جمعه 29 شهریور 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

نگرانی عفو بین‌الملل از «اعدام قریب‌الوقوع» چهار سنی‌مذهب در ایران

سازمان عفو بین‌الملل ضمن ابراز نگرانی از گزارش‌ها در مورد اعدام قریب‌الوقوع چهار تن از اقلیت‌ کرد سنی‌مذهب در ایران، از مقامات بلندپایه جمهوری اسلامی خواست تا اجرای حکم اعدام آنان را متوقف کند.

این سازمان مدافع حقوق بشر در اطلاعیه‌ای که روز پنج‌شنبه، ۲۸ شهریور، منتشر شد، اعلام کرد دیوان عالی کشور ایران حکم اعدام جمشید دهقانی، برادر کوچک او جهانگیر دهقانی، حامد احمدی و کمال مولایی را تایید کرده، در حالی که اتهام آنها موارد ابهام‌آمیزی مانند «محاربه» و «افساد فی‌الارض» بوده است.

عفو بین‌الملل از گزارش‌های دریافتی خود درباره «شکنجه» و «تهدید» این چهار زندانی در دوران بازداشت سخن می‌گوید و تاکید می‌کند که آنها در جریان محاکمه خود که در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد، از داشتن وکیل محروم بوده‌اند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


بر اساس این گزارش، چهار فرد محکوم شده به اعدام، متهم به دست داشتن در ترور یکی از روحانیون ارشد سنی‌مذهب نزدیک به حکومت ایران بوده‌اند، در حالی که هر چهار نفر آنان چند ماه قبل از این واقعه، بازداشت شده‌اند.

ملا محمد شیخ‌الاسلام، نماینده استان کردستان در مجلس خبرگان رهبری بود که روز ۲۶ شهریور ۱۳۸۶ به ضرب گلوله به قتل رسید.

مقامات ایران بعدها اعلام کردند که عاملان ترور، افرادی از یک گروه سنی‌مذهب سلفی بوده‌اند، از جمله جمشید و جهانگیر دهقانی، حامد احمدی و کمال مولایی، اما عفو بین‌الملل تاکید می‌کند که این چهار نفر در ماه‌های خرداد و تیر ۱۳۸۸ بازداشت شده‌اند.

به گفته عفو بین‌الملل، ماموران امنیتی ایران این چهار نفر را برای مدتی طولانی در سلول‌های انفرادی زندان‌های سنندج و همدان محبوس کردند و بازداشت آنان با شکنجه و انواع تهدیدها همراه بود، از جمله تهدید به بازداشت اعضای خانواده یا وادار کردن آنها به امضای اوراق و اسنادی که حتی امکان خواندن‌شان را نداشتند.

این نهاد مدافع حقوق بشر سپس از مقامات عالی جمهوری اسلامی می‌خواهد که ضمن توقف اجرای حکم این چهار نفر، شرایط را برای امکان محاکمه مجدد آنان در یک دادگاه منصفانه فراهم آورند، دادگاهی که در آن امکان صدور حکم اعدام نباشد.

در نهایت، عفو بین‌الملل به جمهوری اسلامی توصیه می‌کند که تمام مجازات‌های اعدام در ایران را به احکام خفیف‌تر تبدیل کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016