پنجشنبه 1 فروردین 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

شورای امنیت خواستار بررسی بکارگیری سلاح شیمیایی در سوریه شد

کشورهای غربی از سازمان ملل خواسته‌اند که موضوع به کارگیری سلاح شیمیایی در درگیری میان دولت و شورشیان مورد بررسی قرار بگیرد. طرف‌های درگیر در سوریه یکدیگر را به استفاده از سلاح شیمیایی متهم کرده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


دويچه وله ـ روز پنجشنبه ۲۱ مارس (اول فروردین) خبرگزاری رویترز گزارش داد که کشورهای فرانسه، بریتانیا و ایالات متحده آمریکا از سازمان ملل متحده خواسته‌اند که ادعای دو طرف درگیر در سوریه را مبنی بر استفاده از سلاح‌های شیمیایی بررسی کند.

در همین حال روسیه که مهمترین متحد حکومت بشار اسد در سوریه محسوب می‌گردد، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل تاکید کرد که تنها ادعای دولت در این باره بررسی شود.

مقامات دولتی سوریه روز سه‌شنبه ۱۹ مارس (۲۹ اسفند) از حمله موشکی "تروریست‌ها‌‌" به شهر حلب و استفاده از سلاح شیمیایی در این حمله خبر دادند. شورشیان اما با تکذیب این اتهام حکومت را متهم کردند که دست به حمله شیمیایی زده است.

در پی این اتفاقات دولت سوریه از سازمان ملل خواست که نسبت به انجام "تحقیق مستقل" در مورد استفاده شورشیان از سلاح‌های شیمیایی اقدام کند.

با وجود طرح این درخواست‌ها هیچ نشانه‌ای مبنی بر اقدام فوری بان‌کی مون دبیرکل سازمان ملل متحد برای تشکیل کمیته تحقیق وجود ندارد. مارتین نسیرکی، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد می‌گوید که یک درخواست کتبی از سوریه رسیده و در حال بررسی است.

تداوم اختلاف در میان اعضای شورای امنیت

ژرار آرود، سفیر فرانسه در سازمان ملل پس از جلسه شورای امنیت این سازمان گفت: «هنوز هیچ مدرکی مبنی بر استفاده‌ی طرف‌های درگیر از سلاح شیمیایی وجود ندارد.»

وی در جمع خبرنگاران گفت که بیش از ۱۵ کشور عضو شورای امنیت با ارسال نامه‌ای به بان کی مون خواستار رسیدگی به همه "ادعاهای موجود در مورد استفاده از سلاح شیمیایی" شدند.

آقای آرود افزود: «اما اگر این موضوع ثابت شودظ نقض جدی قوانین بین‌المللی صورت گرفته است».

فیلیپ پرهام، معاون سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد نیز با اشاره به اینکه حقایق باید روشن شود افزود: «اگر از سلاح‌های شیمیایی استفاده شده باشد، این اقدامی شنیع و خطرناک است که نیازمند واکنشی جدی از سوی جامعه بین‌المللی است».

ویتالی چورکین، سفیر روسیه در سازمان ملل، کشورهای غربی را متهم کرد که تحقیق در مورد استفاده شورشیان از سلاح شیمیایی در حمله به شهر حلب را به تاخیر می‌اندازند. وی افزود که فرانسه در میان به دنبال تحقیق بر اساس "شایعات" است.

چورکین تصریح کرد: «بهتر است به جای راه‌اندازی جنگ تبلیغاتی روی حقایق موجود متمرکز شویم. من امیدوارم این همان چیزی باشد که دبیرکل در حال انجام دادن آن است».

بشار جعفری سفیر سوریه در سازمان ملل نیز مدعی شد اتهام متقابل شورشیان به دولت مبنی بر به کارگیری سلاح‌های شیمیایی با هدف تحت شعاع قرار دادن تحقیق و تفحص از حمله شیمیایی دیروز به حلب صورت گرفته است.

با این حال فیلیپ پرهام می‌گوید آنچه که حکومت سوریه درخواست می‌کند تهیه مقدمات مسول شناختن شورشیان در تحقیقات سازمان ملل است.

جنگ در سوریه اختلاف میان اعضای شورای امنیت را تشدید کرده است. روسیه و چین تاکنون سه قطعنامه پیشنهادی غرب علیه دولت بشار اسد را وتو کرده‌اند. بریتانیا و فرانسه با حمایت ایالات متحده آمریکا در پی آن هستند تا کمک تسلیحاتی به مخالفان دولت سوریه را افزایش دهند.

در صورت صحت ادعای به کارگیری سلاح شیمیایی در درگیری‌های سوریه،معادلات سیاسی غرب می‌تواند در قبال بحران سوریه تغییر کند. شاید به همین علت نیز کشورهای غربی تاکون با احتیاط نسبت به ادعاهای دولت سوریه و شورشیان برخورد کرده‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016