دوشنبه 20 آبان 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

پزشکی که ستار بهشتی را معاينه کرده بود بازداشت شد

کلمه ـ پزشک بهداری زندان اوين که بدن مجروح ستار بهشتی را معاينه و گزارش کرده بود، بازداشت و به بند امنيتی ۲۰۹ زندان اوين منتقل شد.

به گزارش خبرنگار کلمه، دکتر رضا حيدرپور پزشک بهداری زندان اوين در روز انتقال ستار بهشتی به عنوان پزشک کشيک در بهداری زندان اوين حضور داشت. طبق مقررات هر زندانی جديد که وارد بندهای عمومی زندان اوين می‌شود در ابتدای ورود به بهداری زندان اعزام و پس از معاينه برای وی پرونده پزشکی تشکيل می‌شود.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


ستار بهشتی به هنگام ورود به زندان اوين طبق معمول به بهداری اعزام و بوسيله دکتر حيدرپور مورد معاينه قرار می‌گيرد و گزارش آثار ضرب و شتم و شکنجه هائی که روی بدن وی بوده بوسيله اين پزشک در پرونده وی درج می‌گردد.

پس از تهيه اين گزارش ديگر به دکتر حيدرپور اجازه داده نشد بيماران بند ۳۵۰ را ويزيت کند و وی را به بند زندانيان مالی منتقل کردند و هفته گذشته نيز بوسيله ماموران وزارت اطلاعات بازداشت شده است. وی اکنون به بند ۲۰۹ زندان اوين منتقل شده.

هفته گذشته گزارش شد که يک منبع آگاه به پرونده ستار بهشتی، وبلاگ نويسی که در سال ۱۳۹۱ جان خود را در بازداشتگاه از دست داد گفته که يکسال پس از اين واقعه، خانواده وی مطلع شده است که در يک گزارش پزشک قانونی خونريزی ريه، کبد، کليه و مخچه، در زمان بازداشت ستار بهشتی مطرح شده است. به گفته اين منبع اين گزارش پزشکی قانونی که در پرونده وجود دارد، جای ترديدی باقی نمی گذارد که مرگ اين وب لاگ نويس بر اساس خونريزی داخلی و مغزی بوده است.

مهرماه سال گذشته پزشکی قانونی در گزارشی مدعی شده بود که مرگ ستار بهشتی بر اثر استرس بوده است. حال آنکه همان زمان ابوالفضل عابدينی زندانی سياسی محبوس در بند ۳۵۰ که ستار را ديده بود و به عنوان شاهد نزد بازپرس ويژه پرونده حاضر شده بود بارها به تبعيد تهديد شد و تحت بازجويی قرار گرفت. تهديدی که نهايتا عملی شد و وی در تابستان سال جاری به زندان اهواز تبعيد شد.

برخورد با شاهدان پرونده ها سابقه ی ديرينه تری نيز دارد. يکی از معروف ترين برخوردها با شاهدان رفتارهای غير قانونی، دکتر رامين پوراندرجانی است، پزشک وظيفه کهريزک که کشته‌شدگان اين بازداشتگاه را پيش از مرگ معاينه کرده بود. اين پزشک ۲۶ ساله بعد از تعطيلی کهريزک، در ۱۹ آبان ۱۳۸۸ به طرز مشکوکی در محل خدمت خود درگذشت.

مقامات رسمی کشور ابتدا علت مرگ او را سکته قلبی، سپس خودکشی و در ‌‌نهايت هم پزشکی قانونی علت مرگ اين پزشک جوان را مسموميت اعلام کرد. جسد رامين پوراندرجانی بدون اجازه کالبدشکافی به خانواده، توسط نيروی انتظامی دفن شد.

نزديکان رامين پوراندرجانی می‌گويند که او پيش از مرگ جزئياتی از نحوه شکنجه بازداشت‌شدگان کهريزک را افشا کرده بود. به گفته آن‌ها اين پزشک جوان به عنوان شاهد در جلسه‌ای با حضور برخی از نمايندگان عضو کميته ويژه رسيدگی به وضعيت آسيب‌ديدگان حوادث پس از انتخابات که از سوی مجلس ايران تشکيل شده بود شرکت کرده بود.

به نظر می رسد تحت فشار قرار دادن پزشکان و شاهدان يکی از راه هايی است که مقام های امنيتی برای فرار از بحران ها دست به دامان آن می شوند. دستگاههای اطلاعاتی و قضايی به جای برخورد با شکنجه کنندگان و مسئولين قتل ستار بهشتی، برخورد با افرادی که آن جنايت را افشا کردند در دستور کار قرار داده‌اند که بازداشت دکتر حيدرپور يکی از آنهاست.

به گزارش کلمه، اينک بازداشت دکتر رضا حيدرپور موجی از نگرانی در ساير پزشکان زندان اوين بوجود آورده است که در صورتی که گزارش واقعی وضعيت زندانيان ديگری که تحت آزار و شکنجه قرار گرفته‌اند را در پرونده پزشکی آن‌ها درج کنند سرنوشت مشابهی در انتظار آنهاست.

به گفته زندانيان سياسی رضا حيدرپور جز پزشکان حاضر در زندان اوين بوده است که حتی با وجود شرايط امنيتی و سخت در بهداری زندان اوين سوگندنامه خود را فراموش نکرده و با وجود کارشکنی‌ها از طرف برخی از پرسنل بهداری اوين به وضعيت زندانيان بيمار رسيدگی می‌کرد و پيگير درمان آن‌ها بود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016