یکشنبه 13 بهمن 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کری در ديدار با ظريف: تحريم‌های موجود عليه ايران باقی می‌ماند

راديو فردا ـ گزارش‌ها حاکی است جان کری، وزير خارجه ايالات متحده، بامداد روز يک‌شنبه ۱۳ بهمن در حاشيه نشست امنيتی مونيخ با همتای ايرانی خود، محمدجواد ظريف، ديدار داشته و به او گفته‌است که آمريکا به اِعمال تحريم‌های موجود عليه ايران ادامه می‌دهد.

جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمريکا، روز يک‌شنبه در يک پيام توئيتری اعلام کرد که: «بامداد امروز کری، وزير خارجه، و محمدجواد ظريف در حاشيه نشست امنيتی مونيخ ديدار کردند.»

يک مقام وزارت خارجه آمريکا نيز به خبرگزاری رويترز گفت که «جان کری در اين ديدار بر اهميت انجام مذاکرات بر اساس حسن نيت از سوی طرفين تاکيد کرده و اهميت پای‌بندی ايران به تعهداتش در چارچوب برنامه اقدام مشترک را نيز خاطرنشان کرد.»



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


اين مقام وزارت خارجه آمريکا که نامش ذکر نشده در ادامه گفت که آقای کری در ديدار با ظريف «به روشنی بيان کرد که تحريم‌های موجود آمريکا عليه ايران ادامه خواهد يافت.»

به نوشته خبرگزاری‌های رويترز و آسوشيتدپرس، «هنوز جزئيات بيشتری در مورد اين ديدار مخابره نشده‌است.»

تأکيد جان کری در مورد ادامه تحريم‌های موجود عليه ايران در حالی است که تهران در راستای امضای توافقنامه ژنو قصد دارد با انجام اقدامات داوطلبانه جهت رفع نگرانی از برنامه هسته‌ايش، به طور گام به گام از شدت تحريم‌ها عليه خود بکاهد.

جان کری ششم آذرماه نيز گفته‌بود توافق هسته‌ای ژنو اگر چه حدود هفت ميليارد دلار تسهيلات مالی و صادراتی در اختيار ايران قرار می‌دهد اما شاکله اصلی تحريم‌های آمريکا عليه تهران را که برمبنای تحريم‌های بانکی و نفتی استوار است، تغيير نمی‌دهد.

ديدار روز يک‌شنبه کری و ظريف در آستانه دور بعدی گفت‌وگوهای هسته‌ای ميان ايران و شش قدرت جهانی که برای ۲۹ بهمن‌ماه در وين برنامه‌ريزی شده اتفاق می‌افتد.

جمهوری اسلامی ايران و ايالات متحده از سال ۱۹۸۰ و در پی گروگانگيری کارکنان سفارت آمريکا در تهران روابط رسمی ديپلماتيک نداشته‌اند اما از زمان روی کار آمدن دولت حسن روحانی، اتخاذ رويکردی تازه از سوی وی باعث شده تا ديدارها و مکالمات کوتاه اما کم‌سابقه‌ای ميان مقامات دو کشور اتفاق بيفتد.

در همين راستا، حسن روحانی در سفری که ماه گذشته ميلادی برای شرکت در کنفرانس داووس به سوئيس داشت در مصاحبه با شبکه آرتی‌اس سوئيس بازگشايی سفارت آمريکا در تهران را «امری غيرمممکن» ندانست.

پيش از اين در جريان حضور هيات ايرانی در نيويورک برای شرکت در شصت و هشتمين مجمع عمومی سازمان ملل متحد، گفت‌وگوهای دو جانبه‌ای ميان مقام‌های آمريکايی و ايرانی صورت گرفت.

هنگام حرکت روحانی به سمت فرودگاه نيويورک برای بازگشت به ايران، باراک اوباما رييس جمهوری آمريکا طی يک تماسی تلفنی با او گفت‌وگو کرد. اين اولين گفت‌وگوی روسای جمهوری دو کشور پس از ۳۴ سال قطع رابطه بود.

محمد جواد ظريف وزير امور خارجه ايران هم در جلسه وزرای امور خارجه گروه ۱+۵ در نيويورک که برای بحث بر سر پرونده هسته‌ای ايران برگزار شده بود، شرکت کرد؛ جلسه‌ای که جان کری وزير امور خارجه آمريکا هم در آن حضور داشت. پس از جلسه، ظريف و کری گفت‌وگوی دو جانبه کوتاهی داشتند.

در جريان مذاکرات ايران و گروه ۱+۵ در ژنو هيات‌های ايرانی و آمريکايی مجددا با يکديگر مذاکره کردند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016