شنبه 11 خرداد 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

وزارت اطلاعات قدیمی‌ترین کلیسای تهران را بست

0,,15647966_1,00.jpg
دویچه وله فارسی - وزارت اطلاعات کلیسای جماعت ربانی واقع در خیابان تخت جمشید تهران را بسته است. این کلیسا قدیمی‌ترین کلیسای جماعت ربانی تهران بود. روبرت آسریان یکی از کشیشان نیز توسط وزارت اطلاعات بازداشت شده است.

"کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران" روز شنبه (۱۱ خرداد/ ۱ ژوئن) خبر داد که کلیسای جماعت ربانی تهران زیر فشار ماموران اطلاعات روز ۵ خرداد ماه تعطیل شده و یکی از کشیش‌های این کلیسا نیز بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است.

منصور برجی، یکی از مدافعان حقوق مسیحیان ایران، درباره علت بازداشت کشیش روبرت آسریان به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفته است: «صبح سه‌شنبه ۳۱ اردیبهشت ماه ماموران امنیتی اول به منزل این کشیش رفته‌اند که او خانه نبوده اما آنها خانه را تفتیش کرده‌اند و مقداری از کتاب‌ها و کامپیوترش را با خود برده‌اند و بعد به کلیسای جماعت ربانی مرکز رفته و کشیش آسریان را در جلسه دستگیر کرده‌اند.»



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


به گفته منصور برجی، کشیش آسریان پس از بازداشت فقط توانسته یکبار با منزلش تماس کوتاهی بگیرد و بگوید که در زندان اوین است. منصور برجی که خود از نوکیشان مسیحی است ۱۵ سال پیش از ایران خارج شده و هم اکنون در لندن در زمینه دفاع از حقوق مسیحیان ایران فعالیت می‌کند.

آقای برجی در پاسخ به اینکه کشیش آسریان به چه اتهامی دستگیر شده، گفته است: «اتهامش عنوان نشده است. او نه قبل از بازداشت احضاریه گرفته بوده و نه حتی زمان دستگیری اتهامش به او گفته می‌شود. مسئله نگران کننده این است که فکر می‌کنیم کشیش آسریان در سلول انفرادی است چون حداقل ۴ زندانی مسیحی در بند ۳۵۰ زندان اوین وجود دارند که آنها او را در آنجا ندیده‌اند.»

به گفته منصور برجی، کشیش آسریان یک مسیحی‌زاده و استاد الهیات مسیحی و مولف و مترجم کتاب‌های زیادی است که حتی کتاب‌هایش جوایز داخلی را هم گرفته‌اند: «دستگیری این کشیش موجی از نگرانی‌های جدید را در میان جامعه مسیحیان ایران ایجاد کرده است.»

در گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران آمده است کلیسای جماعت ربانی واقع در خیابان تخت جمشید که از اصلی‌ترین کلیساهای پروتستان ایران است روز یکشنبه ۵ خرداد ماه به طور ناگهانی "به علت تعمیرات اساسی" تعطیل شده است. اعضای این کلیسا طبق روال روز یکشنبه که به کلیسا رفته‌اند با درهای بسته مواجه شده و دیده‌اند که تابلویی روی درب کلیسا نصب شده که از تعطیلی کلیسا به علت تعمیرات اساسی خبر می‌داده است. منصور برجی می‌گوید که وزارت اطلاعات پس از ماهها فشار بالاخره به این بهانه کلیسا را تعطیل کرده است.

منصور برجی در پاسخ به این سوال که به چه دلیل این کلیسا و رهبرانش تحت فشار هستند، می‌گوید: «دلیلش این است که جلسات این کلیسا به زبان فارسی برگزار می‌شود و آنها نمی‌خواهند افراد غیر مسیحی در مراسم شرکت کنند. نگران هستند که تعداد نوکیش‌ها اضافه شود.»

به گفته منصور برجی، مقام‌های امنیتی آخرین بار روز دوشنبه ۳۰ اردبیهشت رهبران کلیسای ربانی تهران را تهدید کرده بودند که درباره ادامه‌ی جلسات‌شان به زبان فارسی تصمیم بگیرند. رهبران کلیسا هم این خبر را رسانه‌ای کردند که احتمالا خوشایند وزارت اطلاعات نبوده و یک روز بعد کشیش آسریان را دستگیر کردند.

به گفته او اکثر کلیساهای فارسی‌زبان در طول چند سال گذشته رفته رفته بسته شدند. کلیساهایی که در مشهد، آذربایجان غربی و شرقی، اراک، شیراز و اهواز بود همگی بسته شدند. کلیسای جماعت ربانی مرکز از بین کلیساهای فارسی زبان از همه بیشتر شرکت کننده دارد و قدمت آن بیش از نیم قرن است.

منصور برجی همچنین به کمپین بین‌المللی حقوق بشر در ایران گفته است، هم‌اکنون حدود ۲۷ کشیش و مسئول رده بالای کلیساهای ایران در زندان هستند. بعد از انقلاب چند نفرشان هم اعدام شدند مانند کشیش حسین سودمند که در سال ۹۱ (میلادی) در زندان مشهد اعدام شد.

منصور برجی می‌افزاید تعداد زندانیان مسیحی خیلی بیشتر از این است و این ۲۷ نفر فقط شامل کسانی می‌شود که خانواده‌هایشان بازداشت آنها را رسانه‌ای کرده‌اند.

این مدافع حقوق مسیحیان ایرانی در خصوص تعداد کلیساهای پروتستان در ایران گفت: «از وقتی فشار بر کلیساها تشدید شد، خیلی از مردم دیگر ترجیح دادند به جای رفتن به کلیسا در خانه‌هایشان عبادت کنند و کلیساهای خانگی شکل گرفت. در حال حاضر نمی‌توان آماری از کلیساها را داد. به گفته خود مسئولان دیگر در هر ده و شهر دور افتاده‌ای هم کلیساهای خانگی کشف می‌شود.»


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016