جمعه 27 بهمن 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

حسن روحانی: آمریکایی‌ها مسوول بسته شدن "پنجره دیپلماسی" هستند

روحانی درباره‌ی افزایش تحریم‌های یک جانبه علیه ایران گفت: تحریم برای این است که ما غنی‌سازی را تعطیل کنیم اما اگر غنی‌سازی حق مشروع و قانونی ماست، پس تحریم، قانونی نیست و صرفا فشاری است که موجه نیست و باید برداشته شود به ویژه تحریم‌های یک جانبه.

به گزارش خبرنگار سیاسی خارجی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، نماینده مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی، صبح جمعه در حاشیه پنجمین کنگره حزب اراده ملت ایران، در پاسخ به ایسنا مبنی بر این که نظرتان درباره‌ی آنچه باراک اوباما در سخنرانی سالانه‌اش مبنی بر این که پنجره‌ی دیپلماسی درباره‌ی موضوع ایران درحال بسته شدن است اظهار کرد: ‌فکر نمی‌کنم این مساله حرف جدیدی باشد. البته باید مسائل بین ایران و غرب چه مساله‌ی هسته‌یی و چه مسائل دیگر از طریق مذاکره حل و فصل شود. این حرف درست است، اما اشکال این است که خود آن‌ها آمادگی لازم را برای مذاکره جدی نشان نمی‌دهند.

او ادامه داد: این که "پنجره‌ی دیپلماسی در حال بستن است" باید پرسید چه کسی مسوول بستن این پنجره است؟ خود آن‌ها مسوولند. این در حالی است که ایران همواره اعلام کرده که آماده یک مذاکره جدی است. اگر آن‌ها آماده یک مذاکره جدی هستند به نظر من مسائل ایران قابل حل است.

روحانی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا مبنی بر این که با وجود تحریم‌های یک جانبه و افزایش روز افزون آن به نظر نمی‌آید آمریکایی‌ها آمادگی جدی برای مذاکره داشته باشند؟ گفت: وقتی غرب فشار را روز افزون می‌کند و هم‌زمان می‌گوید مذاکره، آن مذاکره به مفهوم "تسلیم" است. اگر مذاکره جدی، واقعی و بر اساس تفاهم است، به این شدت عمل نشان دادن‌ها نیاز نیست.

وی تاکید کرد: اگر آن‌ها دنبال تسلیم ملت ایران هستند هیچ وقت به این هدف نمی‌رسند؛ پس راه حل این است که آنها برای مذاکره جدی اعلام آمادگی کنند.

رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که چرا غرب از به رسمیت شناختن حق غنی‌سازی برای ایران سرباز می‌زند و یا تحریم‌های یک جانبه را متوقف نمی‌کند؟ گفت: غرب در چند مرحله حق غنی‌سازی را برای ایران به رسمیت شناخته است. در قطعنامه‌ی آذرماه 1383 (نوامبر 2004 ) رسما اعلام شد که فعالیت هسته‌یی ایران منحرف نشده است. وقتی آژانس رسما این حرف را می‌گوید یعنی بر اساس ان‌.پی‌.تی ایران حق غنی‌سازی دارد. هم‌چنین در کمیته ام‌.ان‌.ای که از طرف آژانس برگزار شد و تعداد زیادی از کشورها در آن شرکت داشتند در بیانیه نهایی اعلام شد که ایران دارای توانایی غنی‌سازی است چون قرار بود کشورهایی که دارای این توان هستند به فعالیت‌شان ادامه داده و آن‌ها که این توان را ندارند دیگر شروع به این نکنند و نظر نهایی آن مبنی بر حق ایران در داشتن غنی‌سازی بود.

روحانی تاکید کرد:‌ در سال‌های گذشته چیزی اتفاق نیفتاده است که بگوییم به این حرف لطمه خورده است. در حال حاضر که آژانس می‌آید و می‌رود نگفته است که در فعالیت‌های هسته‌یی ایران انحرافی پیدا کرده است. پس ما این حق را داریم اما باید آن‌ها آن را اعلام و اظهار کنند.

نماینده‌ی مقام معظم رهبری در شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: هم‌چنین در توافق با سه کشور اروپایی آن‌ها اعلام کردند که ایران هم حق داشتن فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌یی را دارد و هم حق اعمال این حق را دارد. اما آن‌ها باید این مساله را بار دیگر اعلام کنند که امر مشکلی هم نیست.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که با توجه به معیارهایی که برای رییس‌جمهور در سخنان‌تان برشمردید این معیارها را در قامت خود می‌بینید یا آقای هاشمی؟ گفت: باید دید در نهایت چه کسانی کاندیدا می‌شوند. مردم باید تشخیص دهند.

وی در پاسخ به کاندیداتوری‌اش در انتخابات ریاست جمهوری آینده اظهار کرد:‌ برخی احزاب، گروه‌ها و شخصیت‌ها درخواست داشتند که کاندیدا شوند اما من در حال بررسی هستم و اگر به تصمیم برسم اعلام می‌کنم.

روحانی در پاسخ به این که برخی معتقدند انتخاب رییس‌جمهور با نظر مردم است این چه تفاوتی با تنفیظ رهبری دارد گفت: در سخنانم گفتم که انتخاب رییس‌جمهور بر اساس موازین اسلامی و قانون اساسی است و مساله تنفیذ رهبری در قانون آمده است. آراء و تنفیظ رهبری هر دو باید در کنار هم قرار گیرند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که اگر کاندیدا شوید با اصلاح طلبان ائتلاف می‌کنید؟ گفت: قبلا گفته‌ام اگر روزی کاندیدا شوم مستقل خواهم بود. اما هر یک از احزاب و جناح‌هایی که حمایت کنند ما از آن‌ها ممنون خواهیم بود.

این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر این که برای مشکلات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی جامعه که در سخنان‌تان برشمردید راهکار هم دارید؟ گفت: هر کس بخواهد در انتخابات بعدی وارد شود باید برنامه و راهکار ارائه دهد. مسائل کشور با شعار حل نمی‌شوند و مردم باید طبق برنامه قضاوت کنند و رای دهند.

روحانی در پاسخ به این که چه زمانی بررسی‌های‌تان برای اعلام کاندیداتوری در انتخابات بعدی تمام می‌شود؟ گفت که با خدا و پیغمبر است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016