 آذر 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اوباما خواهان پایان کشتارهای فاجعه‌بار در آمریکا شد

دويچه وله ـ باراک اوباما در مراسم سوگواری قربانیان فاجعه کشتار کودکان در دبستانی در ایالت کانتیکت خواستار حفاظت بهتر از دانش‌آموزان شد. وی بدون اشاره به قانون مالکیت و حمل اسلحه خواهان تغییر شرایط موجود در آمریکا شد.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در مراسم سوگواری برای قربانیان کشتار اخیر در شهر "نیوتاون" در ایالت کانتیکت تصریح کرد که باید به خشونت‌های مسلحانه پایان داد.

اوباما در این مراسم گفت که بارها این پرسش را از خود کرده است که «آیا محافظت از کودکان آمریکایی به اندازه کافی صورت گرفته و می‌گیرد؟» اوباما به این پرسش، پاسخ منفی داد.

رئیس‌جمهور آمریکا خواهان تشدید اقدامات لازم برای حفاظت بیشتر از کودکان و نوجوانان در این کشور شد. اوباما گفت که این چهارمین باری است که از زمان تصدی ریاست‌جمهوری شاهد چنین کشتار وحشتناکی بوده است. وی افزود: «نباید بگذاریم که این حوادث بدل به امری عادی شوند.»



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


اوباما بدون اشاره‌ی مستقیم به قانون مالکیت اسلحه در آمریکا خواستار فعالیت و اقدام عملی سیاستمداران در این زمینه شد و این پرسش را مطرح کرد: «ما چه تصمیمی خواهیم گرفت؟ آیا آماده‌ایم که با توجه به کشتارهای اخیر به ناتوانی خود در خصوص تصمیم‌گیری‌های سیاسی اعتراف کنیم؟»

وی ضمن تاکید بر لزوم تغییر شرایط موجود افزود: «این تراژدی‌ها باید پایان یابند. اما برای خاتمه بخشیدن به این ترژادی‌ها باید نخست خود را تغییر دهیم.»

فضای مراسم سوگواری به شدت احساسی و تاثربرانگیز بود. در پی قرائت نام هر یک از قربانیان توسط باراک اوباما صدای هق‌هق گریه به گوش می‌رسید. رئیس‌جمهوری آمریکا گفت: «ما در این جا گرد آمده‌ایم تا یاد ۲۰ کودک عزیز و شش فرد برجسته را گرامی بداریم. کسانی که در دبستانی کشته ‌شدند که می‌توانست در هر جای آمریکا باشد.»

اوباما از شهروندان "نیوتاون" به خاطر همدردی آنان با قربانیان فاجعه‌ی اخیر قدردانی کرد و آن را الگو خواند. رئیس‌جمهور آمریکا به اهالی این شهر کوچک گفت که "آنان در این سوگواری تنها نیستند".

در مراسم سوگواری خانواده‌ی قربانیان، آموزگاران دبستان، ماموران پلیس و امدادگران حضور داشتند. در این مراسم از روحانیان ادیان مختلف نیز دعوت به عمل آمده بود. در این عزاداری مرثیه‌هایی از سوی مسلمانان و یهودیان نیز قرائت شد.

پیش از مراسم سوگواری اوباما به همراه فرماندار ایالت کانتیکت با خانواده قربانیان دیدار و گفت‌وگو داشت.

در روز جمعه گذشته (۲۴ آذر/۱۴ دسامبر) جوانی ۲۰ ساله به نام "آدام لانزا" پس از کشتن مادرش در خانه، به دبستان "ساندی هوک" رفت و با سه اسلحه ۲۰ کودک و پنج بزرگ‌سال را از پای در آورد و سرانجام دست به خودکشی زد.

تغییر قانون مالکیت و حمل سلاح

طرفداران مالکیت سلاح در آمریکا از قدرت زیادی برخوردارند. در زمان انتخابات مختلف در آمریکا بهتر می‌توان شاهد این قدرت‌نمایی بود. لابی اسلحه در آمریکا از بسیاری از نامزدهای هر دو حزب جمهوری‌خواه و دمکرات حمایت‌می‌کند و در مقابل سیاستمداران نیز تضمین می‌کنند که قانون مالکیت سلاح را پاس بدارند.

پس از هر کشتار وحشتناک در آمریکا برخی از سیاستمداران خواهان کنترل بیشتر سلاح‌های گرم می‌شوند، اما با گذشت زمان این درخواست‌ها و اعتراضات به فراموشی سپرده می‌شود.

این‌بار نیز دن مالوی، فرماندار ایالت کانتیکت به همراه دو تن از اعضای ارشد حزب دمکرات خواهان محدویت بیشتر در حمل و مالکیت سلاح در آمریکا شده است. یکی از سناتور‌های حزب دمکرات نیز وعده داد که با آغاز کار دوباره کنگره، طرحی را برای کنترل بهتر سلاح‌های نیمه خودکار به کنگره آمریکا ارائه خواهد داد.

بنا به پژوهشی که از سوی دانشگاه سیدنی صورت گرفته است در آمریکا حدود ۲۷۰ میلیون قبضه اسلحه در اختیار شهروندان قرار دارد. سالانه در آمریکا بطور متوسط ۹۱۶۴ نفر بر اثر استفاده از سلاح گرم کشته می‌شوند.

در مقایسه با آمریکا در آلمان تنها ۲۵ میلیون سلاح در دست شهروندان است و میزان قربانیان توسط اسلحه‌ی گرم نیز حدود ۱۵۸ نفر در سال است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016