جمعه 11 اسفند 1391   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

چهارمین گزارش احمد شهید: وضعیت حقوق بشر در ایران وخیم تر شده

در چهارمین گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، مقام های ایران به نقض سیستماتیک حقوق بشر متهم شده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


به گزارش بی بی سی احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران چهارمین گزارش خود را منتشر کرده است.

آقای شهید در کلیک این گزارش ۷۷ صفحه ای که ۲۱ اسفندماه به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه می‌شود مقام های ایران را به نقض سیستماتیک حقوق بشر متهم کرده است.

این مفصل ترین گزارشیست که آقای شهید در طول ۲ سال ماموریتش منتشر کرده و در آن نقض حقوق شهروندان در ده فصل تشریح شده است.

آقای شهید از اعدام دست کم ۴۸۷ نفر در سال میلادی ۲۰۱۲ خبر می دهد. او که در آبان ماه خواستار تعلیق اعدام ها شده بود در گزارشش از ادامه این روند و عدم دسترسی محکومین به وکیل و برگزار نشدن دادگاه منصفانه ابزار نگرانی کرده است.

گزارشگر ویژه سازمان در امور حقوق بشر ایران در فصل بعد از ادامه شکنجه در زندان های ایران خبر می دهد و می نویسد: "در پاسخ به گزارش پیشین که از شکنجه مخالفین در ایران ابراز نگرانی شده بود مقام های جمهوری اسلامی اتهام شکنجه را بی اساس خواندند و استدلال کردند که براساس قوانین ایران شکنجه غیر قانونیست. ولی من تاکید می کنم که قوانین به تنهایی نمی تواند به اتهام استفاده از شکنجه پایان دهد".

او برای نمونه به بازداشت ستار بهشتی در ۹ آبان ماه و مرگ او در زمان حبس اشاره می کند و می نویسد: "صورت و سینه آقای بهشتی پیش از مرگش با باتوم ضربه دیده است".

آقای شهید همچنبن از شکنجه ۷۶% از شاهدانی که با او گفتگو کرده اند خبر داده است.

او در بخش "انتخابات آزاد" با اشاره به ادامه حبس خانگی رهبران مخالفان آقای موسوی و کروبی و خانم رهنورد و سابقه رد صلاحیت کاندیداهای مستقل از حاکمیت به وسیله شورای نگهبان از فقدان فضای آزاد سیاسی و فراهم نبودن شرایط برگزاری انتخاباتی منصفانه ابراز نگرانی کرده است.

او در فصلی دیگر نفض گسترده آزادی بیان، اجتماعات و احزاب را بسیار نگران کننده خوانده و به بازداشت گسترده روزنامه نگاران به عنوان نمونه نقض آزادی ها اشاره کرده است.

در گزارش آقای شهید نسبت به آزار و اذیت خانواده های روزنامه نگاران رسانه های فارسی زبان از جمله بی بی سی فارسی ابراز نگرانی شده و حبس وکلای دادگستری را نشانی از تلاش برای سرکوب مدافعین حقوق بشر دانسته است.

این گزارش در بخش حقوق "اقلیت ها" به نقض حقوق بهاییان، مسیحیان، دراویش و اقوام بلوچ، کرد و اعراب اهواز اشاره کرده است. او در بخش دیگری تحت عنوان حقوق "دگرباشان جنسی" از حکم اعدام برای بعضی از این شهروندان ابراز نگرانی کرده است.

آقای شهید که در گزارش مهر ماه برای نخستین بار به نگرانی ها از نقض حقوق اقتصادی شهروندان ایرانی بر اثر تحریم های بین المللی اشاره کرده بود در این گزارش به طور مفصل از آثار منفی این تحریم ها بر زندگی مردم ابراز نگرانی کرده و نوشته: "با وجود اینکه کشورهای تحریم کننده اقلام اولیه مانند مواد غذایی و دارو را استثنا کرده اند اما کمبود دارو نشان از احتمال غیر موثر بودن این "استثناها" دارد".

آقای شهید بیش از ۵۰ صفحه از گزارشش را به فهرستی از نام و اتهامات وارده به زندانیان سیاسی مذهبی و قومی اختصاص داده است. در این فهرست نام بیش از ۱۵۰ زندانی منتشر شده است.

آقای شهید در پایان این گزارش بار دیگر از مقامات ایران خواست با سفر او به این کشور موافقت کنند. او همچنین به مقام های جمهوری اسلامی توصیه کرده اعدام ها را متوقف، زندانیان سیاسی و عقدیتی را آزاد و به اتهامات شکنجه رسیدگی کنند.

مقام های جمهوری اسلامی در پاسخی ۸ صفحه ای انتفادات احمد شهید را رد کرده و روش تحقیق او را زیر سوال برده اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016