دوشنبه 18 آذر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

استقبال مخالفان سوری از پافشاری دولت‌های غربی بر کناره‌گیری اسد

• گروه‌های مخالف رژیم سوریه، از آخرین موضع‌گیری دولت‌های بزرگ غربی مبنی بر ضرورت کناره‌گیری بشار اسد، استقبال کردند. ویلیام هیگ، وزیران خارجه بریتانیا و فرانسه گفته‌اند که دولت آینده نباید زیر رهبری بشار اسد باشد.

دويچه وله ـ آقای هیگ جمعه گذشته در حاشیه دیداری از کویت گفت که بریتانیا و سایر کشورهای غربی با بقای بشار اسد در قدرت رضایت نخواهند داد.

از طرف دیگر، لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه، تصریح کرد که هدف اصلی "ژنو۲" تشکیل یک دولت انتقالی بدون بشار اسد در سوریه است.

بدر جاموس، دبیرکل تشکیلات "ائتلاف" موضع‌گیری بریتانیا و فرانسه را گامی مهم دانست که می‌تواند کارپایه‌ای واقع‌بینانه برای موفقیت کنفرانس صلح موسوم به "ژنو۲" باشد.

بدر جاموس، در گفت‌وگو با خبرگزاری آلمان گفت: «برای تشکیل ژنو۲ ضرورت دارد که نخست مصوبات ژنو۱ به اجرا در آید، که مهمترین آن تشکیل هیئتی انتقالی برای جایگزینی نظام اسد است.» آقای جاموس در این که بشار اسد با رضایت خاطر حاضر به ترک مقام باشد، ابراز تردید کرد.

نیروهای مخالف رژیم سوریه گفته‌اند که کناره‌گیری بشار اسد از قدرت، باید در دستور کار کنفرانس گنجانده شود. بسیاری از نیروهای افراطی هرگونه مذاکره با رژیم اسد را سازش و "خیانت" ارزیابی می‌کنند. به گزارش خبرگزاری‌ها این روزها نیروهای مسلح مخالف رژیم طی جلساتی در استانبول می‌کوشند موضع یگانه‌ای در قبال کنفرانس "ژنو ۲" اتخاذ کنند.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


دولتمردان سوریه بارها تأکید کرده‌اند که درباره کناره‌گیری بشار اسد حاضر به مذاکره و سازش نیستند. عمران زعبی، وزیر اطلاع‌رسانی سوریه، روز دوشنبه (۴ نوامبر) گفت چنانچه هدف کنفرانس صلح موسوم به "ژنو۲" برکناری بشار اسد از رهبری کشور باشد، دولت سوریه در آن شرکت نخواهد کرد.

در آخرین موضع‌گیری رسمی، وائل حلقی، نخست وزیر سوریه، گفت که دولت او بدون هیچ پیش‌شرطی در ژنو۲ شرکت خواهد کرد. نخست وزیر سوریه به شدت به ترکیه حمله کرد و گفت که آن دولت از همه نظر حامی شورشیان ضددولتی است.

تاثیر توافق ایران با غرب بر اوضاع سوریه

‌به نظر مخالفان اسد، توافق اخیر ایران با غرب بر اوضاع سوریه نیز تأثیر می‌گذارد. ارتش سوریه به پیشرفت‌هایی دست یافته است. فرانسه و بریتانیا بر کناره‌گیری بشار اسد پافشاری می‌کنند.

احمد جربا، رهبر ائتلاف ملی سوریه، گفته است که بهبود مناسبات ایران و ایالات متحده، می‌تواند به تقویت بشار اسد در سوریه منجر شود و شورشیان ضددولتی را به وضع دشواری دچار کند.

آقای جربا در گفت‌وگویی با خبرگزاری رویترز، با اشاره به دارایی‌های مسدود‌شده‌ی ایران در بانک‌های غربی، گفت که با رفع تحریم‌های بین‌المللی و آزاد شدن دارایی‌های ایران، جمهوری اسلامی با دست بازتری به حمایت از رژیم بشار اسد ادامه خواهد داد.

احمد جربا که هماکنون در آستانه‌ی نشست سران کشورهای عرب خلیج فارس در کویت به سر می‌برد، گفت: «اگر این دارایی‌ها به دست ایران برسد، بی‌گمان بخشی از آن به رژیم سوریه می‌رسد و این موضوع موقعیت سوریه را بیش از پیش دشوار خواهد کرد.»

ایران در کنار روسیه بزرگترین حامی رژیم اسد است. به نظر کارشناسان بین‌المللی جمهوری اسلامی علاوه بر کمک‌های نظامی، میلیاردها دلار به دولت سوریه کمک مالی کرده است.

پیشرفت قوای اسد

به گزارش خبرگزاری‌ها ارتش سوریه روز یکشنبه (۸ دسامبر) به طور کامل بر شهر النبک، در نزدیکی دمشق، مسلط شده است. این شهر پراهمیت از سال گذشته در دست نیروهای ضددولتی بود.

نیروهای نزدیک به مخالفان، ارتشیان را به عملیات انتقام‌جویی و کشتار غیرنظامیان در شهر النبک متهم می‌کنند. در عین حال از قتل یک رهبر حزب‌الله لبنان، که در کنار نیروهای ارتش سوریه می‌جنگید، خبر رسیده است.

رژیم بشار اسد در ماه‌های گذشته به پیروزی‌هایی در برابر مخالفان مسلح دست یافته است. در برابر جبهه مخالفان رژیم درگیر چنددستگی و اختلافاتی است که فعالیت هماهنگ و پیروزمند آن را با مشکل روبرو می‌کند.

اختلافات درونی و نفوذ روزافزون جهادگران افراطی در میان شورشیان ضدرژیم، باعث شده است که آنها از حمایت بین‌المللی مؤثر و گسترده محروم شوند. احمد جبرا، رهبر نیروهای ائتلاف، امیدوار است که "کنفرانس ژنو۲" که قرار است ۲۲ ژانویه تشکیل شود، گامی در جهت یکپارچگی نیروهای مخالف باشد.

ناظران سیاسی عقیده دارند که ائتلاف زیر رهبری آقای جربا، در خاک سوریه نفوذ اندکی دارد و با بنیادگرایان مسلح قادر به رقابت نیست. "جبهه اسلامی" که برخی از نیروهای مرتبط با شبکه "القاعده" نیز در آن حضور دارند، امروز به صورت نیروی اصلی در میان مخالفان مسلح رژیم سوریه در آمده است.

تدارک برای "ژنو۲"

امریکا، روسیه و سازمان ملل بر آنند که "کنفرانس صلح سوریه" با شرکت تمام کشورهای درگیر در این کشور، هرچه زودتر در ژنو برگزار شود، زیرا بحران سوریه به مرحله‌ای بسیار خطرناک رسیده است.

پیش از این قرار بود که کنفرانس مزبور در سال جاری میلادی برگزار شود، اما اکنون تاریخ ۲۲ ژانویه برای کنفرانس "ژنو ۲" اعلام شده است.

روسیه همکاری ایران را برای حل بحران سوریه لازم می‌داند. لاوروف، وزیر خارجه سوریه، اعتقاد دارد: همه نیروهایی که در سوریه نفوذ دارند باید در کنفرانس شرکت کنند و ایران یکی از این کشورهاست. از طرف دیگر، نیروهای مخالف رژیم سوریه با جمهوری اسلامی به شدت مخالف هستند، زیرا عقیده دارند که ایران در عملیات سرکوب معترضان در سوریه به رژیم آن کشور کمک می‌کند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016