دوشنبه 14 بهمن 1392   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

اعتصاب غذای پناهجویان ایرانی در سوئیس

• تعدادی از پناهجویان ایرانی در شهر برن پایتخت سوئیس، در اعتراض به طولانی شدن روند رسیدگی به تقاضای پناهندگی از روز ۲۹ ژانویه، ۹ بهمن مقابل ساختمان اداره مهاجرت دست به اعتصاب غذای تر زده‌اند.

دويچه وله ـ یکی از این پناهجویان در گفت‌وگو با دویچه‌وله گفت که این افراد معتقدند دولت سوئیس نقض حقوق بشر در ایران را به رسمیت نمی‌شناسد و چون با دولت ایران در تعامل است حق پناهندگی ایرانیان را نقض می‌کند.

به گفته این فرد که خود سه سال است تقاضای پناهندگی از سوئیس کرده، زمان رسیدگی به درخواست پناهجویان گاه تا ۱۴ سال به درازا می‌کشد. او می‌گوید در این دوره پناهجویان ایرانی به لحاظ روحی و روانی تحت فشارهای "ویرانگر" قرار می‌گیرند.



تبليغات خبرنامه گويا

advertisement@gooya.com 


این افراد خواهان آن هستند که روند رسیدگی به تقاضای پناهجویان در سوئیس سریع‌تر شود و در این دوره این افراد از حقوق انسانی‌شان برخوردار باشند.

سخنگوی اعتصاب‌کنندگان به دویچه‌وله گفت که مسئولان اداره مهاجرت روز اول با این افراد وارد گفت‌وگو شده ‌و به آنها گفته‌اند باید این مکان را ترک کنند اما روز دوم با ادامه تحصن، از سوی مسئولان اداره مهاجرت تهدید شده‌اند.

بعد از این تهدید، اعتصاب‌کنندگان با اعضای حزب چپ سوئیس تماس گرفته‌اند و از آن زمان اعتصاب‌کنندگان از سوی برخی اعضای این حزب در زنجیره انسانی قرار گرفته‌اند.

نماینده اعتصاب‌کنندگان همچنین از رفتار تند و توهین‌آمیز پلیس شهر برن با آنها انتقاد کرد. وی گفت در دومین شب اعتصاب، در حالی که اعتصاب‌کنندگان در داخل کانتینرها خواب بوده‌اند، پلیس در کانتینر را شکسته و در حالی که روی صورت‌های آنان چراغ قوه انداخته بودند، به آنها دستبند زده و به اداره پلیس جنایی می‌برد.

از آنجا که اداره مهاجرت برن از اعتصاب‌کنندگان خواسته هرچه زودتر آنجا را ترک کنند، این افراد به دنبال مکانی برای ادامه تحصن و اعتصابشان هستند. متحصنان به همین منظور به دو کلیسای پروتستان و کاتولیک شهر برن مراجعه کرده‌اند اما به گفته سخنگوی این افراد در آنجا نیز برخورد بدی با آنها شده است.

نماینده متحصنان به دویچه‌وله گفت که کشیش یکی از این کلیساها آنها را از کلیسا بیرون کرده و در حالی که آنها روی پله‌های کلیسا ایستاده بودند به آنها گفته این پله‌ها نیز متعلق به کلیساست و باید آنجا را ترک کنند.

قرار است اعتصاب کنندگان تحصن خود را در شهری نزدیک برن به نام وورب (Worb) ادامه دهند.

کشور سوئیس در تابستان امسال سخت‌تر شدن قوانین پناهندگی را به همه‌پرسی گذاشت و نزدیک به ۸۰ درصد رای دهندگان به این رفراندوم پاسخ مثبت دادند. قوانین جدید شرایط پذیرش پناهندگی در این کشور را سخت‌تر کرده و به عنوان مثال دیگر کسی به دلیل فرار از خدمت سربازی یا مشکلات اقتصادی نمی‌تواند تقاضای پناهندگی بدهد.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016