شنبه 6 اردیبهشت 1393   صفحه اول | درباره ما | گویا

گفت‌وگو نباشد، یا خشونت جای آن می‌آید یا فریبکاری، مصطفی ملکیان

مصطفی ملکیان
ما فقط با گفت‌وگو می‌توانیم از خشونت و فریبکاری رهایی پیدا کنیم. در جامعه هر مساله‌ای از سه راه رفع می‌شود، یکی گفت‌وگوست، یکی خشونت و دیگر فریبکاری. اگر در جامعه گفت‌وگو تعطیل شود دو رقیبی که جای آن را می‌گیرند، خشونت و فریبکاری هستند ... [ادامه مطلب]


بخوانید!
پرخواننده ترین ها

کنسول ايران: ۸۶ زن و مرد ايرانی در مالزی حکم اعدام گرفته‌اند

• کنسول ايران در مالزی می‌گويد به علت افزايش کنترل در مرزهای هوايی، تعداد زندانيان ايرانی در مالزی کاهش يافته است. با اين حال وی از صدور حکم اعدام برای ۸۶ زندانی ايرانی در اين کشور به دليل قاچاق مواد مخدر خبر می‌دهد.

دویچه وله ـ خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ايران (ايرنا) روز جمعه (۵ ارديبهشت/ ۲۵ آوريل) به نقل از مرتضی جاودان، کنسول ايران در مالزی گزارش داد که برای ۸۶ زندانی ايرانی در اين کشور حکم اعدام صادر شده است. از اين محکومان ۶ نفر زن و بقيه مرد هستند.

جاودان که در کنفرانس خبری در سفارت ايران در کوالالامپور سخن می‌گفت، افزود: «متاسفانه گروه اندکی از افراد خلافکار عظمت جامعه ايرانی در مالزی را تحت الشعاع قرار داده و اعمال آن‌ها باعث شده است چهره مناسبی از ايرانيان در اين کشور ارائه نشود.»



تبليغات خبرنامه گويا

[email protected] 


به گفته کنسول ايران، تلاش شده است برای تغيير وجهه ايرانيان از مسافرت افراد به گفته وی "خلافکار" به مالزی جلوگيری شود.

وی تصريح کرد که هم‌اکنون ۲۲۱ ايرانی در ۱۳ زندان مالزی در بند هستند. ۳۱ نفر از اين زندانيان زن و ۱۹۰ نفر مرد هستند که برای ۸۶ نفر از آن‌ها حکم اعدام صادر شده است.

کنسول ايرانی افزود: «اين زندانيان متهم به قاچاق مواد مخدر هستند و اکثريت آن‌ها طعمه افراد سودجو و قاچاقيان شده‌اند.»

۵۰ گرم آمفتامين و خطر اعدام

پليس مالزی می‌گويد، هفته‌ای نيست که از مسافران ايرانی مواد مخدر کشف نکند. اما فعالان حقوق بشر در مالزی می گويند، اين افراد قاچاقچی نيستند بلکه خود قربانيان باندهای قاچاق مواد مخدر هستند.

مالزی که از ديرباز به دليل نزديکی به بندر سيدنی يکی از گذرگاه‌های قاچاق مواد مخدر بوده، به يکی از مقاصد صدور ماده روان‌گردان آمفتامين تبديل شده است که در کارگاه‌های خانگی در ايران توليد می‌شود.

حمل ۵۰ گرم آمفتامين در مالزی جرم محسوب می شود و اين را شايد بسياری از مسافران ايرانی عازم کوالالامپور ندانند. برخی از آنها در ازای دريافت يک ميليون تومان حاضر به حمل يک کيلو آمفتامين می‌شوند و نمی‌دانند که مجازات اين کار در مالزی اعدام است.

شرايط مرگبار زندان

شرايط نگهداری زندانيان در مالزی نيز نا‌مناسب است. وزير گردشگری مالزی سال گذشته اعلام کرد که ايرانيانی که با قصد مواد مخدر به اين کشور سفر کنند، در قفس نگهداری خواهند شد.

روايت يک زندانی زن سابق از شرايط نگهداری‌شان تکان دهنده است. او به دويچه‌وله می‌گويد: «زنان در اتاقک های کوچک سه در چهار متری نگهداری می‌شوند و در هر اتاق ۱۵ تا ۱۶ نفر به سر می‌برند. در چنين شرايطی، فقط جای کوچکی را به "سرويس بهداشتی" اختصاص داده‌اند که البته نمی شود اسم آن را سرويس بهداشتی گذاشت به خاطر اين که از آن به عنوان حمام، روشويی و دستشويی استفاده می‌شود.»

وی همچنين در مورد شيوع بيماری در زندان گفت: «خانم‌ها از ناراحتی‌های پوستی و زنان رنج می‌برند و به يک نوع بيماری قارچ به نام "گوراب" که مربوط به آب و هوا و وضعيت غيربهداشتی اينجاست، مبتلا می‌شوند. شپش در زندان بيداد می‌کند.»

به گفته اين زندانی سابق، به علت شرايط دشوار، برخی زنان برای تأمين دارو و غذا مجبور به تن فروشی می‌شوند که با وجود اطلاع ماموران زندان، اين مساله ناديده گرفته می‌شود.‌

بر اساس آمار منتشر شده در سال ۲۰۱۳ از ميان نزديک به ۷۰ هزار ايرانی ساکن مالزی، بين ۱۰ تا ۱۴ هزار نفر تحصيل می‌کنند و تعداد قابل توجهی از آنها نيز به تدريس در دانشگاه‌ها، فعاليت‌های فرهنگی يا تجارت مشغول‌اند.


ارسال به بالاترین | ارسال به فیس بوک | نسخه قابل چاپ | بازگشت به بالای صفحه | بازگشت به صفحه اول 
Copyright: gooya.com 2016