یکشنبه 24 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نگرانی‌ها در ژاپن آخرین راکتور اتمی را به خاموشی کشاند

راديو فردا ـ از روز یک‌شنبه ۲۴ شهریور، دولت ژاپن، در پی بالا گرفتن نگرانی‌ها و نارضایتی‌های عمومی در آن کشور از کار نیروگاه‌های اتمی، روند خاموش کردن آخرین راکتور اتمی خود را آغاز می‌کند.

پس از زمین‌لرزه و سونامی بزرگی که با تخریب بخشی از نیروگاه فوکوشیما در ژاپن در مارس ۲۰۱۱، فاجعه‌ای زیست‌محیطی را سبب شد، این دومین بار است که سومین کشور صنعتی بزرگ جهان، بدون انرژی اتمی می‌شود.

آخرین نیروگاهی که برای بازرسی و تحقیقات امنیتی آن خاموش می‌شود «نیروگاه برقی کانسایی» در «اوساکا»ست.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


«جپن تایمز» می‌نویسد اینکه تا چه زمانی این نیروگاه خاموش باشد، بسته به سیاست دولت و مقام‌های محلی دارد.

پیشتر راکتور دیگری در همین نیروگاه نیز خاموش شده بود.

با وجود آنکه شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن، از حامیان انرژی اتمی به شمار می‌رود، اما نگرانی‌ها بیشتر از آن بود که دولت بتواند شهروندان را قانع کند.

فاجعه در فوکوشیما بزرگ‌ترین فاجعه نیروگاه اتمی پس از چرنوبیل به شمار می‌رود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که آلودگی‌های اتمی فوکوشیمای آسیب‌دیده وارد آب دریا شده است؛ آنچه نه تنها در ژاپن که حتی در کشورهای نزدیک مانند کره جنوبی نیز بر نگرانی‌ها به طور فزاینده‌ای دامن زده است.

با وجود گذشت دو سال از آسیب دیدن نیروگاه فوکوشیما، بحران نه تنها در آن فروکش نکرده، بلکه بازرسی‌ها از نشت آلودگی نیز حکایت دارند.

سازمان مقررات هسته‌ای ژاپن، که بازرسی از نیروگاه‌های اتمی آن کشور را برعهده دارد، ۳۰ مرداد ماه بار دیگر درجه‌بندی خطرات ناشی از آب آلوده به مواد رادیواکتیو را در فوکوشیما افزایش داده، به رتبه ۳، یعنی «حادثه جدی» رساند.

در آن زمان اعلام شد که نزدیک به ۳۰۰ تن آب آلوده به بیرون نشت کرده است.

ژاپن از سال ۱۹۵۴ ساخت نیروگاه‌های اتمی را آغاز کرد.

تا سال ۲۰۱۱، ۳۰ درصد برق آن کشور از انرژی هسته‌ای تامین می‌شد و دولت بنا داشت تا بهره‌برداری از این انرژی برای تامین برق را تا ۴۰ درصد افزایش دهد.

پس از فاجعه فوکوشیما بسیاری از نیروگاه‌های اتمی این کشور خاموش شدند و در نهایت در ماه مه سال ۲۰۱۲، خاموشی همه راکتورها را در برگرفت. پس از ان بخشی از راکتورها دوباره فعال شدند، تا از روز یک‌شنبه بار دیگر آخرین آنها دوباره خاموش شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016