پنجشنبه 2 آبان 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

سومین گزارش احمد شهید درباره ایران و واکنش‌ها به آن

احمد شهید گزارشگر ویژه سازمان ملل، سومین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را به کمیته سوم سازمان ملل ارائه داد. وی ضمن استقبال از آزادی برخی زندانیان سیاسی، نسبت به افزایش اعدام‌ها در ایران هشدار داد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


دويچه وله ـ احمد شهید گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران، روز چهارشنبه ۲۳ اکتبر (اول آبان) سومین گزارش خود درباره وضعیت حقوق بشر در ایران را در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل قرائت کرد.

به گزارش کمپین بین‌المللی حقوق بشر، احمد شهید از اقداماتی که دولت روحانی برای بهبود وضعیت حقوق بشر انجام داده، مثل آزادی برخی از زندانیان سیاسی، استقبال کرد.

وی در عین حال از افزایش اعدام‌ها در ایران که به گفته او بعد از روی کار آمدن دولت روحانی با شدت بیشتری از قبل ادامه داشته، انتقاد کرد. آقای شهید همچنین به صدور حکم اعدام برای جرائمی که در گروه جرائم سخت (مثل قتل) نیست به ایران هشدار داد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل در بخش دیگری از گزارش خود به نقض حقوق اقلیت‌های قومی و مذهبی در ایران اشاره کرد و با نام بردن از یارسان، بهاییان، مسیحیان و سنی‌ها درباره نقض حقوق اولیه آنها به ایران هشدار داد.

احمد شهید در گزارش خود همچنین نسبت به "جنایی کردن جرائم مطبوعاتی" ابراز نگرانی کرد و خواستار اصلاح قوانین در این زمینه شد. او با انتقاد از وضعیت آزادی بیان در ایران اظهار داشت که از ژانویه‌ی امسال تا کنون ۱۵ روزنامه نگار و وبلاگ‌نویس دستگیر شدند و ۵ میلیون وب سایت مسدود هستند و مشکلات جدی بر سر آزادی بیان وجود دارد.

گزارشگر ویژه سازمان ملل برای چندمین بار خواهان سفر به ایران شد و گفت اگر می‌توانست به ایران سفر کند امکان گفت و گوی سازنده با مقامات ایرانی را پیدا می‌کرد و می‌توانست از اثرات تحریم‌ها روی زندگی مردم گزارش تهیه کند.

«ایران نمی‌خواهد با سازمان ملل مقابله کند»

پس از ارائه گزارش احمد شهید، نماینده ایران در سازمان ملل سخنرانی کرد. او تصریح کرد که ادعا نمی‌کند وضعیت حقوق بشر در کشورش کامل است اما معتقد است پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری، تلاش بیشتری برای رعایت حقوق بشر انجام شده است.

محمد خزاعی گزارش احمد شهید را "غیرمنصفانه" دانست و خواستار نگاه غیر جانبدارانه و غیر سیاسی به موضوع حقوق بشر شد. وی همچنین مدعی شد که گزارشگر سازمان ملل در گزارش خود از گروه‌های مروج خشونت نقل قول کرده است. این ادعا از سوی احمد شهید رد شد.

نماینده ایران در سازمان ملل اجازه ندادن به احمد شهید برای سفر به ایران را نشانه مقابله ایران با مکانیسم‌های سازمان ملل ندانست و گفت ایران عمیقا به مکانیسم‌های سازمان ملل احترام می‌گذارد.

"ترسناک" خواندن قانون امکان ازدواج با فرزندخوانده

نمایندگان کشورهای آمریکا، بریتانیا، استرالیا، کانادا، جمهوری چک، برزیل، نروژ و مالدیو از جمله کسانی بودند که در دفاع از گزارش احمد شهید سخنرانی کردند.

نماینده کانادا به قانون جدید امکان ازدواج با فرزندخوانده در ایران اشاره کرد و آن را "ترسناک" خواند. وی همچنین تاکید کرد که دنیا به "سخنان" ایران نگاه نمی‌کند بلکه منتظر اقدامات عملی این کشور برای بهبود وضعیت حقوق بشر است.

نماینده استرالیا نیز درباره حقوق زنان و اقلیت‌های مذهبی ایران را مورد پرسش قرار داد.

نماینده اتحادیه اروپا ضمن ارج نهادن به گزارش احمد شهید گفت که نگران نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران است. او همچنین به افزایش آمار اعدام‌ها و به خصوص اعدام در ملا عام اشاره کرد و آن را مورد نقد قرار داد.

سایر کشورها نیز ایران را پیرامون مواردی همچون حصر خانگی رهبران مخالفان دولت، زندانیان سیاسی، حقوق اقلیت‌ها و نیز صدور و اجرای حکم اعدام مورد پرسش قرار دادند.

دو کشور روسیه و روسیه سفید بدون اشاره به گزارش احمد شهید تنها از مکانیسم تهیه چنین گزارش‌هایی انتقاد کردند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016