جمعه 1 دی 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کانادا در فهرست سیاه خود، نام نیروی قدس را جایگزین مجاهدین خلق کرد

رادیو فردا: کانادا روز پنجشنبه اعلام کرد که سازمان مجاهدین خلق، از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی ایران را از فهرست رسمی سازمان‌های تروریستی خود خارج کرده و نام نیروی قدس را به این فهرست افزوده است.

خبرگزاری فرانسه پنجشنبه شب، ۳۰ آذرماه، به نقل از منابع دولتی کانادا گزارش داد که نیروی قدس، شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، به دلیل «تجهیز تسلیحاتی» طالبان، حماس و دیگر گروه‌های تروریستی در فهرست سازمان‌های تروریستی این کشور قرار گرفته است.

وزیر ایمنی عمومی کانادا در این باره گفته است که نیروی قدس، در «صدور انقلاب ایران از طریق فعالیت‌هایی چون تسهیل عملیات تروریستی» مسئول بوده است.

این مقام دولتی کانادا همچنین شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران را متهم کرد که «تسلیحات، کمک‌های مالی و آموزش‌های نظامی» را در اختیار «گروه‌های تندرویی چون طالبان، حزب‌الله لبنان، حماس، جهاد اسلامی فلسطین، و جنبش آزادی‌بخش فلسطین» قرار داده است.

ساعتی پس از اعلام این تصمیم خبرگزاری‌ها، از حذف نام سازمان مجاهدین خلق، از گروه‌های مخالف جمهوری اسلامی، از فهرست گروه‌های تروریستی کانادا خبر دادند، تصمیمی که مشابه با تصمیمی است که از سوی ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا در مورد این گروه اتخاذ شده است.

این گروه مخالف جمهوری اسلامی که از جمله در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق هم‌پیمان صدام حسین، حاکم پیشین عراق بود، به دلیل مشارکت در بمب‌گذاری‌های مختلف در ایران، پیش و پس از انقلاب بهمن ۵۷، از سوی ایران و ایالات متحده به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شد.

با این حال این سازمان از اوایل دهه ۸۰ شمسی، اعلام کرد که در مبارزاتش مشی مسلحانه و خشونت‌آمیز را به کنار نهاده است و پس از آن تلاش گسترده‌ای را برای خارج ساختن نام خود از فهرست‌های تروریستی کشورهای مختلف، به‌ویژه ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا آغاز کرد.

اتحادیه اروپا و بریتانیا هر دو سال ۸۷ نام این گروه را از فهرست تروریستی خود حذف کردند و از آن پس همه تلاش سازمان مجاهدین به حذف از فهرست سیاه ایالات متحده متمرکز شده بود، که نهایتاً در مهرماه امسال نام سازمان مجاهدین از این فهرست نیز خارج شد.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


سازمان مجاهدین خلق سال ۱۹۹۷ به خاطر «کشتن» شش آمريکايی در پيش از انقلاب و «تلاش برای حمله به مقر ديپلماتيک ايران» در سازمان ملل در سال ۱۹۹۲، در فهرست گرو‌ه‌های تروريستی آمريکا قرار گرفته بود.

مشخص نیست که سازمان مجاهدین خلق از چه زمان در فهرست سازمان‌های تروریستی کانادا قرار داشته اما بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، این فهرست شامل ۲۳ سازمان یا گروه مختلف است.

روابط ایران و کانادا به ویژه در یک دهه گذشته بارها و بارها تا مرز بحران پیش رفت و در نهایت شهریور ماه امسال کانادا به طور یک‌جانبه سفارت خود در ایران را تعطیل کرد و از دیپلمات‌های ایرانی هم خواست تا خاک این کشور را ترک کنند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016