چهارشنبه 20 آذر 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کمیته بانکی سنای آمریکا "فعلا تحریم‌های بیشتر علیه ایران را دنبال نمی‌کند"

در پی پافشاری وزیر امور خارجه آمریکا در مجلس نمایندگان این کشور برای توقف تصویب تحریم‌های بیشتر علیه ایران، رئیس کمیته امور بانکی سنا اعلام کرد که خواست دولت را در این باره می‌پذیرد.



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


بی بی سی ـ تیم جانسون، سناتور دموکرات، عصر سه‌شنبه ۱۰ دسامبر، ۱۹ آذر، در بیانیه‌ای گفت: "رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه، دلایل محکمی برای توقف تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران مطرح کرده‌اند".

رئیس کمیته امور بانکی سنا گفته است این کمیته درباره بررسی تحریم‌های جدید، دست نگه می‌ دارد.

تحریم‌های جدید علیه ایران در ماه ژوئیه سال جاری از مجلس نمایندگان آمریکا رای گرفت و اکنون منتظر تصویب در سنای آمریکاست.

هدف این تحریم‌های بیشتر، قطع کامل صادرات نفت و گاز ایران است.

برای آن‌که این طرح در سنا به رای گذاشته شود، باید در کمیته امور بانکی آن بررسی شود که حالا با موضع‌گیری رئیس این کمیته، این روند باز هم به تعویق افتاده است.

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان گفت که معتقد نیست هرگز نباید ایران را تحریم کرد ولی تاکید دارد که "الان وقتش نیست".

آقای کری قرار است روز چهارشنبه در سنا حاضر شود و در این باره با سناتورهای آمریکایی نیز سخن بگوید.

توافق‌نامه ژنو بین ایران و شش قدرت جهانی، در ازای وضع‌نشدن تحریم‌های جدید در شش ماه آینده، ایران را به همکاری بیشتر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و محدودکردن برنامه هسته‌ای ملزم کرده است.

"بهانه" برای ایران

در ماه‌های گذشته پس از پیگیری‌های کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا، کمیته امور بانکی سنا همچنان مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران را در دستور کار نگذاشته است.

وزیر امور خارجه آمریکا روز سه‌شنبه در کنگره گفت که به روند مذاکرات با ایران خوش‌بین است و امید دارد که این مذاکرات حتی زودتر از شش ماه آینده به نتیجه نهایی برسد.

آقای کری با این هدف در مجلس نمایندگان حاضر شده بود که به ابهامات قانونگذاران آمریکایی در مورد توافق اخیر ایران و گروه ۱+۵ در ژنو پاسخ دهد و آنها را متقاعد سازد که تحریم‌های جدیدی علیه ایران وضع نکنند.

او با اشاره به توافق کشورهای گروه ۱+۵ با ایران در مورد اعمال‌نکردن تحریم‌های جدید در شش ماه آینده، افزود که تصویب تحریم‌های جدید بر همکاری آمریکا با سایر اعضای این گروه تاثیر منفی می‌گذارد و به ایران "بهانه" می‌دهد که از تعهدات خود سر باز بزند.

پیش‌تر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، در مصاحبه‌ای با هفته‌نامه آمریکایی تایم گفته بود وضع تحریم‌های جدید علیه ایران، "مرگ توافق‌نامه ژنو" خواهد بود.

او هشدار داده بود: "ما هم مجلس داریم. مجلس ما نیز می‌تواند قوانین مختلفی را به تصویب برساند که در صورت شکست مذاکرات جنبه اجرایی به خود گیرد."

تلاش‌های اولیه در تشدید محدودیت‌ها برای ایران

گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا می‌گویند برخلاف رویکرد دولت باراک اوباما، به دنبال "تضمین‌های محکم‌تری" به منظور جلوگیری از گسترش برنامه‌ هسته‌ای ایران هستند.

برخی از اعضای کنگره با ابراز تردید در نتیجه‌بخش‌بودن سیاست دولت آمریکا برای مذاکره با ایران، پیگیر اقدام فوری برای تشدید تحریم‌ها علیه ایران بوده‌اند.

لابی‌های نزدیک به اسرائیل، حامی تشدید تحریم‌ها قبل از این دور سوم مذاکرات ژنو بوده‌اند.

جان کری که تازه در سفر به اسرائیل بوده و در روزهای آینده باز هم عازم تل‌آویو است، روز سه‌شنبه در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان تاکید کرد که آمریکا در مورد توافق نهایی با ایران، از نزدیک با اسرائیل رایزنی دارد.

در همین حال سناتور باب منندز، دموکرات، و سناتور مارک کرک، جمهوری‌خواه، در پی ارائه طرحی هستند که دولت را موظف می‌کند هر ۳۰ روز درباره میزان پای‌بندی ایران به توافق اولیه ژنو گزارش دهد.

طبق این طرح، به محض آن‌که دولت آمریکا پای‌بندی ایران را تایید نکند، همه تحریم‌های قبلی دوباره اعمال می‌شوند و محدودیت‌های بیشتری هم علیه صنایع، معادن و بخش‌های عمرانی ایران وضع می‌شوند.

علاوه بر این اریک کانتور، رهبر اکثریت جمهوی‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا، در حال تهیه پیش‌نویس طرحی دیگر است که شکل توافق نهایی احتمالی با ایران را مشخص کند.

اما با موضع‌گیری رئیس کمیته امور بانکی سنا، تحلیلگران می‌گویند دست‌کم تا ماه آینده میلادی بعید است تحریم تازه‌ای علیه ایران بررسی شود.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016