جمعه 21 تیر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

آمریکا تماس‌های صوتی و تصویری اسکایپ را هم کنترل می‌کند

به گزارش دویچه وله فارسی، گاردین در ادامه افشاگری درباره جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، از همکاری‌های نزدیک مایکروسافت با این سازمان پرده برداشت. مایکروسافت زمینه دسترسی به مکالمات صوتی و تصویری اسکایپ را برای این نهاد امنیتی فراهم کرده است.

روزنامه گاردین در ادامه افشاگری‌ها پیرامون سیستم عظیم و مخوف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و پروژه جنجال‌برانگیز پریسم در این سازمان، اعلام کرده اسناد فوق محرمانه‌ای به دست آورده که نشان می‌دهد کمپانی مایکروسافت که مالکیت سرویس محبوب اسکایپ را در اختیار دارد، امکان تجسس در تماس‌های متنی، صوتی و تصویری کاربران اسکایپ را برای آژانس امنیت ملی آمریکا فراهم کرده است.

این اسناد هم همچون مدارک تکان‌دهنده دیگری که گاردین در هفته‌های اخیر درباره فعالیت‌های پنهان آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده توسط ادوارد اسنودن، متخصص ۲۹ ساله امنیت دیجیتال و پیمانکار پیشین این سازمان در اختیار این روزنامه بریتانیایی قرار گرفته و روز پنج شنبه (۲۰ تیر، ۱۱ ژوئیه) منتشر شده است.

ادوارد اسنودن می‌گوید هدفش از انتشار این اسناد نشان دادن همکاری‌های نزدیک غول‌های تکنولوژیک جهان، از جمله گوگل، فیس بوک و مایکروسافت با نهادهای اطلاعاتی در ایالات متحده در سه سال گذشته است.

آخرین اسناد منتشرشده در گاردین، نقطه پایانی است بر تصور امن بودن و غیرقابل‌ کنترل بودن مکالمات مبتنی بر سرویس اسکایپ؛ تصوری رایج در جهان که به گواه این اسناد، چیزی جز توهم نبوده است.

یکی از دلایل محبوبیت چشمگیر اسکایپ در سراسر جهان، همین تصور عمومی درباره امن بودن این سرویس و رمزگذاری مکالمات متنی، صوتی و تصویری آن است، اما ظاهرا کمپانی مایکروسافت پس از دریافت دستور، از فوریه ۲۰۱۱ به آژانس امنیت ملی آمریکا اجازه داده سیستم رمزگذاری این سرویس را دور بزند و به اطلاعات خصوصی شهروندان دست پیدا کند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


رسوایی بزرگ برای مایکروسافت و دولت آمریکا

بر اساس این اسناد فوق محرمانه، با امکان ویژه‌ای که مایکروسافت ۹ ماه پس از خرید اسکایپ در اختیار NSA قرار داده، داده‌هایی که این سازمان از سرویس اسکایپ به دست می‌آورده سه برابر شده است. آژانس امنیت ملی امریکا این داده‌های خصوصی که شامل مکالمات متنی، صوتی و تصویری می‌شود را به طور مستمر با پلیس فدرال آمریکا (FBI) و همچنین سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (CIA) به اشتراک گذاشته است.

این در حالی است که اسکایپ که امروز بیش از ۶۵۰ میلیون کاربر ثبت شده در سراسر جهان دارد، همواره مدعی بوده که «از حریم خصوصی کاربران و محرمانگی داده‌های خصوصی آن‌ها حفاظت می‌کند و محتوای ارتباطات و ترافیک داده‌ها را در اختیار هیچ شخص یا نهاد دیگری قرار نمی‌دهد.»

پیش‌تر یک پژوهشگر ایرانی امنیت شبکه اعلام کرده بود که نشانه‌هایی مبنی بر کنترل مکالمات متنی اسکایپ یافته است.

بر اساس اسنادی که گاردین منتشر کرده، مایکروسافت اجازه دسترسی به سرویس ایمیل «هات‌میل» و سرویس ذخیره‌سازی ابری «اسکای درایو» را هم به آژانس امنیت ملی آمریکا داده است؛ سرویسی که حالا در سراسر جهان بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر دارد.


تنش در روابط غول‌های دنیای اینترنت با دولت اوباما

اسناد جدید همچنین نشان می‌دهد که رابطه غول‌های تکنولوژیک با دولت اوباما رابطه‌ای پرتنش است. مدیران این کمپانی‌ها بار‌ها از مقامات دولتی خواسته‌اند به آن‌ها اجازه دهند تا اطلاعات لازم درباره همکاری‌های خود با آژانس امنیت ملی را منتشر کنند تا کاربران از جزئیات ماجرا باخبر شوند، اما مقامات دولتی همواره مانع از انجام این کار شده‌اند.

مایکروسافت در واکنش به انتشار این اسناد در گاردین، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که «در مواردی که درخواستی مرتبط با امنیت ملی دریافت کرده، با نهادهای دولتی آمریکا همکاری کرده و اطلاعات را در اختیارشان قرار داده، اما جنبه‌های مختلفی پیرامون این موضوع وجود دارد که امیدوار است بتواند در آینده با آزادی بیشتری درباره آن‌ها اطلاع‌رسانی کند.»

پیش از این ادوارد اسنودن اعلام کرده بود اسنادی در اختیار دارد که نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق برنامه بحث‌برانگیز پریسم به سیستم کمپانی‌های اصلی دنیای اینترنت، از جمله گوگل، فیس بوک، اپل، یاهو و … دسترسی مستقیم دارد.

اگرچه همه این کمپانی‌ها اعلام کردند که از وجود چنین برنامه‌ای بی‌خبرند و فقط در صورت دریافت حکم قانونی از سوی دادگاه با این آژانس امنیتی همکاری کرده‌اند، اسناد جدید نشان می‌دهد که همکاری غول‌های «سیلیکون ‌ولی» یا «دره سیلیکون» با نهادهای اطلاعاتی آمریکا عمیق و ادامه‌دار است.

دولت آمریکا ادوارد اسنودن را به «خیانت» و «افشای اسناد محرمانه» متهم کرده و مدعی است که با اقدامات او، امنیت ملی آمریکا به خطر افتاده است. در مقابل، آقای اسنودن گفته که به‌رغم خطرات جدی، تنها به دلیل «حراست از حقوق اساسی شهروندان جهان» دست به افشاگری زده است.
او همچنان در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو مترصد دریافت تاییدیه پناهندگی است، اما همان‌طور که گفته بود به افشاگری‌های خود ادامه می‌دهد؛ افشاگری‌هایی که به نظر می‌رسد دولت آمریکا را در برابر چالشی بزرگ قرار داده است.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016