سه شنبه 1 اسفند 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

خبرهای ضد و نقیض درباره بازداشت ۱۲ روزنامه‌نگار در ایلام

راديو زمانه ـ برخی منابع خبری از بازداشت ۱۲ روزنامه‌نگار در ايلام توسط اداره اطلاعات سپاه پاسداران خبر داده‌اند اما برخی منابع گفته‌اند این روزنامه‌نگاران احضار و بازجویی شده‌اند اما بازداشت نگردیده‌اند.

يک منبع که نامش فاش نشده، روز دوشنبه ۳۰ بهمن به تارنمای "خبرنگاران ايران" گفت ۱۲ روزنامه‌نگار که در ماهنامه "وريا"، هفته‌نامه "کوشک" و دو هفته‌نامه "نجوا" ایلام فعاليت می‌کرده‌اند، "بازداشت شده‌اند."



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گفته این منبع، اين نشريه‌ها به زبان کردی - فارسی منتشر می‌شوند و دو نفر از بازداشت‌شدگان سردبير بخش کردی اين نشريه‌ها هستند.

وی افزوده است: "اين افراد در انجمن «هانا» که انجمنی ادبی است و مجوز رسمی دارد و جلسات آن در حوزه هنری ايلام برگزار می‌شود، عضويت و فعاليت داشتند."

انجمن "هانا" بيشتر به بررسی ادبيات کردی و فعاليت‌های فرهنگی در اين زمينه می‌پردازد.

اما یک منبع به تارنمای "کوردانه" گفته است این روزنامه‌نگاران احضار و بازجویی شده و سپس آزاد شده‌اند. وی گفته است: "احتمال دارد که در روزهای آینده افرادی که روز یکشنبه بازجویی شده‌اند و تعداد زیادتری از فعالان ادبی به اداره اطلاعات برای بازجویی‌های تکمیلی فرا خوانده شوند."

تارنمای خبرنگاران ایران از "نسرين باوندپور، احسان نيک‌پی، کامران محمدرحيمی، محسن چراغی، رحمت چراغی و عباس محمدزاده" به‌عنوان روزنامه‌نگاران بازداشت شده در ايلام نام برده و نوشته نام شش روزنامه‌نگار بازداشت‌شده ديگر هنوز مشخص نيست.

اوايل بهمن سال جاری خورشيدی نيز ۱۷ روزنامه‌نگار در تهران بازداشت شدند که تاکنون چهار نفر از آن‌ها آزاد شده‌اند و بقيه همچنان در بازداشت هستند.

فاطمه ساغرچی، سليمان محمدی، ميلاد فدايی اصل، جواد دليری، ساسان آقايی، نسرين تخيری، پوريا عالمی، پژمان موسوی، اميلی امرايی، مطهره شفيعی، نرگس جودکی، اکبر منتجبی، صبا آذرپيک، کيوان مهرگان، حسين ياغچی، علی دهقان و ريحانه طباطبايی، اسامی روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده بود.

جواد دليری، سردبير روزنامه اعتماد، آخرين نفر از اين چهار نفر بود که بعد از ظهر روز گذشته، دوشنبه ۳۰ بهمن به قيد وثيقه ۱۰۰ ميليون تومانی آزاد شد.

فاطمه ساغرچی، مطهره شفيعی و علی دهقان پيش از او از زندان آزاد شده بودند.

اتهام اين روزنامه‌نگاران بر اساس اطلاعيه‌های وزارت اطلاعات ايران "همکاری با بی‌بی‌سی فارسی" است. بی‌بی‌سی همکاری خود با اين روزنامه‌نگاران را رد کرده است.

دستگيری روزنامه‌نگاران در تهران، بازتاب جهانی وسيعی داشت و در همه رسانه‌های مهم کشورهای مختلف در اين مورد خبرهايی منتشر شد. سازمان‌های مدافع حقوق بشر، عفو بين‌الملل و ديده‌بان حقوق بشر نيز در اين‌باره اطلاعيه صادر کرده‌اند.

عفو بين‌الملل خواهان آزادی همه دستگيرشدگان شده است. ديده‌بان حقوق بشر نيز ضمن تأکيد بر اين خواست، از قوه قضائيه ايران و ديگر نهادهای مسئول در اين کشور خواسته است تا از حقوق روزنامه‌نگاران در اين کشور، به‌ويژه در ماه‌های پيش از برگزاری انتخابات رياست جمهوری حفاظت شود.

سازمان گزارشگران بدون مرز نيز اتهام‌زنی به روزنامه‌نگاران را شيوه‌ای تکراری در جمهوری اسلامی دانست و گفت: "اتهام «همکاری با گروه‌های ضد انقلاب» از سوی مقامات قضايی و امنيتی به روزنامه‌نگاران بازداشت شده، اتهام تازه‌ای نيست. جمهوری اسلامی همواره از اين اتهام برای به سکوت وادار کردن روزنامه‌نگاران و روشنفکران استفاده کرده است."


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016